Biomasa a budoucnost

Příspěvekod siva01 » pon 10. pro 2012 10:57:16

Mám rád přírodu a proto i preferuji obnovitelné zdroje energie. Budoucnost vidím hlavně v bioplynu a různých briketách a peletách z energeticky zajímavých rostlin. Co se týče bioplynu, tak ten by šel vyrábět téměř ze všeho organického. Biomasa ovšem už předpokládá teplé období a světlo.

Pokusně jsem osázel louku asijským topolem. Prý se za 5-8 let dá sklízet.

Máte nějaké zkušenosti s domácí výrobou sypkých paliv z biomasy, nebo s vyráběním bioplynu ? Kde vidíte možnosti využití a kde vidíte slabiny ?
siva01
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 09. říj 2012 12:41:06

Re: Biomasa a budoucnost

Příspěvekod Artifex » pon 10. pro 2012 11:10:16

Slabiny budou největší v objemu, potřebuješ obrovské fermentační nádrže pokud budeš mít dostatečné výnosy, z těch to budeš potřebovat nějakým způsobem profiltrovat a uschovat pro další použití= další obrovská nádoba-plynojem se zásobami na zimu (pokud neuvažuješ o stlačování do tlakových nádob, což je zase energeticky náročné ale pak by to bylo použitelné i pro pohon mobilních zařízení), zbytek po vyklizení nádrže se pak dá vysušit, nalisovat do forem a nabriketovat takže další velké sušárny a skladovací prostory. Celkově ano, bude cílem ze všeho vytřískat maximum ale fakt netuším, zdali bude technologicky a prostorově možné až takto zacházet do technologických detailů a postupů.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Zdroje energie