Co jíst a co nejíst? Jak nalézt vodu a připravit jídlo? Jak chytit a stáhnout zvěř? Pojďme to rozebrat do detailů.

Pálivé recepty

Příspěvekod Artifex » pon 13. úno 2012 12:01:39

Poctivé tabasco je výhoda ale jen jestli je opravdu poctivé, většinou když si dávám v restauraci něco "Ďábelské", "Pouze pro odvážné", "Extra pálivé", "Na vlastní riziko" tak pak na servírky smutně koukám že mne zase zklamaly protože bych to nenazval ani pikantním. (Asi si dovedete představit, že když dělám doma Naga Jolokia ďábelský guláš tak mi celý hrnec zbyde) A to ještě je slabý odvar proti tomu co spořádají kolegové ostrožravci, z toho i mně slzí plosky na nohou, prostě, nic se zase nemá přehánět jako třeba totok: http://www.habanero.cz/detail/satan-s-shit/ :)
(a to už jsem ochutnal i pepřák... (pálivé ale taková mdlá, lehce plastová příchuť, trošičku hořké se zemitým podtónem http://blades-n-fantasies.co.za/Blades/SWP1300.jpg ) i klasický CN slzák (cibulová, taktéž lehce nahořklá chuť, hlavní podíl jemně smažené cibulky, trošku čerstvé ale opět syntetický plastový podtón s náznakem mandlí a majoránky, možná ještě trošičku jablečný ocásek))
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: KDP, MRE atd..

Příspěvekod Matysek » pon 13. úno 2012 12:15:52

:-D
ty si magor :-D
Matysek
 
Příspěvky: 86
Registrován: ned 19. čer 2011 16:54:18

Re: KDP, MRE atd..

Příspěvekod Artifex » pon 13. úno 2012 12:42:08

Ani ne, jak říkám, na klání ostrožroutů na které chodí kolega bych asi vypustil duši... a ducha na záchodě :D
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: KDP, MRE atd..

Příspěvekod Solomon » pon 13. úno 2012 12:57:55

Artifex píše:Ani ne, jak říkám, na klání ostrožroutů na které chodí kolega bych asi vypustil duši... a ducha na záchodě :D


mám kolegu maďara a ten dokáže sníst neuvěřitelný věci. Já třeba rád pikantní, ale když jsme byli na jižní moravě, tak nám jeden strejda v jednom sklípku dal nějakou pastu (tuším, že LA Bomba z Francie doveženou), která je asi 19x silnější než feferonka, a teď nekecám, jen na špičku párátka, a to jste neviděli co se dělo :-). Mně se to pajšlem probilo asi za 10 minut a už jsem zháněl kadibudku, mňo a ani nemluvím, co dělal chudák kamarád, který si utíral slzy od pálení, trochu té hmoty měl na prstu a nechtíc si ji mázl do oka :-) :-) :-). A ani nemusím dodávat, že druhej den byl peklo pro všechny :-) :-).
to Artifex: pokud rád slzák a pepřák, tak to ti odpadá starost o koření, což? :-) :-) já slyšel, že se na to dá zvyknout, a že se to trénuje, aby pak na člověka (slzák a pepřák) neměli vliv. Já teda už dostal zásah několikrát, když jsem s tím blbnuli, ale nějak jsem si nezvykl (jednou jsem zkusili slzák v divadle se školou a měli jsme za nama tři řady volno :-) :-) a ředitelský důtky :-( )
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Re: KDP, MRE atd..

Příspěvekod Artifex » pon 13. úno 2012 13:15:07

Solomon píše:pokud rád slzák a pepřák, tak to ti odpadá starost o koření, což? :-) :-)

Neříkám že rád, říkám že i to jde zvládnout, nedávám si to k večeři místo tabasca, prostě jen takový exkurs jak to chutná pro ty, co na to nemají odvahu. Jinak naopak, ostrá jídla je kumšt ochutit tak aby to nechutnalo jen jako pálivá hmota, třeba zelenina, maso, bylinky a těstoviny se dobře kombinují k pikantní až ostré chuti, když se přidají nějaké silnější uzené chipotle, čtvrtka jolokie nakrájená na půlmilimetrové plátky, tymián, bazalka, zázvor, kapička octa, petržel, sůl, menší kostičky kuřecího masa, pár menších rajčátek, cuketa, trošička křenu, dýně a česnek, to celé osmažit na olivovém oleji, zalít cibulovou jíškou a podávat k nějakým nudlím nebo chlebu, MMMmmmMMMM!
Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Pálivé recepty

Příspěvekod Solomon » pon 13. úno 2012 13:41:22

vypadáto chutně, opravdu hmmmmmmm. V brzké době to zkusím, ale ráno to bude určtě uíííííííííííííííííííí :-)
a naprostá pravda, je ohromný rozdíl mezi pikantním nebo příjemně ostrým a tím, když vám někdo dá něco co chutná jen jako ostrý koření (to ostrost by měla jídlo doplňovat, né ho přebýt, jako se často stává v restauracích), to už si pak člověk může otevřít pytlík s pálivou paprikou a sypat si přímo do pusy.
Naposledy upravil Solomon dne pon 13. úno 2012 13:47:40, celkově upraveno 1
Solomon
 
Příspěvky: 81
Registrován: úte 05. črc 2011 18:17:42

Re: Pálivé recepty

Příspěvekod Artifex » pon 13. úno 2012 13:59:32

Však právě o tom to je, je to strava zdravá, vyvážená, pikantní a má to i jiné chutě než hořící huba se špetkou soli. Papriček každý dle chuti, nezkušeným nedoporučuji přehánět, při požití ostřejších věcí bez zvyku dovede pěkně bolet žaludek a po ránu je to zážitek Tonyho Starka
Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Pálivé recepty

Příspěvekod jimmyjazz » pon 13. úno 2012 14:16:42

Navic, ostre potraviny se podstatne mene kazi. Mam doma v lednici jiz skoro rok otevrenou )pouzivam tak trikrat mesicne) omacku z Habanero papricek domaci vyroby a ani naznak plisne ci jineho kazneho procesu. Nekde jsem cetl clanek, ze tato prave vlastnost (tj. jakasi konzervace jidla) je duvodem proc je slusna porce jidel v (sub)tropickem pasu pro evropana skoro nesnesitelne paliva.
jimmyjazz
 
Příspěvky: 79
Registrován: stř 15. čer 2011 11:30:00
Bydliště: Praha

Re: Pálivé recepty

Příspěvekod Artifex » pon 13. úno 2012 14:18:59

Ano, je to tak, ani mouchy na to nekladou vejce, proto by třeba maso sušené na slunci mělo být naložené v něčem pálivějším.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Potrava a voda

cron