O všem, co vás napadne!

Detska prace

Příspěvekod sahaw » pát 27. led 2012 22:07:13

Co si myslite o detske praci?

Na jedne strane mi je jich lito,ale bez teto prace by asi uz byli mrtvy. Je pravda,ze hodne deti jsou unaseny a jsou otroci,ale nekteri a to je vetsinou pracuji a vydelvaji na to,aby neumreli hlady a i jejich rodiny.

My v Evrope muzeme delat protesty a psat petice,ale budeme zodpovedny jen za neci smrt.A stacilo by se jen zastavit a zamyslet. My jsme vytvorili tento system,ktery jsme ignorovali a nevyresi se to rychle,ale bude to trvat a musi se najit velmi propracovane reseni.


viz:
http://www.praceprodeti.cz/
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Detska prace

Příspěvekod Artifex » sob 28. led 2012 0:20:59

Jak to říci: Ve středověku i novověku děti pracovaly, škola byla v době zemědělského klidu, když se šlo na pole tak všichni přiložili ruce k dílu z rodiny bez výjimky takže jakmile půjde o postapo situaci, bude to zase zpátky. Asi to už bude zase dědičné: Synek kováře bude s tatíkem v kovárně, nejdřív si bude hrát, pak bude okoukávat a nakonec začne pracovat na jednodušších pracech. To samé zbrojíř, bednář/tesař/truhlář atd. Děvčata asi s ženami budou udržovat barák a chodit obdělávat půdu. Tak to bylo vždycky, řemesla se zase budou dědit, znalosti předávat po generacích. Na tom není vlastně nic špatného, to, co se teď děti učí ve školách se budou učit v rodinném řemesle, škola bude zase přes zimu a večery protože číst, psát, počítat a podobné znalosti jsou důležité. Prostě bude více vyučování s praxí než v současnosti.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron