WC

WC

Příspěvekod sahaw » pon 30. led 2012 14:51:07

Jak mate v planu resit WC? Ja mam pripravenou kadibudku. Pouzil jsem ji jen 3krat za 6 mesicu. Kupodivu chodim velmi malo na zachod. Vetsinou jdu,kdyz jsem na navsteve/praci. Jim dost vlakniny nez predtim a ted chodim min na zachod(asi 4krat tydne). Myslim,ze je to zpusobeno,ze se mi moc do kadibudky nechce,tak moje podvedomi to zaridilo,abych nemusel. Jen teorie.

Libi se mi pilinova ekotoaleta: http://rodovystatek.cz/ekotoalety.htm
Jen musim sehnat piliny a vyresit jak to udelat s kompostem(mam strach ze zapachu a bakterii).

Seperacni a jine zachody jsou pro mne dost drahe(zbytecne).Ma to smysl pokud by bylo vic lidi a nebo ze strachu socialky kvuli detem. http://ekoobchudek.cz/eko/kompostovaci- ... tAodZTu7tA

Jsem chlap,tak malou nemusim moc resit.:)

Klasicke splachovaci zachody se v budoucnu nevyplati,protoze naklady na vodu budou vysoke.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: WC

Příspěvekod Tommy-K » pon 30. led 2012 21:42:31

No s tou kadibudkou to máme podobně,pokud to není nutné vyhýbám se jí i všem těm podobným Toi-toikám :-) Vzhlédl ses přesně v těch stránkách,kde jsem také studoval další možnosti:-) Mě se také líbí ta pilinová, ale docela bych u ní přemýšlel o té separaci moči, moč je právě to je nakonec cítit nejvíce pokud to zasypáváš.Jestli jsi někdy měl kočku tak to možná znáš z kočkolitu a to ten bývá parfémovaný,když to pak čistíš je to síla. Piliny si v současné době můžeme vytvořit sami na naší hoblovce, z palet které používáme na přitápění (jsou zadarmo,jen kapka práce), kdyby nebyla elektřina bylo by to horší, snad by šlo nakypřit,nebo prosít normální hlínu,písek,nebo tak něco. Jinak dokud je voda a jsem doma tak to nemusím moc řešit,tomu záchodu je jedno jakou vodou ho spláchnu,proto bych samozřejmě používal už nějak využitou odpadní vodu,ne jako teď pitnou( což doufám u mého baráku se povede vyřešit lépe). A takovýto nějaký typ záchodu si v případě nouze troufnu vyrobit sám,není na tom nic, jako nádoby použít třeba kbelíky od keraštuku a omítek, které mám doma a něco použitelného by z toho vzniklo.
O tom kompostu tam píšou,hlavní je pěkně to zasypat a o víc se starat nemusíš, za pár měsíců s tím můžeš hnojit záhonky :-)
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: WC

Příspěvekod Vladius » pon 30. led 2012 23:49:37

No já se přiznám, že jsem nad tím dlouho přemýšlel a v soukromé diskuzi s Artifexem jsme vymýšleli i věci typu potrubí, které přivádí vodu z řeky a umožňuje splachování do odpadní jámy a další takové blbinky. Ale koukám na tu kompostovací toaletu MullToa 60 a ta se mi líbí hodně. V kombinaci se solárním panelem, nebo nějakou větrnou stanicí to nejspíše vydrží i 20-30 let.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: WC

Příspěvekod Gloch » pon 30. led 2012 23:51:08

Kompostování je ideální řešení, navíc - hnojiva asi budou jedna z věcí co bude nedostatková. A pokud nemáte zvířata - musíte použít vlastní výkaly.
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Základy soběstačnosti

cron