Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Nový vir může být stejně nebezpečný jako SARS

Příspěvekod Vladius » úte 25. zář 2012 1:38:08

Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala před potenciálně velmi nebezpečným novým virem podobným tomu, který byl před deseti lety původcem onemocnění SARS a zabil 800 lidí. Podle odborníků se virem nakazili dva muži: jeden z nich zemřel v Saúdské Arábii a druhý leží v kritickém stavu v nemocnici v Londýně. Zatím není jasné, jak se nový virus šíří.

WHO na nový virus upozornila ve svém nedělním prohlášení poté, co dostala hlášení od britských zdravotníků. Ti jej odhalili u devětačtyřicetiletého pacienta z Kataru. Muž přitom cestoval i do Saúdské Arábie, kde už v červnu kvůli identickému viru jeden nemocný zemřel.

Katarský pacient prý 3. září přišel k lékaři s příznaky akutní infekce dýchacího ústrojí. O šest dní později byl přijat na jednotku intenzivní páče v katarském Dauhá a 11. září jej letecky přepravili do Británie, kde se prokázala přítomnost nového koronaviru. Do velké skupiny koronavirů patří způsobující běžné virózy, ale i virus SARS. Nemocný je proto v přísné izolaci a všichni lékaři a zdravotníci se kolem něj pohybují v ochranných oblecích.

WHO nyní provádí další analýzy týkající se nového nálezu. Důležité je zjistit, jak moc může být virus nebezpečný, jakým způsobem a jak rychle se přenáší. "Jsme zatím na úplném začátku. V tuto chvíli máme jen dva ojedinělé případy a stále je tu spousta bílých míst, která teprve musíme zaplnit", uvedl mluvčí WHO Gregory Hartl.

http://zpravy.ihned.cz/svet/c1-57628350 ... uz-ma-obet
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron