P.S. Jinak osobně jsem pro gatling na půdě našeho domu.....ale kde ho vzít a nekrást

Artifex píše:1890.
Lovecký lístek je docela hovadina
a) myslivci kterým zbraně zůstaly byli vždy stranou a vládou prověření lidé, nečekej že to zůstane všem, těm, kteří neprojdou prostě neobnoví lovecké povolení atd.
b) není to tak jednoduché, člověk musí hodně dlouhou dobu dělat DEBILA mysliveckém sdružení aby vůbec uznali jestli ho mezi sebou chtějí. Nikdy bych se nechtěl stát myslivcem, tento typ "svébytné kultury" se mi vůbec nelíbí.
Prostě shrnuto a podtrženo, sportem ani lovem toto neosereš. I kdyby to bylo takto a znelíbily se zbraně mezi lidem, dají se nesmyslné podmínky pro obnovení ZP, klidně psychotesty které budou nastaveny tak, aby je nikdo nedal (no, vlastně stačí říct povinné psychotesty, snad 90% lidí co vím že byli posláni na psychotesty kvůli ZP je neudělali), no, a ve státě není do 5 let jediný oprávněný vlastník, zbraně jsou odevzdány a nazdar.
Artifex píše:Na myslivosti mi vadí elitářství, to, že většina (netvrdím že nejsou výjimky, pár jich znám) myslivců nejsou myslivci kvůli tomu, aby se starali o přírodu ale aby lovili, chlastali, bavili se na mysliveckých akcích atd. A hlavně to, že většina myslivců šíří mýty o zbraních, sami jim nerozumí a snižují pověst legálních držitelů zbraní. Podívej někdy na střelecká fóra, když se tam objeví myslivec, který není z té skupiny výjimek, kteří se tam poznají a vůbec zbytku nevadí tak vždy to skončí u debaty, že jedině myslivci by měli držet zbraň a zbytek je póvl co by měl cucat dudlík a být potichu. Takže jsme zase u elitářství.
Edit: Valím koupit kozlici
Artifex píše:1890.
Lovecký lístek je docela hovadina
a) myslivci kterým zbraně zůstaly byli vždy stranou a vládou prověření lidé, nečekej že to zůstane všem, těm, kteří neprojdou prostě neobnoví lovecké povolení atd.
b) není to tak jednoduché, člověk musí hodně dlouhou dobu dělat DEBILA mysliveckém sdružení aby vůbec uznali jestli ho mezi sebou chtějí. Nikdy bych se nechtěl stát myslivcem, tento typ "svébytné kultury" se mi vůbec nelíbí.
Prostě shrnuto a podtrženo, sportem ani lovem toto neosereš. I kdyby to bylo takto a znelíbily se zbraně mezi lidem, dají se nesmyslné podmínky pro obnovení ZP, klidně psychotesty které budou nastaveny tak, aby je nikdo nedal (no, vlastně stačí říct povinné psychotesty, snad 90% lidí co vím že byli posláni na psychotesty kvůli ZP je neudělali), no, a ve státě není do 5 let jediný oprávněný vlastník, zbraně jsou odevzdány a nazdar.
Artifex píše:858 mám také a včera jsme jeli koupit s Jackem3D jeho. Jinak myslím že v té době bude zakopávat zbraň každý a jen tak lehce to neprojde. Jinak zakopávat zbraň do země je v podstatě pohřbít ji, vyndáš za rok šrot ze kterého bude nebezpečné vystřelit, mnohem lepší je jinak zakonzervovat a schovat.
Jinak CZ75 definitivně nedoporučuji, ty současně vyráběné nevydrží skoro nic, kvalita šla do kytiček, po pár jednotkách tisíc výstřelů odejde hlaveň, praskají záchyty závěru, vratné pružiny, dokonce i rámy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků