Na něco jsme zapomněli? Pro váš problém neexistuje kategorie? Směle ho hoďte sem!

K jake VP se priklanite?

Příspěvekod sahaw » ned 29. led 2012 15:43:45

Ja verim na totalni ekonomicky kolaps. Druha moznost je nemoc,ktera provede k redukci populace.




Citace:"Během příštích sta let lidstvo pravděpodobně vyhyne, předpovídá uznávaný australský mikrobiolog, profesor Frank Fenner. Podle vědce, který pomohl vymýtit hrozbu neštovic, se o to postará kombinace přelidnění, zničeného prostředí a změny klimatu. Lidstvo čeká stejný osud jako obyvatele Velikonočního ostrova, míní Fenner."


http://www.novinky.cz/veda-skoly/241409 ... iolog.html
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Matysek » ned 29. led 2012 15:54:20

co se nemoci týče, myslím že každou pandemii by někdo přežil, možná jen nepatrné procento ale přesto přežil, každopádně by to byl nový začátek, to bez debat, osobně se příkláním také k ekonomickému kolapsu, i když pravděpodobně pozvolnému
Matysek
 
Příspěvky: 86
Registrován: ned 19. čer 2011 16:54:18

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod jirka44 » ned 29. led 2012 20:25:23

ja verim na ekonomickyrasovou valku nebo na tupe pomale mrtve potvory
jirka44
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 16. pro 2011 22:34:13

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Artifex » pon 30. led 2012 2:43:40

Tupé pomalé (ne)mrtvé potvory nehrozí, to je jen televizní výmysl který vznikl až v 60.letech 20. století, původní zombie pochází z Haitského Voodoo a je myšlena jako normální žijící člověk bezmyšlenkovitě sloužící svému pánu kvůli vlivu kouzel nebo omamných látek, až po filmu "The Night of Living Dead" byla zombifikace brána smrtí člověka a ten pak jako nemrtvý mrtvý díky rozličným vlivům, od nákazy virem až po nekromancii. Na Haiti stále věří i v nemrtvé zombie kdy mrtví měli díky různým magickým činnostech schopni sloužit i po své smrti na poli... Prostě toto nehrozí, kouzla nejsou a není možné vytvořit takový virus nebo parazita který by byl natolik schopen ovládnout člověka aby radikálně změnil své chování tak, aby přežil pouze predační pud.
Různí zombifikační parazité na zvíratech jsou a opravdu fungují tak, že zvíře ovládnou ale velice jednoduchými způsoby, třeba motolice co žijí v rybách potřebují být sežrány ptáky pro další vývoj. Jak to udělají? Jednoduše ovlivní mozek tak, že trošku zhorší vidění ryby a ovlivní vypouštění dopaminu, Ryba si tedy myslí že je v bezpečné tmavé hloubce a je nervózní kvůli dopaminu, ve skutečnosti se mrská při hladině a je ideálním cílem k ulovení ptákem. Nebo jiný typ červa je v sarančeti a potřebuje být sežrán rybou, udělá jednoduché, vleze sarančeti do mozku a vyvolá v něm pocit strašné žízně. Saranče kvačí plnou parou k vodě kde pije až se utopí. Parazit si pak v klídečku vyleze z mrtvolky a ve vodě se rozmnoží. Nejedná se prostě o nějaké komplexní pudy že by zvládli absolutně ovládnout veškeré myšlení jedince, v podstatě se dá říci že zvířata se spíše obětují, než aby někoho napadaly, navíc jsou tak "hloupá" že na to parazitovi skočí, vem si že by existovalo něco takového pro člověka, dejme tomu že by to fungovalo jako kombinace: Budu hůře vidět, budu nervózní a budu mít strašnou žízeň. Dobře, vypiju nějaké 3 litry vody a když uvidím že mi to nepomáhá tak prostě půjdu za doktorem nebo si ho zavolám k sobě, nebude mým cílem když špatně vidím tak jít na sluníčko a když mám strašnou žízeň tak skočit do vody. Doktor řekne: Ahá, pane, Vy máte motolici, tady máte tabletky, ona vám chcípne, bude vám trošku lépe a pak ji vyndáme pokud bude jevit že by se mohla po smrti rozkládat ve vašem těle. Fajn, problem solved. Ano, možná se pár jednodušších lidí utopí ve vaně, pár opálí a pár kvůli nervozitě zmlátí ženu ale žádná zombie apokalypsa se nekoná. Plus toto co jsem nahoře zmínil jsou poměrně hodně vyvinutí a specializovaní paraziti kteří jsou závislí na konkrétních živočišných druzích jako hostitelích, člověku se motolice přinejhorším může usadit v játrech nebo v mozku nebo svalech protože je počítán jako mezihostitel, nic nedělají, jen se parazit zapouzdří a čeká až bude spolu s člověkem sežrán. V poslední době se na zombie jde věděcky a zombifikace, stejně jako třeba zupírování je prezentováno jako přenos viru který zabije cíl a zmocní se ho... Vir je velice jednoduchý organismus, pokud něco zabije tak už ho neoživí, natož aby s cílem hýbal. Navíc se mi zdá komické třeba v sérii Resident evil nebo v Blade-ovi že upíry/zombie poznávají podle toho, že když jim něco useknou, vystříkne z nich už sražená krev. Kde není krev, tam není kyslík a kde není kyslík, tam se svaly nehýbou, stručně řečeno, co nedýchá a nebije tomu srdce, to se nehýbá, stejně jako oživlí kostlivci (čím se hýbají když nemají pohybový aparát) a podobné nemrtvé zrůdičky.
Shrnuto a podtrženo, dokud tu nebude nějaká magie tak se nemrtvých nemusíme bát. A jelikož nehorší smrt je z vystrašení takže
Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Artifex » pon 30. led 2012 3:46:07

Uff, to jsem se rozkecal a ani nenapsal odpověď. Nejpravděpodobnější VP je IMHO:
a) ekonomický kolaps
b) válka
c) jakákoli vážnější pandemie, ne tyhle kašlíčky co byly dosud, i španělská chřipka měla úmrtnost něco kolem 2-3%, spíš něco typu MRSA (vím o několika lidech v Brně kteří MRSA mají, nepříjemná věcička kdyby se rozšířila)
d) Nějaké globálnější přírodní faktory, ono velké záplavy nebo kombinace tsunami na všech pobřežích by napáchala tolik ekonomických škod že by se z toho zase vyvinul bod 1

Co naopak nehrozí v blízké době nebo vůbec:
a) meteorit či jiné vesmírné těleso (je podrobný soupis všeho co je v okolí země)
b) zombie viz výše
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Gloch » pon 30. led 2012 8:14:49

Paraziti - zkoumali v Praze toxoplazmozu u obětí dopr. nehod: Výsledek ukázal, že riziko dopravní nehody je u nakažené osoby zhruba 2,5krát vyšší než u osoby nenakažené, přičemž v nejmladší sledované věkové kategorii od 15 do 29 let je riziko dokonce 3,7krát vyšší. Latentní toxoplazmóza v Praze tedy statisticky významně zvyšuje pravděpodobnost dopravní nehody. :-D
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Artifex » pon 30. led 2012 8:43:26

To jo, snižuje to pozornost ale to v podstatě každá nemoc, když budeš řídit s chřipajznou nebo se střevní chřipkou tak věz, že budeš mít ne-koncentraci úplně stejně špatnou, ne-li horší. Prostě to z Tebe neudělá bezduché slintající monstrum které se bude hnát za jediným cílem. I takové syfilis v pozdějších fázích ovlivňuje mozek a myšlení, těch nemocí je hodně, vzteklina atd. Ale prostě nic z toho neovlivňuje mozek natolik aby ovládl svého hostitele, řekněme že ta vzteklina je na tom u zvířat k "zombifikaci" asi nejblíž, možná od ní byl přejat nápad že cílem je pokousat dalšího hostitele.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Gloch » pon 30. led 2012 12:36:02

Zajímavý je, že toxoplasmosa působí na muže opačně než na ženy :-)
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod jimmyjazz » pon 30. led 2012 16:11:38

2 Artifex: s nepravdepodobnym 'vesmirnym' zasahem bych si nebyl tak jist...Slunce nam muze poradne zatopit ve velmi kratke dobe. Staci nejake silnejsi CME (posledni vyznamny pripad nastal pred 20 lety v Kanade, posledni drtivy pripad nastal v roce 1859 - polarni zare viditelna az v mexiku, samovolne se zapinajici telegrafy apod. Neco takoveho se stat dnes tak se ocitneme ve stredoveku behem doslova minut), popada elektricka sit, prestanou fungovat satelity a svet tak, jak ho zname, skonci. Tohle se me osobne zda jako velmi pravdepodobny scenar VP nezavineny lidmi.
jimmyjazz
 
Příspěvky: 79
Registrován: stř 15. čer 2011 11:30:00
Bydliště: Praha

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Tuco » pon 30. led 2012 20:23:26

predpokladam ze s tema zombikama nekdo spis ze srandy poukazal na uzasnej server http://www.zombiehunters.org/
trochu podobny jako tyhle stranyk ale tam se pripravujou na zombie apokalypsu... ze srandy...
Tuco
 
Příspěvky: 24
Registrován: ned 01. led 2012 20:37:24

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod curiousman » stř 01. úno 2012 17:50:15

Jak uz bylo receno - ekonomicky kolaps nebo pandemie. Bud zmutuje nejaky chripkovy virus nahodne, enbo si mezi sebe lidi pusti modifikovany nestovice, ebolu, atd.

ad MRSA - to je strasak spis hygieniku nez kliniku, v podstate neco jako auras. Dnes plati, cim vetsi screening populace, tim vetsi zachytnost. Spousta lidi je ji prirozene kolonizovana v nose a krku a ani o tom nevi, normalne ziji mezi nami a jak jim je dobre :) . Zvysena umrtnost u lidi infikovanych MRSA s chronickymi defekty je , ale jsou to polymorbidni pacienti s nejistou prognosou. Zdravi lide se nemaji ceho obavat.
curiousman
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 24. led 2012 18:59:00

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Artifex » stř 01. úno 2012 19:48:28

S tou MRSA jsem to pochopitelně myslel tak, že by se to "oprcalo" s něčím šiřitelněšjím a úpornějším, v současném stavu pochopitelně zatím nemá šanci propuknout a šířit se.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Akenai » čtv 22. lis 2012 15:58:24

Tak ono taky jde o to kde jsme. A jestli VP bude fatální, že konečná a nebo jestli VP v řádově měsíců.

myslím, že nejpravděpodobnější je ekonomický kolaps (státní dluhy, amerika v recesi a jejich problémy, řecko a podobně), jaderné zbraně v rukou teroristů (Pakistán je má opravdu v bezpečí, S. Korea), či třetí varianta je nedostatek energie. (Rusko, ukrajina nestabilní hráči, nebo přetížení naší přenosové soustavy). Další je pandemie. Můžeme se podívat do dějin. Příkladů je plno. Předtím se nákaza šířila rychlostí komunikace (kůň). Teď je to letadlo. Takže během 20 hodin, může být nakáza rozšířena kdekoliv po svetě. Podívejme se na SARS, či ptačí (prasečí) chřipka. Kort když se v laboratořích vše nádherně testuje. GMO, kdo ví co to udělá za pár let. Nebo nějaký unik z laboratoří. Další faktor je asteroid a tak podobně. Tohle nemůžeme potvrdit či vyloučit. Ono do nás může něco narazit. A ufo? máme důkazy, že v celém vesmíru jsme samy ????

Každopádně, už v době komunistů, jsme měli doma v zásobě pb bombu, dostatek dřeva či koksu a jídlo. Ukázala se bouřka na obzoru, a už nešel proud. Uhlí které bylo na příděl? A co například ztráta zaměstnání? Takže jídlo a energie v zásobě se doma vždy hodí. Ať už pro strýčka příhodu nebo čekání na zniční světa zelenýma mužíčkama. Ať už jde o cokoliv, tak jde o přežití rodiny což znamená dostatek jídla a tepla.
Akenai
 
Příspěvky: 71
Registrován: stř 14. lis 2012 23:37:46

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod senjineer » úte 18. pro 2012 2:11:13

Podle mého názoru :
1) Ekonomický kolaps ( Doporučuji podívat se na nějaké stránky zobrazující světový dluh )
2) Elektromagnetický impuls ( EMP )
3) Válečný konflikt ( Velké obavy mám ze zbrojící Číny )
I survived the Mayan Apocalypse 12/21/12
Obrázek
senjineer
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 28
Registrován: pon 04. čer 2012 10:16:01
Bydliště: Sydney / Ausrálie

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod militear » úte 18. pro 2012 10:00:58

No videl bych to takhle ...:)
1 slunce nebo neco volne se posunujici vesmirem... neni totiz pravda ze vse vidime. nedavno nas minul meteorit doslova o chlup... jaksi nam to bylo zdeleno kdyz uz byl pryc. vsichni se odvolavaji na amaterske astronomy ze pokud by to uniklo velkym tak ze tehdle amateru je tolik ze jim to urcite neunikne... omyl unikne. a hlavne nemusi to vubec trefit zemi.. on takovy posunuty mesic z drahy by tu udelal takovy bordel ze radsi nepremyslet. nicmene to slunce je nejpravdepodobnejsi.
2 socialni kolaps... do 10let se stane vp at nas neco trefi nebo ne...duvod prosty.. ekonomika na kolenou. to nespravi nikdo. aspon ne relativne mirovou cestou.dalsi diky prelidneni a zivelnym pohromam realne hrozi hladomor.. nikomu nedochazi ze nemame vlastne zadne rezervy. opet diky prelidneni a skvele imigracni politice eu se evropa stane muslimskym statem...pochybuju ze muslim bude tak tolerantni jako my. bud se budem branit nebo nas vyhladi:) a jak uz bylo uvedeno diky prelidneni a klimatickym zmenam mutuji bakterie a viry desne snadno.. nemluve o tajicich ledovcich kde jsou organismy stare miliony let. nemame obranyschopnost proti necemu co nase telo nezna. pandemie by byla diky mnozstvi lidi desiva. mezi vyskytem nakazy a vytvorenim protilatky je nejmene 6mesicu. to uz by nemuselo byt koho zachranovat:)

tedy obstarat si rezervu neni od veci tak ani tak.. jedno je jiste do duchodu v klidu nedozijem.) a to neprehanim v nejmensim.. ale uznavam blbe se to posloucha kdyz jste si ted zacli sporit na ten druhy pilir duchodu:)
militear
 
Příspěvky: 69
Registrován: pon 03. pro 2012 23:55:24

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod stepan-hawk » úte 18. pro 2012 16:05:27

Já bych to tak pesimisticky neviděl.

Určitě tu není žádný truhlík, který by si začal v tom vrcholu zlodějiny jménem druhý pilíř ukládat peníze.. :-)

Pandemie by byla hrozná. Ale jak se říká, tak dvě procenta přežijí skoro vždy. Jenže kdyby se sešly ddvě pandemie najednou, tak to máme nikoli dvě procenta, ale 4 desetiny promile. Takže z české republiky by zbylo 4 000 lidí. Myslím, že by jste se v tak ponurém světě na ulici rádi bavili i se zcela neznámými lidmi, protože by jste měli radost, že někoho vidíte. (Z prahy cca 400, takře při 496 km čtverečních to máme cca 1 člověk na kilometr čtvereční. To je dneska někde na sibiři. Brrrr.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod militear » úte 18. pro 2012 20:01:15

hawk tak ja bych si vsadil ze 50% mistnich ma penzijni fond a pilne strada:) na to by stalo zato udelat anketu :) jenze to by si nesmel napsat ze kdo spori je truhlik :) ted uz se pravdu nedovis :) k te pandemii i kdyby zbyly ty dve procenta tak kdyz sezenes do kupy celou republiku.. teda to co zbylo tak nemas ani obsluhu nadrazi od dolu k elektrarne :) myslim ze nez by jsi vypestoval dostatek lidi.. i pri usilovnem snazeni s rozmnozovanim :) tak ti driv ta elektrarna spadne vlivem koroze :) to nevidim taky dobre:) pres to vlak nepojedfe :) a tady ani realne ne :)
militear
 
Příspěvky: 69
Registrován: pon 03. pro 2012 23:55:24

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod stepan-hawk » úte 18. pro 2012 21:32:19

Jenže pro tohle množství by stačil orlík a ten je dělaný aby vydržel. Já bych se v takovém případě na nějakou tepelnou vys....kašlal.

