Někdo si vystačí s nožem a provázkem v kapse, nic dalšího nepotřebuje... Pro ostatní tu máme batohy, tašky, krosny, bágly, igelitky a mnoho dalšího.

A.L.I.C.E.

Příspěvekod Survivor » pon 13. úno 2012 22:50:29

Kluci a holky,
co by jste řekli na batoh A.L.I.C.E. ? 55 litrů objem, kovový rám, pár kapes, voděodolnost, léta prověření a cena 900 Kč
Survivor
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 12. úno 2012 17:37:24
Bydliště: Beroun

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Nasgol » úte 14. úno 2012 12:39:42

Delší nošení s železnou konstrukcí?? "AU" :D
Nasgol
 
Příspěvky: 107
Registrován: úte 24. led 2012 21:22:53

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Reiser » stř 30. kvě 2012 7:44:06

Survivor píše:Kluci a holky,
co by jste řekli na batoh A.L.I.C.E. ? 55 litrů objem, kovový rám, pár kapes, voděodolnost, léta prověření a cena 900 Kč


...že ho máš dát do odpovídající sekce určené pro inzerci a nezasírat forum. ;)
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Lucius » stř 30. kvě 2012 8:09:20

Survivor to nejspíš nemyslel jako inzerci, ale ptal se na náš názor na tuhle batožinu...asi...
Lucius
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 29. bře 2012 23:17:52
Bydliště: Děčín

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Reiser » stř 30. kvě 2012 14:36:23

Lucius píše:Survivor to nejspíš nemyslel jako inzerci, ale ptal se na náš názor na tuhle batožinu...asi...


Ok tak v tom případě se omlouvám.
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Hankye » stř 30. kvě 2012 18:27:55

Nasgol píše:Delší nošení s železnou konstrukcí?? "AU" :D

Není nezbytně pravda, viz bergen. Tohle je ale obyčejná krosna se železnou kostrou, takže delší štreky s velkou váhou nejsou žádná "hitparáda".
Hankye
 
Příspěvky: 41
Registrován: sob 26. kvě 2012 9:22:12

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod morton » čtv 31. kvě 2012 10:53:43

+ možnost střelby vleže
+ rychle dostupná kapsa na mapu ve víku
+ možnost rychlého odhození
+ vnější kostra ti umožní cirkulaci vzduchu ve střední části zad a usnadní nošení v létě
+ kvalitní zpracování, vysoká mechanická odolnost
+ možnost rychlého sbalení, díky vnější kostře, se nemusíš bát, že když tam svoje věci jen tak naházíš, tak tě budou při přesunu tlačit do zad. Stahovací popruhy po celém obvodu ti pak umožní, to rychle utáhnout a padat.
+ odtokové kanálky ve všech kapsách
+ radio-pouch lze využít pro nošení hydratačního systému

- vrchní plnění
- nízká variabilita
- šířka nevhodná při transportu ve většině dopravních prostředků (vlak, autobus, kufr od auta)
- nízká odolnost proti provlhnutí
- nelze nastavit výšku zad
- nelze nastavit šířku uchycení bederního pásu, a když máš opotřebovenější bederák, tak Ti ty železa docela dost odřou záda
- fast-release system na ramenních popruzích, se při opotřebení často sám otevírá
- není zvlášť kapsa na spacák
- příliš široké ramenní popruhy, pokud bys chtěl batoh používat s nasazenou balistickou ochranou

Tak to by bylo asi vše co mě k ní napadá. Pokud bych to měl shrnout, tak ten batoh je už poněkud zastaralý a pokud chceš střední batoh, aby se ti dobře nosil a byl použitelný i při VP, tak asi zainvestuj víc než devět stovek. Při nákupu batohu by finance neměly být hlavním kritériem.
morton
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. dub 2012 18:45:43
Bydliště: Plzeň

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod End » pát 01. čer 2012 7:32:54

jak ja rikam postapo svet bude hlavne o improvizaci a je jedno kolik ma clovek brozurek pro preziti. jestli nedokaze veci aplikovat jsou mu k nicemu. s alici se da paradne improvizovat. z ramu se da pomoci padakovky a par klacku udelat prakticky cokoliv krosna na drevo, nositka pro znaraneho cloveka a podobne. muzete k nim treba privazat ulovek. pomoci pridavnych popruhu se daji klidne pridelat dasli batohy na ram. kdyz neni batoh staci veci nahazet do pytle a pytel umistit na ram a zada nepoznaji rozdil. utrzeny popruh se da nahradit treba pasem od auta. podle me bude v postapo svete lepsi mit batoh na kterem je ze vsech stran neco pripleskleho nez mit batoh za x1000 kc ktery sice vydrzi ale kdyz se rozpadne uz ho nikdo dohromady neda.
End
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 131
Registrován: pon 20. úno 2012 16:47:04

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod rooney » pon 04. čer 2012 18:01:02

ALICE je jeden z nejlepších batohů...než se začnete bouřit a ohánět se arcteryxem, mystery ranchem, a dalšíma supr hitec značkama, vysvětlim svůj pohled na věc
Je to velmi jednoduchej batoh, který v základu neposkytuje moc komfortu, ale plně to nahrazuje využitelností a svojí "bombproof" konstrukcí.
Jak píše End, svět bude o improvizaci a taková je i ALICE. S trchou karimatky, ductapem a paracordem se z ní dá udělat velmi pohodlnej, funkční bágl.
Ze svého používání si dovolím přidat pár postřehů:
- Původní bederák potřebuje solidní upgrade - řádně vypolstrovat karimatkou, napevno zavázat neustále se povolující popruh co drží bederák "napnutej" a nejlíp vyměnit sponu za fastex s utahovánim. Utahovat bederák po stranách je opravdu grandiozní volovina.
- vypolstrovat ramenní popruhy - když srovnám polstrování 30l 3day assault packu od Eagle industries s defacto dvojnásobnou ALICí, je to tristní...určitě vypolstrovat, při delších pochodech s většim nákladem vám popruhy značně zpomalí krevní oběh do rukou a nedej bože, abyste pak potřebovali jistý úchop.
- z popruhu/paracordu si na rám přidělat nosné ucho...jinak je problém ALICI za něco čapnout a odnést jinak než na zádech...
- spacák/karimatku/něco většího přidělávt pod hlavní vak - ALICE má tendenci se převracet, tak je třeba jí trošku vypodložit
- popruhy držící víko předělat na fastexy - systém kdy popruh nelze odepnout a musí se jenom "odstrčit" je někdy dosti frustrující...
- pokud jste gurmání, dělá se na ALICI i plastový rám ve stylu MOLLE II báglu...je teda hůř sehantelnej, ale funkční...

Toliko mé poznatky k ALICI...za daný peníz je to dobrá volba, vydrží toho hafec, rám se dá využít na spoustu věcí....nějakých "pár" kilometrů s ní mám nachozeno a i když ty moderní bágly jako ILBE atd jsou pohodlný, jako velkej bágl připravenej na VP mám ALICI...
rooney
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon 04. čer 2012 17:12:20
Bydliště: Praha

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod Vladius » pon 04. čer 2012 20:15:24

rooney, nechci rýpat, ten batoh jsem niky neměl, ale v podstatě jsi nám popsal od nuly celou výrobu kvalitního batohu do přírody :).
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod rooney » pon 04. čer 2012 21:06:10

Nemyslim si že bych to až takhle přehnal :D
Ten batoh sám o sobě použitelnej je, koneckonců s ním émerický pánové nějakej pátek běhali (a v jistých modifikacích běhají dodnes)...jenom sem shrnul za sebe, co sem s batohem, jehož design pochází někdy z 70.-80. let udělal, aby se komfortem přiblížil batohům dnešní doby..a to za zlomek ceny ;)
rooney
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon 04. čer 2012 17:12:20
Bydliště: Praha

Re: A.L.I.C.E.

Příspěvekod morton » pon 04. čer 2012 23:35:19

Souhlas s rooney.
S tím bederákem jsi mě nepochopil, já myslel, to samý co ty, že ten zadní díl, je docela slabej a ta konstrukce ti po pár dnech nošení pěkně odře záda. S tim upínáním do boku, jsem myslel to, že tu kostru nemůžeš nastavit na šířku svýho pasu, v lepším případě, je dost široká, v horším, se ti ty dvě očka z drátu, kterýma se upíná bederák opírají o záda.Když jsi k tomu měl ještě pásek a ty ypsilony, tak to byla fakt slast a řešení s izolepou a karimatkou bylo nezbytný. Ještě pokud si vzpomínám, tak ta kostra končí nahoře rovně a při zalehávání, bez zapnutýho bederáku a bez helmy následovala větší rána do zátylku, srovnání batohu a pak až míření. Ještě pokud si vzpomínám, tak ta kostra končí nahoře rovně a při zalehávání, bez zapnutýho bederáku a bez helmy následovala větší rána do zátylku, srovnání batohu a pak až míření. Možná proto u tý 55l byl tak oblíbenej upgrade, celou tu kostru sundat a nenosit, takže i po tom domácím tuningu co na Alici stejně uděláš, ti jakejkoliv 3-Day Assault pack udělá lepší službu a stojí o pár stovek víc.

Plastová vnější kostra z MOLE 2 mi přijde dělaná mnohem víc na lidi, protože je aspoň trochu pružná, ale myslim, si, že má smysl až u většího batohu než je 55l. S tím uvazováním nákladu na Molle by to asi taky bylo o dost jednoduší.
morton
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. dub 2012 18:45:43
Bydliště: Plzeň

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Batohy a jiná zavazadla

cron