O všem, co vás napadne!

Rusky penicilin

Příspěvekod sahaw » sob 31. pro 2011 12:49:32

Cesnek je antiseptikum a dokud nebyl objeven penicilin,tak patril cesnek mezi hlavni antiseptikum. Taky dokaze treba vazat tezke kovy atd.

Diky ptaci chripce se v Cine cesnek stal velmi cenou zeleninou a tak cena vzrostla. cena urcite poroste a tak naucit se pestovat cesnek se urcite vyplati. Nevyhoda je,ze lidi vedi,ze cesnek je drahy a tak se daji ocekavat najezdy na nej.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Rusky penicilin

Příspěvekod Tommy-K » sob 31. pro 2011 14:20:53

Česnek je opravdu výborná věc a náš kvalitní je docela těžké sehnat a cena je navíc vysoká.Naštěstí se ten náš zase pomalu začíná vracet na pulty prodejen. Všude ale ještě spíše prodávají česnek z číny, což je děs a bída,která má s česnekem společný snad jen ten název a po tom co jsem si o něm něco přečetl tak mě přešla chuť něco takového jíst. Pěstovat ho je dobrý nápad, u nás se mu bohužel moc nedařilo, prvních pár let tu rostlo všechno krásné, pórek, česnek, cibule atd. Pak to sotva vyrostlo a už to bylo hnusné a prolezlé. Chemii jsme nepoužívali, tak jsme nakonec přestali pěstovat úplně. Ale určitě stojí za to uvažovat o pěstění takto užitečných rostlinek. Ve zlých dobách to může být jen ku prospěchu.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Rusky penicilin

Příspěvekod Gloch » ned 17. čer 2012 6:57:42

Tommy-K píše: prvních pár let tu rostlo všechno krásné, pórek, česnek, cibule atd. Pak to sotva vyrostlo a už to bylo hnusné a prolezlé. Chemii jsme nepoužívali, tak jsme nakonec přestali pěstovat úplně.

Řekl bych, že chyba byla v agrotechnice - je třeba udělat si nějaký osevní plán a plodiny střídat tak, aby na stejné místo přišly až za nekolik let. Jinak se množí choroby a škůdci přetrvávající v půdě. Pokud do plánu zařadíte např jahody máte výhody přerušení až na 3 - 4 roky. Některé rostliny je možno set (sázet) ob jedn rok, jiné potřebují delší dobu. Ale to záleží i na místních podmínkách - typu půdy, srážkách atd.
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: Rusky penicilin

Příspěvekod Tommy-K » ned 17. čer 2012 19:45:18

Copak to naši sice střídali, ale tohle byla jen malá zahrádka, nic velkého,akorád tak na to aby měl člověk radost že má něco doma vypěstované, takže samozřejmě ta půda degradovala rychle všude :-) Cibuly, česnek a pórek už potom nemělo cenu sázet, jinak ostatní běžné věci jsme ještě pár let drželi, pak se zahrádka zlikvidovala, krom jahod které jsme ještě nechali dožít.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron