Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Vladius » sob 09. čer 2012 11:41:42

Za šíření náboženské nenávisti uvalila ve čtvrtek belgická prokuratura vazbu na člena tamní radikální islámské skupiny. Ten podle ní stojí za rozpoutáním náboženských nepokojů, které zuřily v Belgii minulý týden, a je autorem výroku, že pokud se Belgičanům islám nelíbí, ať ze své vlasti odejdou.

„Fouad Belkacem byl obviněn z podněcování nenávisti a násilí proti skupině obyvatel z důvodu jejich přesvědčení. Hrozí mu až rok za mřížemi,“ řekl podle serveru expatica.com mluvčí prokuratury v Antverpách Paul Van Tigchelt.

Belkacem (30), původem z Maroka, zastupuje na veřejnosti radikální muslimskou skupinu Šaría4Belgium, která usiluje o islamizaci Belgie. Na přední stránky novin se dostal minulý týden, když v Bruselu propukly násilné protesty proti zákazu nošení burek a nikábů, tedy oděvů a závojů, jimiž si zahalují tělo a obličej ženy v konzervativním islámském prostředí.

Násilnosti ze strany přistěhovalců propukly poté, co policistka zastavila ženu zakuklenou v nikábu a v souladu se zákony ji vyzvala, aby jej sňala a legitimovala se. Žena však na policistku zaútočila a přerazila jí nos.

"Nadřazené náboženství"
Belkacem ji za její agresivitu pochválil. Policistka podle něj může být ráda, že vůbec přežila. „My muslimové nemáme pro vás nevěřící a váš životní styl ani špetku úcty. Naše náboženství je nadřazené tomu vašemu. Pokud se vám to nelíbí, můžete se z Belgie odstěhovat,“ prohlásil.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... mizte.html
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Gloch » sob 09. čer 2012 13:27:08

Bohužel podle muslimů každý kdo nevyznává islám je automaticky "podčlověk" a musí muslima poslouchat a chovat se tak, jak požaduje islám. Muslimové argumentují tím, že když Evropané přišli např. do Afriky tak se taky nesvlékli do naha a nepřizpůsobili se domorodcům. Prostě - jako nižší vrstva máme navybranou - přestoupit na islám a nebo se podřídit.
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Nobody » sob 09. čer 2012 15:08:21

Já uznávám jen jediné náboženství a to Svaté olovo a střelný prach.
Nobody
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 08. kvě 2012 16:13:43

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Vladius » sob 09. čer 2012 18:18:36

Gloch píše:Prostě - jako nižší vrstva máme navybranou - přestoupit na islám a nebo se podřídit.


Tohle vidím jako jednu z největších hrozeb do budoucna. Zvlášť když se k tomu přidá nějaká větší ekonomická krize a chudší vrstvy muslimů z Německa, Anglie, Francie atd se začnou bouřit.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Rase » sob 09. čer 2012 18:57:36

Něco mi říká že dopadnem jako musulmani v 11.století. Tehdy byli muslimové také na vrcholu vědy, kultury atd. Pak ale z chladné a nehostinné části světa přitáhli divní lidé, "frankové", kteří se ukázali být až nebezpečně schopní a rozhoupali závaží, která držela civilizaci islámu pohromadě. Stačí se na celou věc podívat z pohledu tehdejších arabů a muslimů. Tehdy prostě nikdo nevěřil, že se evropané pokusí vtrhnout do středu tehdejší civilizace... a stačilo málo, pár tisíc lidí a vše se rozpadlo (tehdejší muslimská moc se rozpadla na mnoho drobných území, která mezi sebou soupeřila a nebylo vyjimkou že se místní vládci přidávali ke křesťanům). Já osobně se domnívám, že pokud chceme vidět alespoň nástin toho co se může stát, měli bychom se dívat právě na 11.století (z pohledu té "druhé" strany).
Něco sem o podobném tématu psal tady:
http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=4804
Rase
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 52
Registrován: sob 31. bře 2012 20:11:58

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Lucius » ned 10. čer 2012 11:02:01

