O všem, co vás napadne!

Dovolena

Příspěvekod curiousman » pát 14. zář 2012 22:00:19

Tak me napadlo jak asi mistni survivalisti prozivaji dovolenou.

Odviji se vase dovolena od pravdepodobnosti VP? Tzn dovolena v zahranici = velky risk , jste daleko od domova / vybaveni/ , nemuzete si s sebou vzit vase normalni denni prostredky, kdyby se neco stalo jste out. Nebo radsi jezdite nekam , kde mate vse po ruce. Cimz pro vas odpadaji radovanky u more nebo na horach.

Nebo zas nejste tak paranoidni ? :)
curiousman
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 24. led 2012 18:59:00

Re: Dovolena

Příspěvekod Nasgol » sob 15. zář 2012 1:26:37

Skoro vše potřebné mám vždy sebou :)) ať jedu téměř kamkoliv dál než za město
Nasgol
 
Příspěvky: 107
Registrován: úte 24. led 2012 21:22:53

Re: Dovolena

Příspěvekod Tommy-K » sob 15. zář 2012 16:07:19

U mě je to tak, že nejraději jezdím na pěkná místa po čechách svým autem a spím pod stanem, vyjde to na pár stovek a prostě to tak mě i přítelkyni baví nejvíc. V autě, krom věcí které mám u sebe jako takové EDC vozím i normálně takovou základní výbavu, která ještě nemá uplně konkrétní finální podobu, teprve laboruju jak mít vše potřebné a nemít přitom plný kufr zbytečností (že já nekoupil kombi) :-), ale prostě věci jako náhradní oblečení, boty, nějaké potraviny,voda a nějaké to ostatní vybavení(světlo,nůž atd.),prostě věci které upotřebíte i při normálních situacích. Apokalypsu jsem nezaži ještěl ani jednu, zato už několikrát jem durch promokl,nebo někde neplánovaně přespával a to se pak taková výbava hodí a člověk se necítí jako čistý paranoik, který si každý den mumlá pod vousy, Dneska by to šlo, dneska by to šlo :-) V čase dovolené je toto doplněno celou tábornickou výbavou,zásobu jídla,oblečení,větší lékárnu a prostě všeho toho co sebou tak lidé na dovolenou vozí. Vždycky si tedy říkám, že beru i zbytečnosti které nebudu potřebovat, ale snažím se být připravený na všechny eventuality. Dalo by se tedy říct,že u mě je dovolená v uvozovkách nejlepším časem aby se něco stalo co se týká vybavenosti.
U dovolené, zvlášť letecké v zahraničí by to asi bylo o dost horší, kufřík pohublý váhovými limity a nacpaný oblečením na pláž, žádné vybavení, neznalost místního jazyka a terénu, domů tisíce kilometrů. To bysi asi vynutilo hodně improvizace na místě. Stačí když člověk vidí v televizi ,když jen padne nějaká cestovka,nebo se něco stane v cílové destinaci.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Dovolena

Příspěvekod kublaj-chan » sob 15. zář 2012 18:46:57

Ono záleží aké to VP nastane, ak vypukne 3 svetová a USA, západná Európa(Anglicko, Francúzsko) a Rusko a Čína si budú dávať na dršku atomovkami a teba to chytí na dovolenke na Kréte alebo na Kanárskych ostrovoch, tak si myslím že budeš na tom lepšie ako väčšina Čechov a to najme prvé 2-3 týždne a prvú zimu po vojne. :D Také dovolenky predlžené o niekoľko rokov alebo na neurčito v štátoch ako Brazília, Argentína, Chile, Noví Zéland budú ako výhra v Lote :D
kublaj-chan
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 21. črc 2012 12:58:03

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron