O všem, co vás napadne!

Aktivní zájem o přírodu

Příspěvekod Lukáš Ž. » úte 22. úno 2011 7:43:25

Čau, rád bych se ostatních zeptal jak dlouho se zajímáte o jakékoli druhy turistiky, pobytu v přírodě, bushcraftu ...
Já osobně o turistiku od dětství, co se týče pobytu v přírodě a bushcraftu tak to bude přes 2 roky.
V naší společnosti je bohatý ten, kdo má peníze, naopak v přírodě je největším bohatstvím váš rozum.
Lukáš Ž.
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned 30. led 2011 8:14:09
Bydliště: Zlín

Re: Aktivní zájem o přírodu

Příspěvekod Reiser » úte 22. úno 2011 9:46:23

O bushcraftu jako takovém jsem se dozvěděl cca před rokem, když jsem procházel nějaké video recenze nožů na youtube. Uvědomil jsem si kolik ze svých původních schopností a hlavně znalostí člověk ztratil od doby co žijeme v "moderní" společnosti. Historie ukázala, že jak křehká tahle společnost je a stačí aby přišla válka, větší nezaměstnanost v důsledku ekonomické krize apod. a to co dnes bereme jako samozřejmost najednou samozřejmostí nemusí být. Tohle byla pro mě motivace proč se bushcraftem začít zabývat..motivace, která později přerostla v zálibu.
Co se týče zájmu o přírodu tak ten mám odmalička. Chodil jsem hodně ven, výlety (hodně mě ovlivnili kamarádi ze skautu, do kterého jsem nikdy nechodil, ale účastnil jsem se různých akcí), prolézat jeskyně apod. a byl jsem takové to zvídavé dítko, které naštěstí skončilo se všema deseti prstama na rukou po všelijakých experimentech s dýmovnicema, výbušninama apod. Mimo to mě vždycky zajímala reálná sebeobrana a přes wu-shu, taekwon-do a další jsem se nakonec dostal k ultimátním zápasům a boji s nožem. Bushcraft už pak jen zapadl do mého okruhu zájmů. :)
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Aktivní zájem o přírodu

Příspěvekod Gray » úte 22. bře 2011 11:22:08

to radek: Uplně stejně jsem se k bushcraftu dostal i já :) Začalo to videi nožů na youtube, pak jsem se dostal k pdf knize SAS - Příručka jak přežít od John Wisemana(což je podlě mě nejucelenější kniha na toto téma) od této knihy to šlo k videím Raye Mearse a už jsem v tom byl až po uši.Zajimavé je že relativně dávno jsem se díval na Ultimate survival s Bearem Gryllsem a nějak mě to nechytalo.Asi to bylo tím, že je to fakt Extrém a nouze nejvyšší, což v člověku nevyvolá moc zájmu(lhlavně jeho jídelníček a přílišně riskování...můj názor).Od malička lítam po různých tůrách a vejletech.Poslední dobou je to lék na duši a hlavně na nervy z městského života.
Do boje jdi vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Gray
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 21
Registrován: pon 21. bře 2011 21:05:22
Bydliště: Olomouc

Re: Aktivní zájem o přírodu

Příspěvekod scene » sob 02. dub 2011 20:08:54

Ahoj - zdravím všechny survival a bushcraft příznivce - jezdím skoro každý měsíc do přírody na tremp a horolezení(často sám), chci se zeptat jestli tady někdo nepořádá nějaký čundr nebo tremp na zajímavé místo a hledají někoho do počtu, ale né žádnou prasárnu(brouky jíst nehodlám) a ani nic zvlášť organizovaného - rád si přírodu vychutnávám v klidu.Případné odpovědi na můj email scene@centrum.cz - při zájmu dám samozřejmně nějaké info i o mě předem děkuji.
scene
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 02. dub 2011 20:05:11

Re: Aktivní zájem o přírodu

Příspěvekod Reiser » ned 03. dub 2011 21:36:40

scene píše:Ahoj - zdravím všechny survival a bushcraft příznivce - jezdím skoro každý měsíc do přírody na tremp a horolezení(často sám), chci se zeptat jestli tady někdo nepořádá nějaký čundr nebo tremp na zajímavé místo a hledají někoho do počtu, ale né žádnou prasárnu(brouky jíst nehodlám) a ani nic zvlášť organizovaného - rád si přírodu vychutnávám v klidu.Případné odpovědi na můj email scene@centrum.cz - při zájmu dám samozřejmně nějaké info i o mě předem děkuji.


Nepořádám chodím sám a bohužel ani nikoho s obdobným zájmem neznám, ale když bude příležitost rád se taky přidám..
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron