Survival návody, pořady Discovery, dokumentární a dobrodružné filmy... Pohyblivé obrázky o Velkém Průseru patří sem.

Až dojde ropa/Čína versus USA - Boj o ropu

Příspěvekod kublaj-chan » úte 04. zář 2012 20:03:56

Až dojde ropa.

Ropa je výměšek ďáblův. Černé zlato. Krev dinosaurů. Krevní řečiště světové ekonomiky. Ropa je krev Země. Tak rozmanitá jsou přirovnání na surovinu, bez níž si zatím nedovedeme náš svět představit. Z éry levné a všeobecně snadno dostupné energie však nyní vstupujeme do éry drahé a velmi obtížně dostupné energie. Zároveň se vlastním přičiněním dostáváme do závislosti na některých silně nestabilních režimech. Je skoro jisté, že někomu jde o to, udržet tenhle svět v závislosti na ropě co nejdéle, přestože výzkum, vývoj a nové technologie mezitím odhalily neu…
http://www.youtube.com/watch?v=xbh5Ea_hP5c

Čína versus USA - Boj o ropu

Hlad po ropě vyhnal Čínu do světa. Pragmaticky proniká na dřívě zapovězená teritoria a jednoznačně dává ostatním najevo, kdo se stává lídrem na trhu s černým zlatem.
http://www.youtube.com/watch?v=I6oTh7E5 ... re=related
kublaj-chan
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 21. črc 2012 12:58:03

Re: Až dojde ropa/Čína versus USA - Boj o ropu

Příspěvekod kublaj-chan » čtv 06. zář 2012 12:02:23

KOLAPS (alarmující dokument o konci věku ropy, USA 2009)
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... LZUpw&NR=1

Film nejen kolapsu naší civilizace, ale i o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi konce věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. Ve filmu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd.
kublaj-chan
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 21. črc 2012 12:58:03

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Video materiály

cron