Rase: mícháš jablka a hrušky dohromady...v 11. století už arabskou oblast (Blízký Východ) ovládali Seldžukové a kulturně a civilizačně se mluví o postupném ale těžkém úpadku daného regionu...ta vyspělá arabská kultura, na níž se snažíš referovat, byla doménou Arabů a to právě zhruba do toho 10./11. století - Seldžukové, kteří přišli na Blízký Východ ze severovýchodu byli jen bojechtiví barbaři, v jejichž silách bylo převzít jen politické uspořádání (a to ještě hodně ztěžka - viz. následný několikerý rozpad na drobné chalífáty atd.) a systém výběru daní...
"Jen" pár tisíc lidí? Víš, kolik proběhlo křížových výprav a kolik křižáků se jich účastnilo? Za celou historii kruciád (10.-polovina 13. století ať nežeru, i když to není přesné) bys bez problémů došel nad 100 000, podle některých odhadů se dokonce vydalo bojovat za Svaté město půl milionu Evropanů...to není "jen" pár tisíc...
A otázka muslim x křesťan v té době je na delší povídání, ale opět v jednání chalífů nevidím nic špatného - v té době muslimové neviděli na křesťanství nic tak hrozného, prostě se z jejich pohledu jednalo o zastaralejší verzi islámu (islám je de facto upgradem křesťanství - viz. Mohamed - jiné vlákno, respek. jiné fórum)...
víc k tomu nenapíšu, protože to není směrodatné pro toto téma...
Lucius
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 29. bře 2012 23:17:52
Bydliště: Děčín

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Rase » ned 10. čer 2012 13:02:59

Lucius: jop, trochu sem to popletl. Myslel sem první křížovou výpravu, té se sice účastnilo prý až 100 tisíc lidí (vojáků a poutníků) ale v reálu se nejednalo o jednolitý voj ale jednotlivé skupiny se různě odpojovaly a odpadaly (kupříkladu obsadily významné město a dál ji nepokračovli). Křižácké vojsko se tedy velice rozmělnilo. Jo na seldžuky sem zapoměl :D
Rase
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 52
Registrován: sob 31. bře 2012 20:11:58

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Lucius » ned 10. čer 2012 22:29:12

Rase: v pohodě...jen mám rád, když se mluví ve správných pojmech ;) Co si budeme namlouvat - snad ani jedna kruciáda nedopadla podle plánu a pokaždý se vojenské (i nevojenské) síly roztrousily...jeden z důvodů, proč to dopadlo, jak to dopadlo :D Jinak jsi zářný příklad toho, že historie není na dvě věci (jak je bohužel v současnosti propagováno...), protože se z ní prostě a jednoduše můžeme učit a poučit...kéž by to tak vidělo vícero lidí...třeba by pak ani VP nepřišel...
Lucius
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 29. bře 2012 23:17:52
Bydliště: Děčín

Re: Islamista šokoval Belgičany: Respektujte nás, nebo zmizte!

Příspěvekod Rase » pon 11. čer 2012 0:26:27

Lucius: někdy to bylo také otázkou náhody. Vždyť kdyby se Barbarossa neutopil dřív než stačil dojít do Sýrie, všechno mohlo být jinak. Právě z Císaře a jeho velké "Německé" armády měli muslimové panickou hrůzu, když ale zahynul, jeho vojsko se vrátilo domů a dál pokračovaly jen síly ostatních králů - Francie a Anglie, z nichž pozděj vynikl anglický král Richard (který došel až k Jeruzalému)... Ještě sem si vzpoměl, že při jedné z pozdějších výprav (do Egypta), křižácká jízda vjela přímo do města. Sice zde byla jen malá osádka, ale podařilo se jí útočníky zmasakrovat. Je třeba připomenout, že tehdy se křižáci k útoku na město nenechali vyprovokovat, prostě do města vjeli na koních... (!) Díky čemuž nadějná výprava ztroskotala - na né příliš významném městě (nemělo snad ani hradby). Samozřejmě výprava pokračovala dál, ale jednalo se o zbytečný přehmat, tehdy rytíři asi nechápali, že vyjet na koních do města je sebevražda. Jednalo se jen o menší kontingent - tehdy se ale myslím prvně (!) ukázalo, že těžcí jezdci ve městě ztrácí na údernosti a jsou snadnou kořistí. Napadá mě snad srovnání s dnešními tanky v městském boji (Berlín, Grozné atd.) které byly vždy fatální. Je ale pravda že samotná podstata boje ve městě přímo vybízí k použití tanků jako palebné podpory pro pěchotu. Bylo to těžké rozhodování v minulosti, přítomnosti a je možné že i po Velkém Průšvihu, bude někdo řešit stejný problém - zda poslat obrněnou techniku do města, nebo ne.
Myslím že sme s debatou poněkud jinde, ale k Belgičanům nám asi stejně nikdo nic rozumného nepoví
Rase
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 52
Registrován: sob 31. bře 2012 20:11:58

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron