Kde a jak se schovat před přeháňkou? Jak vybudovat úkryt, salaš nebo rovnou zemljanku či protiatomový úkryt? To vše najdete zde.

opustene protiatomove kryty

Příspěvekod prochazka85 » pon 06. úno 2012 23:10:09

EDIT:uvedeno do souladu s pravidly fora postapo.cz
Naposledy upravil prochazka85 dne ned 01. dub 2012 17:36:25, celkově upraveno 1
prochazka85
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned 05. úno 2012 15:22:12

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Vladius » pon 06. úno 2012 23:20:07

Samozřejmě nikdo ti nic takového nedoporučí, ale v případě nouze musíš udělat vše, aby jsi zachránil své blízké. A vědět, kde máš nejbližší úkryty, je naprosto základní nutnost, vedle zásob jídla a vody. Konec konců v případě organizované evakuace budeš na jedno z takových míst přesunut nebo nasměrován i oficiálně.
Navíc se dnes dají podobné bunkry pořídit za hubičku zcela legálně, nemusíš pak nic obsazovat násilím.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod prochazka85 » pon 06. úno 2012 23:32:03

EDIT:uvedeno do souladu s pravidly fora postapo.cz
Naposledy upravil prochazka85 dne ned 01. dub 2012 17:35:43, celkově upraveno 1
prochazka85
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned 05. úno 2012 15:22:12

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Solomon » úte 07. úno 2012 8:47:26

nevíte někdo něco o nějakým krytu na šumpersku. Máme tady sice nějaký ty armádní bunkry, ale spíše ačka (i když nějakej ten dělostřeleckej by se taky našel) a přímo nad barákem mám Dlouhý stráně, který měli být původně raketový silo a bunkr, ale nevím jestli mít nad hlavou jezero, když by mohlo přijít třeba zemětřesení, je to pravý ořechový
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Tommy-K » úte 07. úno 2012 14:00:02

Myslíš přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně? Ta bude nahoře tutově prázdná až na něco dojde,protože už nebude elektřina pro čerpání zpátky na kopec. Se spodní nádrží je to horší ta má 50m vysokou hráz,takže bych nechtěl být poblíž Desné kdyby rupla s tím máš pravdu, a zrovna tady jsou v podstatě všechna městečna u Desné. Jinak ta elektrárny by jako bunkr jako taková mohla sloužit celkem dobře, je částečně v podzemí a daly by se využít teoreticky i ty přivaděče, při stavbě tudy projela prý i tatra.
Mimochodem nejepší schovka z našich elektráren(těch kde sem byl alespoň),by byla z Lipenské přehrady, přehrada je sama o sobě možná potencionálně nebezpečná,ale ta elektrárna samotná se svými provozy je ve slušné hloubce ve skále, při jízdě výtahem ostře šikmo dolů nám při pohledu z okénka nebylo nejlépe.Obsluha výtahu nás pak dorazila slovy: Nebojte tohle spadnout nemůže a kdyby všechno náhodou selhalo tak to máme dole jistý,a kdyby snad sme se dole ještě trápili zachvilku nás dorazí protizávaží. To řekl ve chvíly kdy nás podjížděl ten několikatunový blok protizávaží na kolejnicích :-D
Jinak ať zase nejsem OT se mrkněte sem pokud vás zajímá kde se bunkry nacházejí, je možné,že ho máte na zahradě ani o tom nevíte:-) Je to na webu Českého rozhlasu http://www.rozhlas.cz/historie/bunkry/ a je to projekt ve kterém se snaží najít a zmapovat všelijaké druhy bunkrů a podobné objekty. Docela zajímavé.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Solomon » úte 07. úno 2012 14:20:33

to že bude vypuštěná, mě nenapadlo, ale vlastně je to logický. (Načerpat se teoreticky dá, pokud tam bude nějakej profík na elektro, tak naproti a přes kopec jsou větrný elektrárny a každá má svou dost našlapanou chatu a ty se dají použít i sami o sobě) Takže pro mě to bude asi tahle volba :-). Mimochodem, jsou tam místa (o kterejch se oficiálně nemluví a pokud nejste místní, tak se o nich vlastně ani neví) ve kterých projede i několik tatrovek vedle sebe. Jak jsem napsal, dříve to mělo být raketový silo s bunkrem, takže jsou tam fakt obrovský kaverny, do kterejch se toho vleze nekonečně mnoho. Jedinej problém vidím v docela náročným zemědělství, kvůli klimatickej podmínkám. Sice se zase dá nahradit lovem, ale ten je nejistej a nepokryje zdaleka nároky větší skupiny. O vodu nouze není, je to tu samá studánka a tak. (Vlastně jestli máme něčeho v Jeseníkách víc než jinde, tak jsou to právě potoky a studánky).
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Tommy-K » úte 07. úno 2012 15:11:09

Já třeba vůbec netušil,že to měl být původně nějaký vojenský objekt. Já tam byl asi tak před 10lety na exkurzi, bylo to zajímavé, ostatně jako každá elektrárna do které sme se jak elektro obor dostali.(my jsme spojovali exkurze s turistickými výlety aby sme na to měli více dní, a tady to byla také nádhera,byli jsme ubytovaní tuším v Račím Údolí a čochtali po Jeseníkách,jeden z nejlepších výletů na střední škole )
Nahoře tenkrát bylo ještě malé políčko fotovoltaické elektrárny, nějaké zkušební tuším, tenkrát to ještě nebyla tak běžná věc tak mě to tam zaujalo. To by se dalo také využít pokud tam ještě je :-)
Jinak si ale myslím,že je to objekt poměrně strategického významu a tudíž bude obsazaný do poslední chvíle a podle druhu průseru možná i střežený armádou.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Solomon » úte 07. úno 2012 15:38:34

To je problém všech strategicky důležitejch míst, ať Dlouhých strání nebo jakýhokoliv jinýho. Pokud se zdá dobrej vám, tak se bude zdát dobrej i někomu jinýmu. Nemám sice pistoly, ale mám fajn kukriho od kabaru, a kuši vyrobí i větší moula, než jsem já. Máme tady taky nějaký ty myslivecký pušky, brácha je policajt, takže i odsud se dá trochu čerpat. A zbytek už je o schopnostech každýho zvlášť. Co se týče armády, tak jsem od všech posádek relativně daleko. Ty z ostravsko-opavské strany se budou podle mě soustředit na ochranu těžkého průmyslu ve svém kraji, který bude pro stát určitě důležitější, než něco uprostřed lesa. Takže jediný jsou v Olomouci a v Přerově (nebo Prostějově, mě se to pořád plete). Ty to maj k nám přes sto kiláků, a musejí se taky postarat o celej kraj (být na konci světa má i své výhody :-), ale né moc :-( ). Uzavírka cest mě netrápí, vím kudy se tam dostanu lesem, narozdíl od armády. Mňo a pokud se to nepovede, tak hold budu muset vymyslet něco jinýho nebo to s něma nějak zkoulet.
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Re: opustene protiatomove kryty

Příspěvekod Tommy-K » úte 07. úno 2012 18:59:32

To je to,kdybysme věděli s naprostou určitostí jak to bude (to že to bude je bohužel jasné) jaký přesný scénář a jak hrozná situace nás čeká, tak by sme se mohli připravit efektivněji. Zatím to vypadá na tu ekonomicko kolapsní situaci,která se dokáže táhnout tak dloho,že i nás co se připravujeme vyčerpá. Rozhodně je správné zvažovat různé možnosti ve svém okolí, prostě vědět kde co je a co se může eventuálně využít.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Obydlí, chýše a skrýše

cron