Ok, dobře vědět, netušil jsem, že to zvládnou zpracovat vcelku. Takže po usušení jako ochrana proti hmyzu by mohlo stačit nasypat do středně velkých plastových sudů (tak, aby ruka dohrábla až na dno pro případnou kontrolu), tím se snad nic malého jako hmyz neprožere a proti hlodavcům nástrahy, jedy a cokoli si kdo vymyslí. Bude pochopitelně nutné kontrolovat vlhkost a přítomnost nežádoucích plísní a všeho možného. Ale říkám si tak: Ve středověku to skladovali v obilních jámách a také jim to vydrželo, takže bych se případně inspiroval historií s troškou moderních technologií typu nepropustný sud, v tomto případě bacha na kondenzaci vlhkosti, nechat otevřené při změnách teploty:
Schéma přibytí vystýlky:
1. slaměný došek; 2. hliněná stěna; 3. jívový kolík; 4. obruč z vrbového prutu
Jáma se dá vyzdít, nebo do ní prostě zalézt, stěny oplácat vrstvou jílu a udělat uvnitř oheň.
Ještě další možnost mne napadá: Díra do země, bezbetonážní jímka:
dolů pískové lože na jímku a zasypat hlínou. Tady opět vlhkost nehrozí, to by se muselo zatopit zezvrchu, hmyz při pečlivém uzavření také, akorát hlodavci věřím, že by se tím prokousali. Takže zase možnost: Skladovat uvnitř v soudcích a kolem rozházet nástrahy