O všem, co vás napadne!

Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » pát 30. pro 2011 12:04:17

Nemate pocit,ze vetsina lidi,ktera zije v panelaku je chudina,ktera prezita od vyplaty k vyplate?
Mne to vypada,protoze z vyplaty jim skoro nic nezbyde a porad pracuji.
Diky zdrazovani najmneho,jidla atd je otazka casu nez u vetsiny dojde k tomu,ze budou vydelavat min nez budou mit zivotni naklady.

Dalsi problem,ktery vidim,ze lidi stale vice pracuji a to ma za nasledek,ze je min volne prace a tak se zvetsuje nezamestnanost.

Proto si myslim,ze pokud nastanou demostrace a nepokoje,tak to budou tyto lidi,kteri pracuji hodne a stejne maji problem vyjit s penezmi.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v paneluku = chudina

Příspěvekod Tommy-K » pát 30. pro 2011 14:07:22

No nevím proč by to měli být jen obyvatelé paneláků. Ono si moc nevybereš jestli platit hypotéku na byt, či dům, nebo nájem,vyjde to finančně podobně. A v případě splácení nějaké hypotéky si ty peníze alespoň lidé cpou do vlastního. Ideální stav je mít bydlení, které už je naše vlastní a být nezadlužení, ono i tak jsou náklady na energie a provoz nemalé.
Od výplaty k výplatě žije čím dál tím více lidí,a na to aby se dostali do úplného mínusu stačí opravdu málo, například ztráta zaměstnání jednoho z partnerů, nebo i jen nemoc či úraz. Kdyby šlo jen o čisté přežití, člověk vystačí s málem a dá se velmi uskromnit,když si uvědomíme jak moc vším plýtváme. Horší je právě když máme pohledávky, které musíme uhradit,stůj co stůj, jinak je zle a u nich nikoho nezajímá, že jsme třeba bez práce.
Lidé pracují stále víc, mít ještě jednu práci na půl úvazku, nebo nějakou výpomoc na černo je běžné, ale zase že by to zas tolik zvětšovalo nezaměstnanost si nemyslím. Ono spíš zaměstnavatelé chtějí abysme dělali za dva lidi a brali plat jednoho nekvalifikovaného...
No kdo jiný by měl vyjít do ulic, když už, vrchních 10000 to asi nebude :-)
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Clovek v paneluku = chudina

Příspěvekod sahaw » pát 30. pro 2011 15:14:15

Kdyz 2 lide co delaji 12tihodinovky delali jen 8hodin,tak by bylo o jedno pracovni misto vic.
Kdyby lidem stacilo treba k zivotu jen polovina vyplaty,tak by mohli pracovat jen pul dne.
Kdyby plat u bezneho cloveka(nemyslim prumerneho,protoze prumerny plat v CR nema skro nikdo) umoznovalo uzivit treba 4 clenou rodinu v pohode,tak partnerka nemusela pracovat a mohla vychovavat deti.Vim,ze zeny chteji pracovat,ale nemyslim si,ze by se tesili pracovat za pokladnout atd.

Tommy-K urcite mas pravdu o tom plytvanim. Ja jsem si to uvedomil a aniz bych trpel snizil jsem sve zivotni naklady na pekne cislo. Problem je zas,ze kdyby to udelali vsichni,tak by se rapidne zvysila nezamestnanost. Kdyby lidi neutraceli,tak by se museli zavrit tovarny.

Je skutecne zajimave,ze stat misto,aby firmam pomohl od dani za to,ze zamestaji vice lidi s mensi pracovni dobou a tak snizili mnozstvi nezamestnanych,tak nic nedela. Nezamestnany totiz stoji stat velke penize. Nenapada mne jine reseni jak predejit pomalemu spadnuti systemu,ktery je ted.

S temi naklady na udrzbu a energii moc nesouhlasim. Zalezi jaky dum si clovek postavi. Jestli je to dum,kde by mohlo bydlet 10 lidi a zije tam jen jeden par a ditem,tak to vyjde draze.
Zas muzu ric,ze pokud se nekolik lidi nastehuje do jednoho bytu,tak to budou mit hodne levne.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v paneluku = chudina

Příspěvekod Tommy-K » pát 30. pro 2011 16:44:00

Vzhledem k tomu,že já dělám 12h směny, tak musím říct, že nemáš uplně pravdu, alespoň co se nepřetržitých provozů týče,ale chápu jak to myslíš. Pokud dělám 12h směny,tak jsou čtyři lidé kteří se střídají celý týden( systém krátký dlouhý týden,střídání denních a nočních),8h směny se nedělají na nepřetržitém provozu,tudíš máš ráno,odpoledne a noc od pondělí do pátku a víkendy se nedělají, tudíž zaměstnáš jen tři lidi, kteří nebudou mít navíc víkendové příplatky,takže ještě nižší výplatu, hodin odděláš klasicky kolem 160 u každého toho systému směn. Tím, že máme tolik práce že musíme pracovat nepřetržitě máme zaměstnaných více lidí. Například tři stroje které přecházely v létě na nepřetržitý provoz, mají osádku tříčlenou,tudíž pracovní příežitost pro devět nových lidí + 2-3 v přípravných procesech,kde také nedělali nepřetržitě(většinou se zaučí ti co tam jsou na nižších pozicích na vyšší a přijmou se noví lidé na ty nižší).
Bohužel když bych odpracoval polovinu pracovní doby,aby druhou půlku měl příležitost někdo nezaměstnaný, tak za to také dostanu tomu odpovídající platové ohodnocení, které by mi asi nestačilo ani na koupi provazu na kterém bych se šel pohoupat :-) Neříkám, že by nebylo krásné kdyby stačilo dělat třeba tři dny v týdnu a živit z toho bez problémů rodinu, ale tak to mají jen ti nahoře :-D

Ano ty energie a náklady na provoz záleží hodně na konkrétní situaci.Jak jsi správně podotkl, dva lidi v domě jako hrad, budou vždycky dávat víc třeba na vytápění apod. Já to tam myslel spíše jako že to už je jiná situace když nemáš dluhy a platíš si jen tohle i když to taky něco stojí, než když k inkasu měsíčně připočteš dalších třeba 8-10 tisíc na splátku hypotéky. Bydlet třeba sám v pronajatém bytě je určitě dost neekonomické, s množstvím sice některé náklady na provoz stoupají,ale jiné se zase pěkně rozmělní, jen když si vzpomenu s kolika holkama byla ségra jako studentka v Jihlavě na bytě,aby si ho mohli dovolit :-)
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Clovek v paneluku = chudina

Příspěvekod sahaw » pát 30. pro 2011 17:17:24

Tommy-K : Dejme tomu,ze bys mel politickou moc neco zmenit. Tak jak bys resil problem s nezamestnanosti?


Nezamestnanost povazuji za velky problem,protoze se z ni rodi kriminalita,chudoba a velke vydaje z rozpoctu?
Budoucnost vidim tak,ze se vse zdrazuje a lidi tak maji min penez a tak min utraceji a lidi ve sluzbach a vyrobnach draheho zbozi prichazeji o praci. Statni rozpocet bude na tom jeste hur a tak snizi socialni davky a zavede vetsi poplatky u doktoru,zvedne vic DPH a ja nevim co jeste. Lidi zacnou byt nestastny a nastvany a dojde demostracim. A pokud budou trvat dlouho,tak ceny potravin porostou,budou zavrene kramy,zatarasy atd. Pri nepokojich dochazi k rabovanim a vrazdam.

Kdyz clovek se zamysli,tak mu nevychazi zadne realne reseni jak se vyhnout(predejit) temto nepokojum.Jen vim,ze to jednou prijde.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod Tommy-K » sob 31. pro 2011 0:33:07

To je opravdu veliké sousto na mě. Napadají mě třeba ty daňové úlevy zaměstnavatelům, prostě snažit se připravit prostředí které přeje vysoké zaměstnanosti. Ovšem nesouhlasím s nějak uměle vytvořenou a nařízenou plošnou zaměstnaností,to už tady bylo, každý musel mít práci ale jak to bylo asi každý ví. Pro mě práce ve které si za regulérní poctivou dřinu nevydělám na své potřeby nemá smysl,nebo jak to říct. Tohle je těžká věc, evidentně si s ní neumějí poradit osoby kompetentní a ani já bohužel...
S tím zbytkem se v podstatě ztotožňuji s tebou, dle hesla, lépe už bylo, hůř bude...
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » sob 31. pro 2011 11:57:42

Ja jsem to myslel jinak. Nechci,aby kazdy musel mit praci a kdo by nepracoval,tak by sel do kriminalu. To by se mi nelibilo,protoze ted pracuji jen 15h tydne a jsem spokojeny.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod Tommy-K » sob 31. pro 2011 15:04:10

Jenže tvůj případ nejde porovnávat s většinou populace. Ty vedeš téměř asketický způsob života, jednoduchý,skromný, minimalistický, a jsi na sebe řekl bych až moc přísný třeba ve stravě co jsem četl. Perfektně nám ukazuješ jak by to mohlo jít kdyby došlo k nejhoršímu, z jakého minima jde vyžít.Máš prostě malou spotřebu, tudíž minimální výdaje. Většinu z nás by to takhle neuživilo, teď jak jsme se svými rodinami, splátkami a výdaji.Můžeme se jen snažit výdaje snížit na nejmenší možnou nutnou míru. Když budu dělat málo neuživím se a to že teoreticky by mohlo být zaměstnáno víc lidí by bylo to poslední co by mě zajímalo. Čím menší množství lidí udělá co nejvíce práce za co nejméně peněz, tím více rozzářené úsměvy našich zaměstnavatelů :-) U nás jsou schopní vyházet lidi na nedůležitých postech a nováčky,jen aby nabrali znovu z pracáku a dostali příspěvky na ně, asi tolik k motivaci zaměstnavatelů a nabírání lidí... A to jsme firma které se daří, také teď prý hodně kolem frčí brát si lidi na 3měsíce zkušebky a pak je vyhazovat, dost známých má tuto zkušenost i opakavanou. S tou prací je to hrůza a bude hůř, opravdu bych nezvládl vymyslet jak by to fungovalo lépe,alespoň bez kouzelné hůlky :-)
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » sob 31. pro 2011 17:04:30

To je to co mne privadi,ze jednoho dne dojde k nepokojum. Clovek musi stale vice pracovat,aby se uzivil. Tak logicky se zvysuje nezamestnanost. Cetl jsem,ze v USA urady posilaji lidi posilat do tovaren jen,aby lidi dostali jen socialni davky. Tudiz neco nevolnici. To same nastane casem i mozna u nas. Neni tu dost mist na uklizeni ulic a tak vlada vytvori diky lobistum zakon,ze lidi budou muset pracovat v tovarnach za zivotni minimu jinak nembudou mit pravo na nic. Toho se bojim,protoze lidem se to nebude libit. Uz ted pekne nastvali invalidy.

Pokud clovek vic pracuje,tak ma min casu na rodinu,agresivni,depresivni a casto to vede k vyhoreni. Nemuze si dovolit prijit o praci,tak musi casto pristoupit na ponizujici podminky.Rekl bych,ze u nekterych lidi to muze zpusobit zavislost na alkoholu,kofeinu a nebo spatne vstahy v rodine. Je to jen moje spekulace.

Stale mam pocit,ze cely zivot jen budu pracovat a nebudu mit cas zit. Budu prichazet z prace unaveny a nebudu mit na nic naladu.Nezbyval mi cas na konicky(blbustky),kterych mam dost. A pokud se doziju duchodu,tak budu zit jako ted ziji,ale s tim,ze budu jen mrtvolka. Tak proc si neuzit zivot ted.

Stale ziji podle mne normalni prumerny zivot. Rozdil je asi jen ,ze misto v panelaku bydlim v malem domecku(hodne malem domecku:D). Pak jsem presel na zdrave jidlo(je levnejsi),ktere asi tvori 75 procent(o vanocich je to horsi).Misto televize mam notebook. Nepouzivam lednicku,protoze mi je k nicemu. Pouzivam misto splachovaciho zachodu jen suchy(kupodivu chodim tam min na zachod nez v paneku,az mne to prestane bavit,tak si koupim separacni zachod :D). Musim nosit vodu. Diky umyvani mam vetsi spotrebu mydla nez predtim. Sprchovani a koupani si nechavam k pritelkyni(bydli v panelaku). Nevidim tak velky rozdil v me zivotni urovne a jinych.

Nejsem jediny,kdo si zvolil jednodussi zivot. Kdyz to srovnavali,tak rekli,ze toho nelituji. Ze maji dost volneho casu si uzivat a venovat tomu nejdulezitejsimu ve svem zivote - detem. Sehnat cca 200 tisic neni zas tak velky problem. Koupit si zahradu a postavit dum o velikosti 3 garazi,aby tam mohla bydlet 4 clena rodina.Rocne dan vyjde cca 1000kc. To co mi rikali,tak naklady byli jen 8000kc(s pojistenim) pro 4 clenou rodinu. Asi nepocitali vydaje za skolu,protoze je asi vyucovali doma.:)

Zas je skutecne na pohledu cloveka jestli chce stavit hodne casu v praci a pak jet s rodinou na 14 denni vylet do Egypta a nebo travit treba 2 mesice s rodinou na ceste po Evrope. Pokud clen rodiny ma cas,tak uvari jidlo a tak usetri penize a nemusi kupovat udelane jidlo v kramu. Misto kabelovky se clovek venuje detem,protoze neni unaveny. Pro sve zdravy jde pesky/na kole do prace a nepotrebuje auto a nebo MHD. ve volnem case se clovek odraguje na zahradce,kde vypestuje zdrave a levne potraviny. Chodeji na turu,kde taky nasbiraji treba potraviny.
A nektere konicky jsou levne.

Roste najem,elektrina,teplo,DPH,MHD,cena zbozi a inflace,tak lidi musi vic setrit a nebo vic pracovat. Mozna by to chtelo zacit menit zivotni styl. Zas je to skutecne na pohledu cloveka. Pripada mi,ze lidi stejne treba za 20 let uz nebudou mit na vybranou a skonci na ulici,i kdyz budou mit praci,ale uz se neuzivi.

Na zacatku(kdyz jsem se vzdal detskeho snu) jsem chtel pracovat jen treba jeden rok(5 dni v tydnu nebo vic) a pak 3 roky bych zil z tech penez a vubec nepracoval. Zkusil jsem to,ale nebavilo mne to,tak jsem presel na to,ze budu pracovat jen 2 dny v tydnu a sem tam vezmu i nejakou rychlovku. Je zvlastni,ze nemam problem sehnat dobre i spatne placenou praci. Nevim jestli je to nizkym vekem a nebo to,ze nehledam praci,tak mi ji lidi nabizeji. Az budu stary a nebo ji budu schanet,tak ji urcite nesezenu.:)

Chtel jsem tedy jen napsat,ze takovy zivot jaky ziju ja zili lidi pred tim nez prisla kanalizace do vesnic a vodovod.
Nepripada mi,ze si neco upiram a neco jsem prisny.

Vim urcite,ze bych se nikdy nevzdal prace a nezacal pracovat jen tolik(2 dny),abych vykryl sve mesicni vydaje pokud bych nemel velke uspory. Dava to cloveku jistotu,ze bude mit hodne casu si najit jinou praci.

A co jsem chtel vyjadrit timto dlouhym textem? Asi to,ze bych chtel presvecit lidi,ze prednejsi je rodina nez prace a veci.+ ze clovek nemusi krast,aby se mel dobre.:)
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » stř 04. led 2012 12:43:46

Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » pát 20. led 2012 14:56:07

V panelaku bydleji hodne lidi,kterym je vic jak 50 let. Podle mne uz lidi .kterym je vic jak 45 let ,tak jsou vyrazeni.


"A nezaměstnal bych ani lidi starší 50 let

Ne snad že bych měl něco proti zkušeným profesionálům. Nezaměstnal bych je, protože by se brzy ocitli v takzvaném chráněném věku. A pak bych měl svázané ruce, podobně jako u žen. Lidi v chráněném věku nelze propustit, takže bych jim musel vyplácet plnou mzdu a hradit všechny související náklady, i kdyby nepracovali dobře nebo alespoň v přijatelných mezích. Chráněného zaměstnance bych tedy propustit nemohl, jenže někdo by jeho práci odvést musel. Takže bych musel vzít někoho dalšího. Aby bylo jasno – já nemám nic proti tomu, že stát některé lidi chrání. Jen pak po mě nikdo nemůže chtít, abych je zaměstnal."


http://www.finmag.cz//cs/finmag/ekonomi ... zamestnam/
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod Gloch » pát 20. led 2012 18:36:13

A kolik lidí zaměstnáváš?
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » úte 24. led 2012 9:20:48

Tak jo.Měli jsem dat před uvozovky slovo citace. Taky moje představa podřadné práce je, ze člověk dělá práci, která je hůř placená než tu co dělal předtím. A nebo,ze u nové práce musí více otáčet.


Protoze jsem si zvolil jiny zpusob zivota nez ostatni,tak jsem si zjistoval jak to budu mit s praci v pozdejsim veku. Spolehal jsem se na manualni praci,protoze i kdyz budu dobry IT pracant,tak vek hraje svoji roli pri prijimani. A i kdyz se za 17let se muze hodne zmenit,tak o lidi,kterym bylo vic nez 40let nemaji zajem jako o brigadniky. Delal jsem pruzkum jen v Usti nad Labem,kde vysoka skola a tudiz hodne velka konkurence.

Pokud clovek sleduje trend,tak tu bude casem armada vzdelanych mladych lidi a tak konkurence,ktera o dost zneprijemni zivot starsim lidem hledani nove prace.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod jack-3d » úte 24. led 2012 18:22:00

sahaw píše:Nemate pocit,ze vetsina lidi,ktera zije v panelaku je chudina,ktera prezita od vyplaty k vyplate?

Paneláky jsou "levnější" než baráky, bydlí v nich lidé, kteří zrovna neoplývají milióny. I když v Praze a Brně jsou byty v paneláku také několikamiónovou položkou. To jestli žijí od výplaty k výplatě nebo je mimo souvislost, panelák je prostě levnější co se investic a celkového chodu domácnosti týče.

sahaw píše:Mne to vypada,protoze z vyplaty jim skoro nic nezbyde a porad pracuji. Diky zdrazovani najmneho,jidla atd je otazka casu nez u vetsiny dojde k tomu,ze budou vydelavat min nez budou mit zivotni naklady.

Pokud vyděláváš méně, než jsou náklady, musíš z bytu pryč. Podnájmy se defakto nelyší od paneláků, činžáků a jiných domů, rozhoduje velikost a stáří bytu. Když nemůžeš platit 15 litrů měsíčně za 3+1, můžeš zkusit 1+1 za 9 litrů... (Brno)

sahaw píše:Dalsi problem,ktery vidim,ze lidi stale vice pracuji a to ma za nasledek,ze je min volne prace a tak se zvetsuje nezamestnanost.

To si nemyslím, za socíku byla práce kam se podíváš, v každé vesnici bylo JZD, hospoda, krámek... Dnes je práce jen ve velkých městech. Spoustu práce nám dnes berou ukrajinci a rumuni, pač my bychom za takovou almužnu sotva zaplatili nájem (oni bydlí v ubytovnách). Rozhodně je dneska méně pracovních míst a bude jich čím dál méně, pač investorů ubývá.

sahaw píše:Proto si myslim,ze pokud nastanou demostrace a nepokoje,tak to budou tyto lidi,kteri pracuji hodne a stejne maji problem vyjit s penezmi.

Na demonstrace budou lidi chodit, až budou nezaměstnaní. O stávkách a demonstracích jako umí dělat ve Francii si můžeme nechat zdát, tady na to lidi nemají odvahu. Dělal jsem pro Frantíky a vím co dokážou ;o)
jack-3d
 
Příspěvky: 53
Registrován: sob 14. led 2012 18:40:34
Bydliště: Brno

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » úte 24. led 2012 18:33:14

Takovy domek(zahradni domek) o velikosti bytu 1+1 vyjde asi 50 tisic. Parcela v zahradkarske kolonii asi 50tisic. Rocni spotreba elektriny a vody asi za 20 tisic. Tak asi 120tisic to vyjde. Pokud to vezmu,tak do roka to mam splacene pokud se prestehuji z bytu do domku. Problem je,ze lidi jsou liny a rozmazleny,a proto jednou na to doplati(bezdomovci).
Muzu ukazat fotky tech domku.Jsou pekne.
Proto nemuzu souhlasit,ze panelaky jsou levnejsi nez domy. Pokud tam bydli ve velkem dome treba 7 lidi,(prarodice+rodice+ tri deti),tak tam bydli hodne levne.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod marish » stř 25. led 2012 8:59:54

Kdo ti dá stavební povolení na stavbu v zahrádkářské kolonii?
Opravdu myslíš, že by si třeba polovina lidí žijící v panelových a bytových domech měla postavit minidomek v zahrádkářských koloniích (pozemky v koloniích mají cenu jakou mají právě proto, že nejsou určeny pro stavby pro trvalé bydlení)?? Proč neřešit drahé bydlení ve městech odstěhováním poloviny lidí do pohraničních oblastí, kde jsou levné pozemky a mohli by si tam krásně žít?
"Nejhorší smrt je z vyplašení."
marish
 
Příspěvky: 50
Registrován: pát 06. kvě 2011 17:27:44

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » stř 25. led 2012 9:12:43

Domky si muzes koupit a dokonce si je nechat zmontovat. Domky o velikosti 4x4 nemusis mit povoleni. Muzes mi dat odkaz,kde jsou levne pozemky u pohranici?

Nikde jsem nenasel,ze by clovek nesmel mit treba 2domky na zahradce.

Dalsi moznost,ale nemam to potvrzene,ze staci k zivotu mobilni garzonka a na to taky neni potreba povoleni.

Nenapada mne jine reseni jak levne bydlet nez v malych domkach v kolonii a nebo hodne lidi v jednom byte.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod alive » stř 25. led 2012 9:28:41

sahaw píše:Domky si muzes koupit a dokonce si je nechat zmontovat. Domky o velikosti 4x4 nemusis mit povoleni. Muzes mi dat odkaz,kde jsou levne pozemky u pohranici?

Nikde jsem nenasel,ze by clovek nesmel mit treba 2domky na zahradce.

Dalsi moznost,ale nemam to potvrzene,ze staci k zivotu mobilni garzonka a na to taky neni potreba povoleni.

Nenapada mne jine reseni jak levne bydlet nez v malych domkach v kolonii a nebo hodne lidi v jednom byte.



Na domky 4x4m nemusis mit stavebni povoleni (drive byla "ohlaska", to uz neexistuje) Nesmi mit pevnou zakladovou desku (tzn. musi stat na pilirich)
V beznem mobillhausu, karavnu ci nejlevneji upravene maringotce se da bydlet uplne bez problemu a celorocne. (peknych par let jsem to tak delal)
Podstatne je vyresit topeni: do karavanu bych asi nedaval kamna na drevo...(jedina moznost je plyn ci elektrika - pohodlne, ale drahe) Dalsi veci je voda: pokud nejsi pripojenej na beznej vodni rad, musis udelat nejakej zasobnik kam vodu nanosit: uvnitr. (jinak samozrejme zmrzne)
Nejlevnejsi variantou je fakt maringotka. Udelas vnitrni izolace z polystyrenu, omlatis palubkama a mas luxusni srub, kde se da celorocne ve dvou lidech pohodlne bydlet. (wc chemicke, ci kadibudka) Par autobaterii, par beznych dobijecich solarnich panelu, trochu elektroniky a mas poreseno i sviceni a napr. provoz bezne (kvalitni) autolednicky...
alive
 
Příspěvky: 48
Registrován: stř 25. led 2012 9:20:50

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » stř 25. led 2012 17:37:32

Popremyslim o dalsich moznostech bydleni a udelam topic jake druhy bydleni existuje a jake jsou vyhody a nevyhody.
Stale mi pripada bydleni na svem malem pozemku jako nejlepsi reseni.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod marish » čtv 26. led 2012 0:44:26

Ano, vše co píšete funguje. Jen bych to nenazýval bydlením ale přežíváním. Myslím to tak, že ani tak nejde o prostor pro jednotlivce (mám velkou rodinu v malém bytě), ale zkrátka single nebo dvojička pro mě není budoucnost.
"Nejhorší smrt je z vyplašení."
marish
 
Příspěvky: 50
Registrován: pát 06. kvě 2011 17:27:44

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » čtv 26. led 2012 0:57:25

Zas zalezi na typu rodin. Pokud rodina rada jezdi na vylety a proste radi ziji v prirode,maji pratele,tak vetsinou nejsou v domku. Pokud je rodina,kde vetsinu casu travi v byte,tak urcite to bude problem.

Vidim hlavni problem v zime,kdy rodina se tlaci,a tak vznika dusno.Nekteri to vyresili,ze odjeli do teplych krajin na peknou dovcu a nebo pronajali byt.Ale nekteri dobre vychazeji s detmi,tak si s nima hraji a chodi v zime na tury atd a nevadi jim to,protoze za usetrene penize muzou byt s detmi.

Neni muj ukol nekoho presvecovat.Jen nabidku moznosti.Pak je jen na cloveku cemu da prednost.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Clovek v panelaku = chudina

Příspěvekod sahaw » čtv 26. led 2012 7:40:52

Citace:"Po dni stráveném v zaměstnání relaxují pouze dvě třetiny Čechů, vyplynulo z průzkumu portálu Práce.cz. Další raději sportují, zahrádkaří, nebo spěchají z práce do práce, aby přilepšili rodinnému rozpočtu. S jedním příjmem totiž měsíčně nevyjdou."

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-5452131 ... -nevystaci
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron