I ve stanu řešíte "co na sebe"? Pak jste tu správně! Bundy, mikiny, kalhoty, boty, ponožky, šátky a také všelijaké Super-Hyper-Mega-Bomba-Texy!

Má hadrová obuv smysl v PostApo světě?

Příspěvekod Vladius » ned 19. kvě 2013 13:44:07

Pod jedním obrázkem na PostApo fb diskutujeme o tom, zda tyto botky mají smysl. Zkopíruji to také sem a rád bych slyšel i váš názor. Případně je můžete zkusit vyrobit doma sami :)

Aleš MP: prosákne to, nohu nezpevní,...

Vladius: Však to nejsou gumáky pro rybaře, ale PostApo obuv do suchého počasí. Navíc existuje kouzelné slovíčko - impregnace

Aleš MP: Já spíš chápu postapo obuv jako co nejuniverzálnější, a obávám se, že žádná impregnace tohle neudělá nepromokavějším, než je kožená obuv

Vladius: Podomácku vyrobená kožená obuv bez impregnace bude propouštět vodu úplně stejně. A proč postapo obuv musí být co nejuniverzálnější? Proč nelze mít dva-tři páry bot pro různé účely?

Aleš MP: Jasně, ale kůže se přeci jen impregnuje snáze, a s větší efektivitou. Jistě, více párů bot se hodí, ale pak je tady další věc, kterou já osobně považuju za dost podstatnou, a to je zpevněná pata, pokud je možnost, že bude třeba v botech utíkat, nebo se pohybovat jinde, než po chodníku
To se mi líbí · Před 13 minutami

Vladius: Pata vypadá docela pevně, pravděpodobně uvnitř budou také kousky kůže jako armování. U těchto bot vidím jako obrovskou výhodu jejich prodyšnost. Dají se nosit i bez ponožek, případně onucí (které tu nohu v botě zpevní dostatečně spolehlivě) a nepovede to k odřeninám, zapařeninám atd. Trávit v létě denně 14-16 hodin prací v kožených botách bych opravdu nechtěl. V hadrových už se to dá.

Aleš MP: Já myslím zpevněnou patu tak, že bude jakoby podrážka pevně držet k patě. No, tak co se koženejch bot týče, to je samozřejmě věc názoru, já takhle bejvám v kanadách a nevadí mi to, někomu jistě může. Proto se dělá i polokožená obuv, která větrá víc, ale do kaluže bych si v tom šlapat netroufnul.

Vladius: No a to je pravě ono - netrávíš takto celé jaro/léto/podzim. Navíc polokožená obuv se dělá teď, v případě VP už Cordura atd jaksi nebudou, alespoň si to teda myslím. A džínovina je ideální náhražka. Pevná, odolná tkanina v kombinaci s koženou podrážkou a třeba rámem kolem chodidla, to přece bude fungovat velice dobře.

Iva Tes: Navíc nic nového je to už spoustu roků co se takovéto botky prodávaly ... A co se týká zpevnění a prosáknutí, jsou i mnohem horší.

Aleš MP: To jo. Ovšem položme si otázku, kdo to dokáže ušít tak, aby mu pak neslezla kůže z nohou, moc jich nebude.

Vladius: V dnešní době? Možná desetina promile populace :). Ale v případě takového toho klasického VP to může být zajímavý business pro někoho šikovného. Skupovat staré džíny a jiné technické tkaniny a šít lehké a pohodlné boty. Navíc mám pocit, že vyrobit takové bude snadnější, než pokoušet se o pohodlné celokožené. Ale třeba se pletu, soudím dle obrázku a vlastních zkušeností se šitím kůže :D
Přílohy
botky.jpg
botky.jpg (50.43 KiB) Zobrazeno 3820 krát
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Má hadrová obuv smysl v PostApo světě?

Příspěvekod Zantur » ned 19. kvě 2013 14:06:05

Po nějaké době v PA by měl každý raději na nohou tohle, než nic ;-) Stačí to potřít sádlem a jednoduchá impregnace je na světě ;-)
co už...
Zantur
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 05. črc 2012 15:08:31
Bydliště: Vsetínsko

Re: Má hadrová obuv smysl v PostApo světě?

Příspěvekod Tugar747 » pát 24. kvě 2013 15:27:33

Náhodou Vietnamci nakopali amíkům zadel v sandálech vyřezaných ze starých pneumatik. Myslim že po VP se nebude v pozdějších fázích ani tak řešit jeslti je bota pohodlná včetně toho jak moc do ní teče, jako spíš jeslti má podrážku. Nevim jak vy, ale kanady beru tak na práci a do lesa, a většina života asi nebude o tom jak se kdo toulá lesem, ale o tom jak maká někde v manufaktuře resp na poli aby se uživil. A nebude si přece ničit super boty na šichtě. Jinak mi přijde hadrová obuv prostě pohodlnější. Vemte si takové lenonky, kolik se toho teď prodává. Náhodou zrovna na tu práci bych si doved představit i dřeváky. Tvrzenou špičku to má, levný to taky bude, tak proč ne. Na běžný nošení hadráky a na práci přes něhodit dřevák :)

A koukam že když to tak po sobě čtu tak to delám přesně obráceně. Ale co, kanady mam dvoje a náhradní sebou asi nepotáhnu ;)
Lepší .357 za pasem než 158 na drátě.
Tugar747
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 78
Registrován: úte 02. dub 2013 13:23:57
Bydliště: Praha

Re: Má hadrová obuv smysl v PostApo světě?

Příspěvekod Annele » sob 25. kvě 2013 7:11:38

Ano, ma.
I v hadrove obuvi se da dobre utikat a provadet temer jakakoli prace. A ani v postapo dobe po vetsinu casu nebudou bojove podminky, extremne obtizne tereny, neustale prutrze mracen a podobne.
Na spani a pobyt doma (v pripade nepokoju) bych kozenou obuv nosit nechtela.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Oblečení a obuv

cron