Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » čtv 23. úno 2012 12:57:28

Mňo, a ještě dodávám, že jako slušný paranoik se osobně nejvíce bojím výbuchu supervulkánu, jelikož tohle jako lidstvo nemáme šanci ovlivnit a v sopečné zimě všechno pomře. Nejvíce mě straší supervulkán Toba:

http://www.zmenyklimatu.estranky.cz/cla ... nejsi.html

Bohužel i v Evropě máme spící katastrofu:

http://www.national-geographic.cz/detai ... ulkan-110/

A tohle máme za humny:

http://procproto.cz/veda-a-technika/pla ... pervulkan/

Apaji
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 13:03:06

Mame stabilni uzemi. Nestacil by bunkr s nejakou ventilaci,ktery by mel filtr?
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » čtv 23. úno 2012 13:08:48

sahaw píše:Mame stabilni uzemi. Nestacil by bunkr s nejakou ventilaci,ktery by mel filtr?


U těch evropských možná, jak blafne Toba, tak nikdo nic nevypěstuje (kyselé deště, mrazivé hurikány, doba ledová - ledovcová pole až na obratnících, po výbuchu několik měsíců bez slunce znamená, že pomře skoro všechno)....troufám si tvrdit, že nikdo z nás nepočítá se zásobami na 10 let. Tady můžem jen doufat, že se toho nedožijem my ani naše děti.
Apaji
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 13:14:19

Muzeme si ric,ze Zeme mela nas uz plne zuby.:)
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » čtv 23. úno 2012 13:43:06

sahaw píše:Muzeme si ric,ze Zeme mela nas uz plne zuby.:)


Asi si to jako lidstvo zasloužíme. Jsme zkažení a zvrácení. Pokud nevymřem všichni, pak to bude pořádný pohlavek a Země se očistí. Těch pár desítek (stovek?) jedinců se ocitne na stejné úrovni s ostatním živočištvem, nebude drancovat a bude pokorně příjmat dary přírody. Hmmm, možná. POkud si nevzpomenem na naše megapředstavy o tom, jak všechno v přírodě bude šlapat podle nás a nezačnem zas vymýšlet jak všechno zplundrovat a vyplenit. Ale na to nebudem mít ještě hoooodně dlouho kapacity, bude nás málo. V každém případě se nechci dožít toho, že budu vidět umírat své dítě a naopak umírat s vědomím, že v takovém marasu své dítě opouštím a zůstane tu nezajištěné, vystrašené a samo. To je moje noční můra. V myšlence na tuto situaci bych asi fakt a věcně přemýšlela pořídit si do zásob i větší dávku barbiturátů (pro manžela, mě i dceru) pro stav, kdy by to bylo neúnosné. Brrr, tímhle jsem otevřela smutné a nechutné téma. Budem doufat, že to s námi Země ještě chvíli vydrží a třeba po VP (ať už to bude válka, kolaps měn apod.) se alespoň část lidí vrátí k prostému a skromnému způsobu života,který byl na venkově a Zemi se maličko uleví (méně aut, méně průmyslu, úbytek lidské populace....). Tím ale nechci přivolávat válku, chraň Bůh. Ve finále nevím, co je horší. Jsem ženská, válka je pro mě děsivá představa. Chci vychovat svou dceru, mít s manželem základní domov (ať už to bude cokoliv) a je mi jasné, že přežít by dalo tolik práce, že si to ani neumíme představit, kór dneska, kdy si lidi koupí všechno v hypermarketu a ještě jsou líní jít zvlášť pro zeleninu na trh a pro maso k řezníkovi. Jen se bojím, že hranice, co se dá ještě zvrátit už byla překročena a svět se v prd*l obrací. Apaji
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 13:58:03

Libila se mi vize,ze by Sahara byla obilnice sveta.U pobrezi by byli destilacni budovy,ktere by zbavovali morskou vodu od soli. Odkloneni nekolik rek. Tak by doslo snizeni cen potravin a mohlo dojit k migraci obyvatel ze studeneho pasu a snizeni spotreby dreva a podobne. Zni to jako utopie,ale stacilo jen par set miliard(v africe je levna pracovni sila),ktere se vyhodili na blbosti. Sanci jsme meli a tu jsme promarnili,tak az se objevi svetovy hladomor,tak budeme nebudeme moc na nikoho hazet vinu. Musi se stat neco hrozneho,abychom se poucili.:(
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » čtv 23. úno 2012 14:27:46

sahaw píše:Libila se mi vize,ze by Sahara byla obilnice sveta.U pobrezi by byli destilacni budovy,ktere by zbavovali morskou vodu od soli. Odkloneni nekolik rek. Tak by doslo snizeni cen potravin a mohlo dojit k migraci obyvatel ze studeneho pasu a snizeni spotreby dreva a podobne. Zni to jako utopie,ale stacilo jen par set miliard(v africe je levna pracovni sila),ktere se vyhodili na blbosti. Sanci jsme meli a tu jsme promarnili,tak az se objevi svetovy hladomor,tak budeme nebudeme moc na nikoho hazet vinu. Musi se stat neco hrozneho,abychom se poucili.:(


Je to smutné. Celosvětově jsou milióny možná i víc lidí závislé na sociálních dávkách nebo jiné formě pomoci od státu. My si drancujem úrodnou půdu, na které stavíme továrny, haly, fotovoltaiku, rodinné domky - protože pěstovat se nevyplatí. Ale aby se lidi nakrmili, tak se degradují potraviny. Geneticky modifikované, sklizené nezralé, maso plné antibiotik a hormonů, v potravinách samé nepotravinové náhražky - ale je toho HODNĚ, dá se to prodat LEVNĚ a všichni mají plné žaludky.Zbytky vyhazujem, co na tom, že půlka světa umírá hladem?....Než by se lidem ta zarostlá pole rozdala a dala se jim aspoň šance něco s tím udělt, vymýšlíme další a další stroje a technologie, aby moderní člověk nemusel hnout prstem a to vede k větší a větší nezaměstnanosti, protože práci lidí převzali stroje. A pak se pár malých strupatých jablek prodá jako bio za přemrštěnou cenu. Hodně lidí na polích už pracovat nechtějí - je to dřina a příroda umí být nevyzpytatelná. Ale zkusit by se to mělo. Tak se pořád něco vylepšuje za cenu zdraví a taky hladomoru. Tady se úrodnou půdou plýtvá. Už ani odolnost jako naši předci nemáme. Pamatuješ na tu hysterii kolem mlékomatů? Běda kdo vypije syrové nepřevařené mléko - může i umřít (třeba na encefalitidu)!!!!! Celý život piju nepřevařené mléko (občas i tu krabici hnusnou mít doma musíme) a nic mi není. Klidně zapiju kyselé zelí mlíkem a jsem v pohodě. Moje kamarády z toho pokrutí. POkud se už musí něco stát, pak kéž to dopadne na ty, co tohle dopustili. Ale jak zpívá Landa: "Udeří-li bouře, nezná slitování. Vinu, nevinu v hmoždíři rozdrtí". Prostě si asi budem muset zvyknout na myšlenku, že jsou věci, které nejsou v naši rukách a které neovlivníme. A asi věřit v osud.Apaji
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 15:03:17

Vzdycky,kdyz se chci zasmat,tak si vzpomenu na debatu duchodcu,kteri si stezuji,ze nemuzou si dovolit banany a jine exoticke ovoce a konzervy jsou drahe. Ono by stacilo jen se projit misto jezdeni MHD a nasbirat ovoce s cescakem u silnice a nebo koupit sezoni ovoce. A udelat si treba kompoty. Mluvim tu o duchocech,kteri kazde rano si jednou pres cele mesto nakoupit denni nakup a tak jsou fyzicky schopny i zavarovat.

Neni to jen u duchodcu,ale u generaci,kdy lidi si mysli,ze v supermarketech usetri. Lidi jdou a koupi obrovske baleni zbozi,ktere je v akci,ale nepatri mezi zakladni zbozi,ktere pravidelne pouzivaji. Jsou stastni,ze usetrili,ale neuvedomuji,ze se konzumace toho zbozi bude muset zvysit,protoze se jim zkazi. Nekdy treba potravina neni az tak kvalitni,tak ji musi snist vic a nebo si zakladaji na nejakou zdravotni problem. Upravene potraviny jsou skodlive,protoze obsahuji chemii a nektere dulezite prvky chybi. Tak casto se clovek nacpe,ale telu stejne nektere veci chybi a muze casem onemocnet.

Malo jsem si toho vsimal,ale mam pocit,ze kdo zije v domove duchodcu,tak tam pomalu ceka ma smrt a bude mozna mit vetsi sanci,ze zemre driv nez,kdyby zil vic pohybove.

Ja jsem uz vzdal predelavani lidi,aby se vic pohybovali a zacli vic premyslet na rodinu a na sve zdravy.Clovek nemusi hned brutalne zmenit jidelnicek,ale stacilo by jen si varit ze zakladnich potravin a nekupovat upravene. Doufam,ze jsem pesimista,protoze si myslim,ze vetsina lidi kolem 50 let budou bud mit nizky a nebo vysoky tlak a tak budou muset polikat prasky,ktere zas zpusobi neco s jatry a tak cely obehovy system bude poskozen a tak bude muset zacit brat vic prasku a tak pak vetsina penez skonci za leky. Pak si lidi uvedomi,ze kdyby se o sebe starali,tak by usetrili i tisice za leky. Jsem pesimista v tom,ze behem nekolika let zdravotnictvi nebude zadarmo,ale budem mit spoluucast.

Lide se vrati k obdelavani poli. Jde to pomalu.Stale vic lidi nejen o tom premysli,ale uz jich hodne se dali na tuhle cestu. Nekterim stacilo jen stravit par desitek hodin studovanim slozenim potravin v supermarketech.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » čtv 23. úno 2012 15:20:56

sahaw píše:Vzdycky,kdyz se chci zasmat,tak si vzpomenu na debatu duchodcu,kteri si stezuji,ze nemuzou si dovolit banany a jine exoticke ovoce a konzervy jsou drahe.


Moje řeč, kradeš mi to pusy. K tomu se furt v telce objevují reklamy na to jak je úúúžasné brát vitamíny, prášky na hubnutí, prášky na zažívání (protože žereme odpad), prášky na skvělou pleť, vlasy, zuby nehty, na potenci, na štěstí, na paměť.....prášky, prášky. Všechno vyřeší prášky. Není to úžasné žít v takovém světě? Místo aby měl člověk pestrou a dobrou stravu hlavně z lokálních zdorjů, tak to zachrání prášečkama. Nejsem proti lékům obecně, taky je musím bohužel užívat (srdce mít zdravé nikdy nebudu), ale dobrovolně do sebe nic nenacpu. Radši si dám porci kysaného zelí, dobrého jogurtu s domácím medem nebo kyšky než vitamínek, actimel a báječnou activii :-(A banány? Co na tom, že za komunistů nebyly? teď jsou - hnusně zhnilé, že nám to tady v Ostravě teče jako hnědá břečka po regálech. No nekup to :-(((. Raději chci české jabka, hrušky, švestky než banány. Stejně je náš organismus nastaven na zdejší stravu. Myslím, že ani není dobré do sebe cpát kvanta exotického ovoce. Ono všeho moc škodí.
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 16:11:54

Proto se venuji aktivne studiem co nasi predkove jedli. Cloveku to dava klid,ze dokaze prezit, i kdyz nebude mit na potraviny v krame. A staci znova pozar v Rusku,spatne pocasi a nektere zeme vyvoz zastavi a ceny vstoupnou.:(
A prejit na zcela jine potraviny nejaky cas trva.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » čtv 23. úno 2012 22:22:17

Jen bych pridal do konspiracni teorie,ze clovek nevi co je pravda a co neni. Jedni rikaji,ze jed na mravence je dobry v napoji a druzi ne. Nekteri rikaji,ze bili cukr je jed a nekteri,ze ne. Ze sul zvysuje spotrebuji jidla a nekteri ne. Ze glutamat je dobry a nekteri,ze neni.Ze vitaminove tablety nemaji efekt a nekteri,ze ano.Ze bila ryze je obalena chemikalii,ktera zpusobuje rakovinu. Nekteri tvrdi,ze se vyrobky delaji jen na 2 roky a nekteri ne. Ze se vyrobky delaji tak,aby malo vydrzeli.

Na vsechno existuji studie,ktere to potvrzuji a nektere to zavrhuji.

Neni lepsi byt ovecka a nic neresit a zit podle reklam?:)
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod Bazmeq » čtv 23. úno 2012 22:29:15

"Neni lepsi byt ovecka a nic neresit a zit podle reklam?:)"

Pro nás "uvědomělejší" to lepší není ale rozhodně by to bylo lehčí.
Bazmeq
 
Příspěvky: 32
Registrován: stř 08. úno 2012 15:41:31

Re: Supervulkán

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » pát 24. úno 2012 9:32:27

Bazmeq píše:"Neni lepsi byt ovecka a nic neresit a zit podle reklam?:)"

Pro nás "uvědomělejší" to lepší není ale rozhodně by to bylo lehčí.


Já myslím, že v životě se neztratí ten, kdo se drží zlatého pravidla "všeho moc škodí, nebo všeho s mírou". Extrém není dobrý v ničem - v náboženství, v politice, v manželství, ani ve stravování. Občas dostanu příšernou chuť na čínskou polívku, vraždila bych pro ni. Tak si ji holt jednou za čas dám. Jím normální máslo, ale nesežeru kostku za den, že? Být fanatik do zdravé výživy, tak bych si asi stejně ani neškrtla, neboť jak tady píše kolega - na každou studii existuje protistudie. Jednou jsou vajíčka zdravé, jindy ne. Jím prostě (ono je to o tom, že mi to chutná). Co může být v horkém létě lepšího než uvařené bramborky s máslem a pažitkou, petrželkou, lilbečkem, džbánečkem poctivé chlazené kyšky nebo podmáslí:-))))....A když je chuťka na maso? To jo, flák jehněčího z grilu, k tomu mísu salátu ze zahrádky a džbáneček chlazeného pivínka. Hmmmm, už ať je léto, bo si poslintám klávesnici :-)) A myslím, že kdo má možnost domácí pestré stravy, nepotřebuje syntetické vitamíny. K tomu se držím pravidla, že dobré výrobky se prodávají samy, reklamy jsou vesměs na šmejdy. Teda hlavně v potravinách, že jo? Apaji
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: Supervulkán

Příspěvekod sahaw » pát 24. úno 2012 9:39:08

Apaji a Hugo z hor píše:Tak si ji holt jednou za čas dám.


Asi je nejhorsi se citit spatne,kdyz clovek zhresi a da si treba nejake tucne jidlo. Kdyz clovek si obcas na chut neco da,tak co. Zijemem jen jednou a tak proc si neco odepirat. Mam pocit,ze si ho vic vychutnam nez ,kdyz jsem to jedl kazdy den.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Supervulkán

Příspěvekod End » sob 25. úno 2012 10:17:54

ja sem moc v zemepise nevyznam ale myslim ze kdyz se Pangea rozdelila na 5 kontinentu tak evropa a asie zustali na svem miste takze jestli dojede k nejakym masivnim zemetresenim tak u nas to moc nepocitime jen nas zasahne sopecny popel, zima, a hladomor
End
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 131
Registrován: pon 20. úno 2012 16:47:04

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy