Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Faber: Světová ekonomika míří na 100 % do recese

Příspěvekod Gloch » pát 24. srp 2012 16:13:37

Svět se řítí do další recese - na 100 procent, prohlásil včera Marc Faber. Investorský guru tak zopakoval svoji temnou předpověď z května, kdy se naplno začalo rozjíždět další kolo evropské dluhové krize.

Faber vidí problémy všude, kam se podívá: „Evropa je už v recesi. Německo stále velmi, velmi pomalu roste, ale za chvíli do recese spadne také.“ Americká ekonomika podle něj zpomaluje a v příštích 12 měsících nejsou vyhlídky na růst nijak růžové. Nižší rychlost zařazuje i Čína – a na ní závislé rozvíjející se ekonomiky.

Americká centrální banka či ministerstvo financí už prý ekonomice příliš pomoci nemohou. Injekce likvidity, intervence Fedu a fiskální opatření ministerstva financí „zbídačily americkou ekonomiku“, tvrdí investor. Na zvýšení hospodářské aktivity by podle něj byly třeba „masivní uvolnění a obrovská expanze rozvahy“ Fedu. Zadlužení federální vlády zůstane stejně vysoké bez ohledu na to, kdo v listopadu vyhraje prezidentské volby. Deficit podle Fabera dosáhne 1,3 bilionu USD a půjde dál nahoru.



http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2134 ... jisty.html
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron