Co jíst a co nejíst? Jak nalézt vodu a připravit jídlo? Jak chytit a stáhnout zvěř? Pojďme to rozebrat do detailů.

Jak zabranit zamrznuti vody?

Příspěvekod sahaw » stř 08. úno 2012 19:09:10

Jak zabranit zamrznutí vody? Mate ten postup vyzkousen na vlastni kuzi?

Resim ted problem,ze mi zamrzli zasoby vody v kanystrech. A moje testovaci kompoty jsou taky K.O. A o cibuli nemluvim. Mel jsem je v zeleznych prepravkach a je promznuta.

Nevadi mi zmrznuta voda,ale kompoty a zelenina atd.

Napada mne izolace treba z polystyrenu(krabice).

Co treba 2 metry hluboka jama prikryta poklopem a zeminou?
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Jak zabranit zamrznuti vody?

Příspěvekod Solomon » stř 08. úno 2012 19:30:14

zámrzná hlubka na většině míst ČR je 80 cm podle tabulek a ty se o několik centimetrů sychrují, ale to už musí být extrémní dlouhodobý mráz (většinou silně promrzá tak vrchních 40-50 čísel max). Takže pokud nebydlíte na nějakém velmi mrazivém místě, tak by měla bohatě stačit díra od těch 80cm hloubka stropu (jestli jste z jihu, tak by mohlo stačit i 60cm, ale sychr je sychr). Stačí ji zaklopit polystyrenem (tím tvrzeným, ať se nepropadne) a zasypat. Jinak doporučuju díru obložit opět polyšem dodatečně vystlat nějakou starou houní nebo dekou, sice vezme za svý, ale pomůže udžet teplo. Pokud nemáte polystyren, tak stačí klidně desky a navrch opět houni nebo nějaký deky. To není tak dlouhodobé, ale předpokládám, že jestli tam je cibule, tak to nebude uskladnění na delší dobu a to desky vydží s přehledem. Teoreticky na vystlání možná stačí i sláma nebo seno, ale s tím nemám zkušenost a nevím jestli by nazačali třeba hnít. Osobně myslím, že ne, pokud se tam nedostane vlhkost, ale ta se tam podle mě dostane určitě, takže nevím.
Proti zamrznutí vody určitě ty kanystry zabalit třeba do molitanu a možná by pomohlo přidat trochu alkoholu, třeba 10:1.
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Potrava a voda