Sedí vám na krku manželka? Tchyně počítá každou korunu? Nemáte peníze na pořádný výlet z hranice? Toulejte se po ČR a popisujte to tady!

(Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod Vladius » sob 25. úno 2012 11:25:41

Toto téma slouží jako reakce na článek Evropská mrazivá facka ( http://postapo.cz/soucasne-deni/postapo ... iva-facka/ ).

Co si o tom myslíte vy? Je český krizový štáb připraven na případné problémy? Já jsem se mnohokrát přesvědčil, že ano. Samozřejmě, pokud dojde na nějaké skutečně velké problémy, tak pak se zhroutí jakýkoli systém, resp. bude zahlcený problémy, ale jednotlivé rodiny survivalistů se nejspíše zhroutí dávno před tím. Chci tím říct, že v případě lokálního průseru je zcestné považovat záchranné složky za nepřítele a dělat vše po svém. Jsou to skutečně profici a dokud mají tu možnost, udělají pro vaší záchranu maximum. A samozřejmě přes média poteče vlna uklidňujících zprav. Jinak to ani nejde.

Máte nějaké příklady úspěšné/neúspěšné práce krizového štábu v Česku?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod sahaw » sob 25. úno 2012 11:38:53

Autor nemluvi o CR. Ten tvuj komentar u clanku ale rika,ze si myslis,ze mluvi o CR. Uz jen to,ze byl napsan v EN rika,ze to neni u nas. Kazdy stat ma jine fungovani krizoveho stabu a lide s nim maji jine zkusenosti.

Dukaz:"Všechny tyto události, v zemi, kde jsme před 20 lety měli válku, "
zdroj :clanek

To je jen muj nazor.
Naposledy upravil sahaw dne sob 25. úno 2012 11:40:17, celkově upraveno 1
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod Matysek » sob 25. úno 2012 11:39:50

no co sem pochopil tak se jednalo jen o překlad, tedy i v souvislosti s tím že mluví o 600 obětech mrazů bych řek lže autor nemluví o stavu v ČR, tedy těžko hodnotit.

...aha tak sem až druhej (-:
Matysek
 
Příspěvky: 86
Registrován: ned 19. čer 2011 16:54:18

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod Vladius » sob 25. úno 2012 11:51:07

Ale jo, je mi jasné, že nemluvil o ČR, ale název zní Evropská mrazivá facka a snaží se pojednávat obecně. Autor nenapsal: V Bosně je všechno v prdeli.
Navíc autor překladu vybral tento článek jako první z mnoha zveřejněných na tom webu, takže minimálně ten tím na ČR poukázat chtěl :).
A jelikož zásadně nesouhlasím se zapojením do toho článku Česka, dovolil jsem si ten svůj komentář. Toto téma také slouží jen a pouze pro monitorování našeho místního stavu.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod Vladius » sob 25. úno 2012 12:08:58

Ten chlap totiž žije jen a pouze z toho, že vše kolem patlá černou barvou a nabízí ostatním kurzy přežití. A pak nadstavby kurzů přežití. A pak nadstavby nadstaveb. Což je skvělý business, to nepopírám. Jen to chce mít vlastní hlavu a občas ji použit nejen na příjem potravy.

Pro něj je velmi výdělečné říct: "Heleďte, všechno je v prdeli, nikdo vám nepomůže, jste předem mrtví. ALE! Pokud mi zašlete na účet drobný obnos, poradím, jak a co a třeba si tím zajistíte lepší a světlejší budoucnost. Na pár dnů. Pokud budete chtít žít déle, tady mám druhý kurz, ten vám dá týdny!"

Nepřipomíná vám to sektu? Vše je v prdeli, svět spěje k zániku, jen 10K vyvolených přežije, tady je moje číslo účtu.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod Překladatel » sob 25. úno 2012 17:05:30

Pro překlad jsem vybral tento článek, protože mi přišel do mailu a byl v danou chvíli vcelku aktuální. Jinak podle mně má ten člověk v základní věci pravdu a to v tvrzení, že na autority se nelze spolehnout na 100% a že v případě blížícího se rozpadu budou mlžit a zastírat skutečná fakta. V současnosti např. v Srbsku během mrazů zásobovali odříznuté oblasti ze vzduchu, ale jak to bude vypadat v případě opravdového průseru?
Jinak jestli se vám článek líbil, můžu přeložit bez problémů další. Může taky navrhnout, která oblast by se Vám líbila a můžu svůj další překlad vybrat podle toho.
Překladatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: sob 25. úno 2012 16:55:53

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod spynfo » čtv 11. říj 2012 14:50:13

(v Cechach to bude asi podobne)...
Vyrez z clanku: ...v akej miere je náš štát pripravený na mimoriadne situácie rôzneho druhu? Z bezne dostupnych sprav je zrejme, ze potravinova sebestacnost Slovenska je cca 50%, polovicu dovazame.
Co keby
(chvilu budem strasit) zase riadne buchol Vezuv (kto chce, nech si pozrie na googli, ako casto RIADNE vybuchne - Volcanology: Europe's ticking time bomb), alebo Yellowstone (ktory presluhuje uz par tisic rokov), alebo Tekla (ktora vzdy vybuchuje par rokov po Eyafjatlajokul -ta buchla pred par rokmi)?
V Europe by povedzme 1 rok nebolo leto (nasledna neuroda povedzme v polovici Europy). Nasledky by boli zrejme zaujimave. Je naivne si mysliet, ze sa zachrani povedzme 80% ludi. A susedne staty nepredaju, lebo tiez budu mat straty na urode. +vacsinu zasob potravin (a vacsinu skladov) u nas vlastnia zahranicne firmy. Mozte sa doma pripravit na krompacove navstevy sialene hladnych takmer zombie ludi.
(Mate doma 365kg potravin na cloveka + aspon 5kg dreva na den? Nie? Kupte si krompac). Takze takto funguje nas stat - na polovicu. Polovicu dovazame.
Za komancov si na potravinach zakladali, bol to proste zaklad, nikto nesmel byt hladny (takmer sa nedovazali, az na exoticke ovocie a tresky). Potraviny, a palivo na zimu museli byt, aj keby nic ine nebolo. Dnes? Vlada zdrhne na lietadlach, my pojdeme pesi :-)
/// umite si predstavit ty zisky pro vyvolenych, pri 50 % potravinove sobestacnosti, kdyby se jim znovu podarilo rozdmychat nejaky konflikt? Neco, jako valka v Bosne... Lidi z toho kotle nemuzou ven, dovnitr jdou potraviny, a ven zlato a starozitnosti, cokoliv cenneho... Smlouvy (vlastnicke prava) na Telekom pro Albrightovou, a podobne :-)
Naposledy upravil spynfo dne čtv 25. říj 2012 17:25:07, celkově upraveno 1
spynfo
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon 04. čer 2012 8:45:20

Re: (Ne)připravenost českého krizového štábu

Příspěvekod babybliss » čtv 11. říj 2012 15:50:59

no nechcem malovat certa na stenu, ale podla poslednych sprav tohtorocna uroda nebude nic moc. http://www.thecourier.co.uk/News/Nation ... stmas.html
http://www.moneycontrol.com/news/world- ... 67763.html
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na PostApo v České republice

cron