Na něco jsme zapomněli? Pro váš problém neexistuje kategorie? Směle ho hoďte sem!

Re: Barterovy obchod

Příspěvekod babybliss » pát 11. kvě 2012 9:38:24

jimmyjazz píše:delam, kazdy mesic se snazim koupit par gramu zlata ve forme slitku - je to gramovy plisek zataveny v plastu spole s certifikatem pravosti a cele je to velke jako platebni karta. Myslim, ze po VP to bude vlmi dobre platidlo.

A je to hlavne lacnejsie ako sperky, pretoze neplatis za umelecku hodnotu aj ked o tej by sa dalo polemizovat. dalej aj stieborne a zlate mince, lepsie je mat tie z nizsou hmotnostou budu sa dat lahsie vymenit za zasoby a zopar z vacsou hmotnostou na pokrytie vyssich vydavkov (napr. platba za bezpecny prevoz na vacsiu vzdialenost hlavne pre tych co sa budu nachadzat napr na druhej strane oceanu)
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Barterovy obchod

Příspěvekod Luscinia » úte 03. črc 2012 22:24:18

S tou solí jste fakt hodili slovo do pranice. Musím se přiklonit k tomu, jak je důležitá. V našich končinách nemáme moc způsobů, jak do sebe dostat jód (nežijeme u moře, abychom se mohli cpát rybama), proto je na to třeba jodizovaná sůl. V Čechách se jod do soli přidává snad od 50. let, celosvětově se proti jeho deficitu bojuje o něco dýl. Víte co nedostatek jódu s váma udělá? Přestane vám fungovat štítná žláza, naroste vám vole, budete ospalí, pomalí a budete blbí. Jasně, nějaký jód do sebe dostanete stravou, ale jak říkám, země, který nejsou přímo u moře s tímhle opravdu bojujou. Neuvědomili byste si to, dokud by se přestal dávat do soli komplet a začaly kolem vás chodit tlustý a blbý děti se strumou. Btw za celý život toho jodu potřebujete tak lžičku, abyste mohli fungovat.
Takže, sůl s jódem nad zlato, vážení (ledaže byste někde měli schovanejch pár flašek Vincentky, tam je ho požehnaně)
"Demokracie je, když 2 vlci a jehně hlasují o tom, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře vyzbrojené jehně může výsledek hlasování zpochybnit."
Luscinia
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 63
Registrován: úte 26. čer 2012 10:41:10
Bydliště: Budějce

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Vše ostatní o PostApo

cron