Jste v tísni? Jde do tuhého? Potřebujete rady pro přežití? Popište své trápení zde! Jinak tu budeme kreslit černé scénáře, vymýšlet problémy a způsoby řešení a vůbec všelijak chytračit.

Re: Batoh přežití

Příspěvekod štek » pon 23. lis 2015 1:05:33

K batohu:´raději vetší kolem 55-75 litrů( zatím nemám). Mačetu, slušnou kudlu a řetězovou pilku, provaz aspoň 20 metrů(třeba padákovku). Camel bag, vařič(mám doma plynovej s přichystanou plnou bombou), aspoň 2 zapalovače. Lékarničku(klidně kuchnu auto lékárnu) základní léky viz ostatní příspěvky, toaleťák, kapesník,. Ešus, lžíce, otvírák plus konzervy a čokolády na 3 dny( počítám 6 konzerv). Čelovku, kompas+mapy (okolí plus třeba republika), dalekohled a malé rádio, dvě sady náhradních baterií. Celta, alumatka, spacák a hamaka. To už je slušná váha. Pokud bude váha snesitelná tak přidat petku svodou...
Netřeba tahat lihový vařič. pokud mám uvařit 6 jídel ponesu tolik lihu že to zabere stejně místa jako ten plyňák.

K cestě: Celkem dost katastrof zmiňovaných zde je lokálních (povodně, chemické úniky, havárie jaderných elektráren, válka... takže zásoba na 3 dny(v nouzi 6) by měla pokrýt rádius cca 100(200) km což by mělo stačit na dosažení bezpečných lokalit.
K těm ostatním... pokud možno mít vybudované útočiště nebo aspoň jeho základy právě v dosahu této 3 denní cesty (někde v lesích či jinde dle preferencí každéhou soudruha). Osobně bych volil třeba skrytou zemljanku někde v beskydech se základním nářadím a uskladněnou potravou.
štek
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned 22. lis 2015 22:42:51

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Rady pro přežití

cron