Píšete "do šuplíku"? Už nemusíte! Zveřejněte zde své povídky, básně, romány či jakoukoliv jinou PostApo tvorbu. Ostatní uživatele si to rádi přečtou a třeba doporučí nějaké změny a vylepšení. Ti nejlepší z vás se dostanou na hlavní stranu webu.

Bílé Holubice

Příspěvekod Goose_bird » pon 01. úno 2016 23:05:52

Kapitola první: Pozor, pozor: hlášení!!!

„Pozor, pozor“, ozvalo se z reproduktorů rozmístěných po celé Praze: „Vzhledem ke zvýšené pravděpodobnosti kyselých dešťů, platí pro všechny občany zákaz vycházení na dobu neurčitou, opakuji, vzhledem ke zvýšené pravděpodobnosti…
„Sakra!“,zaklel jsem. „Sakra, sakra, sakra! Prý kyselý deště… Vsadím se, že to všechno kvůli nějakým armádním operacím v centru města“, pomyslel jsem si. Letmo jsem se ze špinavého okna podíval na tmavnoucí oblohu, na které samozřejmě nebyl ani mráček.

Jmenuji se Alex Bukovski a je mi 23 let. Jsem jeden z mála, kteří měli to štěstí a dostali práci v kanclu. Moje práce trvá pět hodin denně a spočívá v tom, že zapisuji údaje o živočišné a zemědělské produkci. Bydlím taky v jednom z paneláků postavených kolem Prahy. Nedejbože, abych musel bydlet někde ve slamech na svahu Petřína, anebo dokonce v centru!
Ironické je, že zrovna dneska se do centra chtěl dostat… Nebyl by to problém, kdyby nebyl zákaz vycházení. V centru mám totiž přitele. Jmenuje se Klimeš, ale všichni mu říkaj Starej Klimeš, protože pamatuje doby před Kolapsem a před Třetím světem. Já jsem se narodil šedesát let po Kolapsu a jelikož má Starej Klimeš v "živé paměti" jak to tady před Kolapsem vypadalo tak počítám, že mu bude minimálně devadesát let. To je nadprůměrný výkon vzhledem k tomu že celý život bydlí v centru. Průměrný člověk tam bude bydlet dvacet pět let, než se udusí jedovatými výpary, někdo ho zabije, spadne na něj barák a nebo spáchá sebevraždu.
Starej Klimeš vypráví o době před Třetím světem neuvěřitelný věci: Například, prý se lidé mohli je tak a sami od sebe rozhodnout, koho si zvolí do čela státu. Nebo, že lidé měli neomezený přístup k informacím a to úplně ke všem! Že kdokoliv mohl jezdit autem, a dokonce existovaly i létající stroje které unesly stovky lidí a dopravily je kamkoliv na světě. Starej Klimeš taky říkal, že dnešní svět je jenom polovina tehdejšího světa. Že moře zalilo velkou část kontinentů a zmizely země jako Polsko, Belgie, Anglie, Amerika, Japonsko, Austrálie a mnoho dalších zvláštně pojmenovaných zemí. Když jsem seděl u Starýho Klimeše a poslouchal jeho vyprávění, připadal jsem si jako dítě, které objevuje nový svět, ve kterém nic není nemožné.

Dneska jsem měl ke Klimešovi přijít, ale kdybych porušil zákaz vycházení a kdyby mě chytli... Když jsem před týdnem odcházel od Klimeše, naléhal abych příště určitě přišel. Dokonce jsem mu to i musel slíbit. Zítra je sobota a já nejdu do práce, takže bych klidně mohl u Starýho Klimeše přespat, a když budu opatrnej, nikdo si mě nemusí všimnout. Však taky kdo, když je zákaz vycházení.

S pocitem odhodlání jsem přes sebe rychle hodil svoji černou bundu a vyrazil jsem ze dveří vstříc temné a blátivé ulici.

KAŽDÝ PÁTEK VYJDE NĚKOLIK KAPITOL. TOHLE JE TAKOVÁ OCHUTNÁVKA :D
Goose_bird
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 21. pro 2015 19:37:06

Re: Bílé Holubice

Příspěvekod stepan-hawk » sob 13. úno 2016 11:02:26

Každý lichý pátek jedna kapitola by byla fajn. :-)

Zní to pořádně apokalypticky.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Bílé Holubice

Příspěvekod Thomas » stř 27. črc 2016 13:53:34

Zajímavý příběh. Kde jsou další kapitoly?
Thomas
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon 24. srp 2015 9:37:00

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Literární tvorba uživatelů