Sedí vám na krku manželka? Tchyně počítá každou korunu? Nemáte peníze na pořádný výlet z hranice? Toulejte se po ČR a popisujte to tady!

Evakuovat se nebo zůstat?

Příspěvekod Vladius » čtv 11. črc 2013 12:11:09

Jeden fanoušek mi poslal dotaz, který bych rád zveřejnil i tady. Svoji odpověď přepracuji za pár hodin do velkého článku a zatím se chci zeptat vás, jak byste se zachovali a co poradili.

"Vlado prosim te, resim ted otazku evakuace ano-ne.. Dneska nam ve vsi v noci zaznela sirena a koukal jsem jak splasena ovce nez jsem se vubec zmatoril co je to za ton. A zacal jsem ,,realne" premyslet co by kdyby to bylo nejake ohrozeni. Jsem schopen z domu celit cemukoli, ale co kdyz budeme nuceni opustit ho a pak budem stat nekde na prostranstvi a nechame na sebe dopadat radioaktovni spad?? Nevim zda bych si vzal na triko nenaustopit do autobusu a odporovat armade nebo kdoby evakuoval, tak bych asi povolil. Ale co pak? Co kdyz se mi to vymsti? Nikomu neverim, ze me ochrani.Jediny co me napada mit na evakuaci pripravenou velkou bagaz se vsim moznym abych mohl prezit kdekoli, kdyby se evakuace ,,vymstila", takze tahnout i protichemicky oblek. A nebo to risknout a zustat na pospas? Jak jsi ty pripraven?"
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Evakuovat se nebo zůstat?

Příspěvekod DaveWins » čtv 11. črc 2013 13:10:47

Na mojom mieste, by som mal už OPCH aj M10M na sebe, a bol by som na ceste preč z tej obce :)

Radšej sa evaku-uj, ak to hrozba nebude, nič sa ti nestane, ak bude, zachrániš si život :)
DaveWins
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 31. kvě 2013 18:05:27

Re: Evakuovat se nebo zůstat?

Příspěvekod stepan-hawk » sob 13. črc 2013 7:19:28

Myslím, že je rozhodně rozumější reakce odejít. Protože ten kdo vás chce evakuovat je součástí větší organizace a ta má myslím minimálně více informací než vy a tak může reagovat rozuměji. Není záruka, že to bude vždy lepší, ale je to dle mne brutálně větší pravděpodobnost správnějšího postupu než nesprávnějšího.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Evakuovat se nebo zůstat?

Příspěvekod Hrobař » pon 06. led 2014 14:53:19

Otázka důvěry k státnímu aparátu. Myslím že když už dojde na evakuaci tak by měl být tou dobou připravující se člověk už za horama. Ale kdyby přece jen tak je asi lepší odjet se záchranáři. Ale rozhodně nezůstávat ve sběrných táborech. Pří první příležitosti zmizet a někde počkat až se to přežene.
Hrobař
 
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 02. led 2014 19:36:29
Bydliště: Brno

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na PostApo v České republice

cron