Survival návody, pořady Discovery, dokumentární a dobrodružné filmy... Pohyblivé obrázky o Velkém Průseru patří sem.

Den pote

Příspěvekod sahaw » čtv 02. úno 2012 22:26:56

http://www.csfd.cz/film/107279-den-pote/

Citace:"Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid), naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Všechno začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry o velikosti Rhode Islandu z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí: v Tokiu padaly kroupy o velikosti grapefruitu, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala ničivá série tornád. Profesor Rapsona (Ian Holm) potvrdil Jackovy nejhorší obavy: tyto prudké změny počasí jsou příznakem velké globální změny. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující náš klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální superbouře... Zatímco Jack varuje Bílý dům před blížící se klimatickou změnou, jeho sedmnáctiletý syn Sam (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. Obyvatelstvo je evakuováno na jih, avšak Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani Jack není připraven na to, co se stane - jemu, jeho synovi a jeho planetě."
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Den pote

Příspěvekod Tommy-K » čtv 02. úno 2012 22:35:57

Na dnešní mrazivý večer dobrý odpočinkový film, jestli chceš aby se ti před spaním honili v hlavě úplně jiné myšlenky pust si stejnojmenný film z 1983 http://www.csfd.cz/film/18159-den-pote/ , ten je z jiného soudku katastrof,není to takové maso jako Threads/Vlákna ale taky je to síla.
Je polovina osmdesátých let dvacátého století a Sověti se rozhodli obsadit Západní Německo, čemuž Amerika nechce přihlížet jen tak. Nepokoje mezi dvěma nejmocnějšími státy vzrůstají a nedorozumění nabývá biblických rozměrů až vyvrcholí jadernou válkou. Všechny americké i ruské atomové pumy jsou odpáleny na svůj let nesoucí zkázu a smrt v podobě smrtícího záření a jedovatého spadu. A nikdo není varován ani připraven. Doktor Russell Oakes (Jason Robards) vede chirurgické oddělení místní nemocnice a musí se vyrovnat s obrovským přílivem zraněných a umírajících lidí, stejně jako se smrtí celé své rodiny a svým ozářením. Stephen Klein (Steve Guttenberg) je mladý student medicíny, náhodou se schová u Jima Dahlberga (John Cullum) a jeho rodiny v jejich sklepě, který prozíravý otec urputně připravoval, i když se mu sousedé smáli. Před válkou připravovali svatbu, měli své plány, ale nyní je to všechno ztraceno. Pro všechny však boj o život nekončí, protože se musí vyrovnat se světem po katastrofě, která zatím v lidských dějinách nemá obdoby a snad ani mít nikdy nebude.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na Video materiály

cron