Omlouvám se za projevení názoru, že je nesmyslné dávat peníze třicet let firmě, která z toho nemá žádné povinnosti a normálně s nimi podniká když člověk vidí jak se daří jiným firmám. :-) Zdá se že v tomhle se shodnem.

Spíš by to pak chtlo domluvit mezinárodní spolupráci ve smyslu italové chemický průmysl, poláci papírnu, češi vysokou školu, němci luftwafe se zepeliny pro dálkovou dopravu.
Pokud by nebyl výpadek techniky tak dočasně by šlo dosáhnout řekněme 8 dětí v rodině. pak už by to bylo horší.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod kublaj-chan » úte 18. pro 2012 21:49:09

Môj plán je veľmi jednoduchý a to v 35-40 začnem pravidelne nakupovať zlaté a strieborné mince a po päťdesiatke sa pokúsim postaviť(ak nato budem mať €) 3-4 bungalovy na prenájom a ak sa mi to nepodarí tak budem makať až kým nezgegnem :lol:

a na dôchodku budem november až marec tráviť na Malorke alebo Kanároch, aby som ušetril na kúrení a nebol v tej hnusnej zime čo je v strednej Európe :lol:

jar - leto - jeseň v nejakom šikovnom bungalove(niekde pri horách a pri lese) a v zime pekne v teple a more :lol: dúfam že mi to výde :lol:
kublaj-chan
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 21. črc 2012 12:58:03

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Annele » sob 22. pro 2012 9:49:16

Mate nejaky napad, jak ulozit penize, aby to melo smysl? Ja v soucasne dobe sporim (stavebni sporeni), i kdyz je mi jasne, ze je to nerozumne, ale nevim, co jinak bych s penezi mohla udelat.
Jedna se o castku ca. 200 000 Kc.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod stepan-hawk » sob 22. pro 2012 12:26:53

Asi bych použil trpasličí koncepci. :-) Zlato zlato zlato zlato. :-) A nebo stříbro.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod militear » sob 22. pro 2012 12:31:37

annele to je celkem problem .) sporit na jakykoliv ucel totiz opravdu zadny smysl nema. at uz ocekavas vp nebo ne.. inflace a krize dokazi za rok tak rozlozit hodnotu penez ze vlastne prodelavas. kdyby jsi se ptala pred rokem rekl bych ti zlato. ted by jsi mela dvojnasobek.ale ted?nemluve o faktu ze pokud nemas to nasporene doma je to uplne knicemu :) o vp radsi nepremyslym.. to uz by jsi mohla jen premyslet co jsi si mela koupit:).. proste problem je ze penize jsou dnes pouze virtualni. faktickou hodnotu maji pouze toho papiru na kterem jsou vytistene. kdyby to tak nebylo neresime krizi:) bud rada ze je to tak miziva castka :) aspon neprijdes o hodne:) ale uznavam ze i tak to nasere:)
militear
 
Příspěvky: 69
Registrován: pon 03. pro 2012 23:55:24

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod End » sob 22. pro 2012 14:24:45

Jakej dvojnásobek? Zlato mělo před rokem cenu 1018 kč/gram a dneska stojí 1008 kč/gram. 500kč/gram stálo naposledy v roce 2009.
End
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 131
Registrován: pon 20. úno 2012 16:47:04

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod Annele » sob 22. pro 2012 15:45:28

Nejake dalsi napady? Kde se da koupit vhodne zlato?
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: K jake VP se priklanite?

Příspěvekod militear » sob 22. pro 2012 16:18:21

jasny mas pravdu.. cas leti:) tak jinak pred zapocetim ekonomicke krize. od te doby vylezla jeho cena na dvojnasobek. tedy omlouvam se za nepresnost.. ac uznavam ze velkou:)
ted vazne jestli chces na necem ty penize zurocit res terminovany vklad. doufam ze tohle je spravna formulace:)
militear
 
Příspěvky: 69
Registrován: pon 03. pro 2012 23:55:24

Další
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na Vše ostatní o PostApo

cron