O všem, co vás napadne!

Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » pát 04. led 2013 19:08:35

Vim, ze to na toto forum nepatri, ale je to to nejlepci misto, ktere znam, kde bych se mohla dockat nejake pomoci.
Muj ex me uz rok a pul sleduje a nechava sledovat. Neustale se od nej dovidam, kdy a kde jsem za jakych podminek byla videna, hackuje mi maily, ucty na internetu, pise potom mym jmenem, schovava si vse, co napisu, jednou me vyfotil nebo nechal vyfotit, aby mel dukaz, co delam. Taky mi delsi dobu on se svymi prateli naznacoval, ze bych mohla byt zabita. Byly doby, kdy jsem se opravdu bala o zivot a schovavala se, nyni si nemyslim, ze by mohl byt az tak nebezpecny. Kdyz jsme byli jeste spolu, bil me, dvakrat me zbil tak, ze jsem mela zraneni (zhmozdeniny, otres mozku, modriny nepocitam za zraneni), jednou me unesel do lesa a vyhrozoval, ze me zabije, opakovane vyhrozoval zabitim mych pribuznych. Vim take to, ze se casto zabyval tim, jak velmi snadne by bylo poridit si najemneho vraha, mel dokonce konkretni napady, koho by mohl poverit a jak by to slo. Take o mne rozsirovali, ze jsem spionka.
Proto me velmi psychicky vycerpava, ze jsem sledovana.
Jak se muzu branit? Fakticky i pravne.
Policie a soud mi doted nepomohly. Soud mi neveri, ze je to tak vazne, policie neco muze delat az kdyz se neco stane. Predlozila jsem lekarske zpravy ohledne biti, jeho vyhruzky v mailech, svedkyne mi dosvedcila, ze me vydiral. Soud se tim ale vubec nezabyval.
Snazim se vychazet co nejmene, menit trasy, nechodit do mist, kde je on nebo "jeho lide", jsem ostrazita pri kontaktu s lidmi. Hesla mam velmi bezpecne. Neustale sebou nosim alarm a peprovy spray pro pripad potreby.
Nevim, co muzu jeste delat.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Vladius » pát 04. led 2013 20:58:21

Kolik je příteli?
Výhrůžky dostáváte v Rakousku, nebo z ČR?
Kolik máte společných přátel?
Kdy naposledy naznačoval spolu s přáteli, že můžete být zabita?
Kdy naposledy jste spatřila sledování?
Proč rozšiřovali, že jste špionka? jaký to mělo mít význam?

Odepište klidně i do soukromých zpráv, pokud nechcete tyto informace sdělovat veřejně. Ale věřím, že zveřejnění může pomoct.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » pát 04. led 2013 21:17:19

Je mu 31, jsme v Rakousku. Spolecne pratele nyni uz zadne. S jeho prateli uz pres rok nemam zadny kontakt, posledni jemny naznak kamarada byl v zari 2011 ("kdybys tohle delala mne, asi bych te zabil, ale ten tvuj je klidny a trpelivy, proto te jen bije" - kdyz jsem se o biti rozhodla mluvit; zni to neskodne, ale bylo to mineno vazne a byla bych ochotna se vsadit, ze by mu tento kamarad poskytl alibi). Pote jsem podala trestni oznameni, od te doby spolu "bojujeme". Ten muj naposledy mluvil o zabiti ca. pred pul rokem. Sledovani si obvykle nevsimam, dnes mi ve dvanact volal, ze jsem byla v deset s ditetem po urcitou domu v jednom konkretnim obchode. Vlastne mi volal uz v 10:05, ale mela jsem mobil hluboko v kabelce, takze jsem to neslysela. Pred ca. dvema dny se dozvedel, o cem jsem s nekym chatovala, pred ca. deseti dny me pry vyfotil s nejakym muzem. Pred mesicem jsem byla u soudu a dvacet minut pote, co jsem budovu opustila, mi psal sms s tim, co jsem pry delala u soudu. Muj sef dostaval anonymni telefonaty, ve kterych me nekdo silne pomlouval, mimo jine pry jsem spionka. Absolutne nechapu proc a co tim kdo sledoval, asi chtel abych ztratila praci.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod KrteQ » pát 04. led 2013 21:28:02

Ahoj, budu ti tykat pokud to nevadí, kdyžtak mě oprav, ale příjde mi to osobnější a důvěryhodnější. ;-)
Pokud policie ani soud nepomáhá, doporučoval bych se obrátit na nějakou bezpečtnostní agenturu kvůli osobní ochraně. Další možností je změna bydliště nebo odvolaní proti rozhodnutí soudu, prostě to hnát co nejvýše. Poslední možnost co mě napadá je pořídit si zbrojní průkaz a zbraň (pokud je to v tvých možnostech, stejně jako změna bydliště) a pak už jen čekat jak se to vyvine... ;-)
Naposledy upravil KrteQ dne pát 04. led 2013 21:29:11, celkově upraveno 2
KrteQ
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 04. led 2013 21:10:40
Bydliště: Ostrava

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod IvaKucerova » pát 04. led 2013 21:28:15

Máte nějaké maily, které Vám posílal a vyhrožoval Vám v nich? Lékařskou zprávu, záznamy na mobilním telefonu v kolik a kdy vám volal? ( Každý telefon by měl čas a dálku ukládat, pokud ne můžete si to vyžádat u operátora.)
IvaKucerova
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 04. led 2013 21:21:16

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod IvaKucerova » pát 04. led 2013 21:40:33

Nejlepší je obrátit se na tuto organizaci. http://www.rosa-os.cz
IvaKucerova
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 04. led 2013 21:21:16

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » pát 04. led 2013 22:17:54

Bezpecnostni agenturu si nemuzu dovolit, stehovani taky ne. Letos uz jsem se stehovala trikrat, pristi nebo prespristi rok zrejme budu znovu. Mou adresu se stejne dozvi, protoze spolu mame deti. Zbran si poridit nemuzu .
Ziju v zahranici, tak mi Rosa nepomuze. Nektere lekarske zpravy mam (jednou otres mozku a zhmozdeni, jednou par malych modrin), mam svedkyni na vydirani, jinak nic. Zatim to nijak nepomohlo
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Vladius » pát 04. led 2013 22:39:18

Minimálně konzultaci se zástupci několika bezpečnostních agentur bych rozhodně zvážil. Bude to zdarma a je dost možné, že navrhnou nějaké rozumné řešení, které si budete moct dovolit.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod turbomysak » pát 04. led 2013 22:42:06

Ono je to dost těžké - proč jste v Rakousku? Co vás tam drží? Proč nejdete k rodičům či nějakým přátelům, popř. za někým v ČR?

Dotyčný může mít styky, možná máte nějakou štěnici či něco podobného v osobních věcech, které u sebe nosíte běžně - proto to snadné sledování.

Těžko radit, co udělat, abyste měla klid - ideálně odejít k někomu, kdo se do případu osobně zapojí a pomůže vám.

Ještě mě napadá - stěhujete se v rámci jednoho města či regionu? Z vašeho vyjádření to tak vypadá, že to je jen v rámci malé lokality.
turbomysak
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 04. led 2013 22:36:07

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » pát 04. led 2013 22:51:20

Mame spolu deti a ty musi zustat tady. Stehuji se v ramci regionu - opet kvuli detem, mame spolecnou peci. Je mozne, ze nejake styky ma, ja si ostatne celou dobu myslim, ze se zde deje neco zvlastniho. To si mysli i moje pravnicka, ale ta to povazuje za nahodu. Manzel ma znamosti, jenom nevim, zda a ktere by mohly byt relevantni.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Vladius » sob 05. led 2013 1:50:36

Stále si myslím, že by bylo nejlepší dohodnout konzultaci se zástupcem bezpečnostní agentury, ale máme i několik doporučení od nezaregistrovaného uživatele:

1 je určitě policie
2. nekdo kdo tomu ex "vysvětlí" že už to nemá dělat (ideálně movej partner)
3. český zastupitelský uřad - ambasáda
4. nebylo by od věci zformátovat disk v počítači a přeinstalovat, protože snazší než hackovat služby je keylogger pro získání hesel a dálkový přístup k datům. plus změnit telefon na nějaký "hloupý". sledovací soft pro smartphone je jedním ze základních doplňků, byť placených. nejsou pak ani potřeba žádné nadstandardní styky. disk/telefon raději uložit jako důkazní materiál než ničit nebo přepsat.
5. pokud Policie nekoná, kontaktovat televizi a předložit důkazy. šanci ukřižovat policajta nebo soudce si nenechají utéct.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » sob 05. led 2013 9:01:08

Policie nedela nic.
Nevim, kdo by mu to mohl "vysvetlit" (a hlavne jak, aby po nem potom nesla policie), noveho partnera zatim nechci.
Ces. ambasada to vi, ale nemuze nic delat.
Muj pocitac nikdy v ruce nemel, mobil mam pouze obycejny za dvacet euro, zadne funkce nema, ani nektere celkem standartni.
Televizi uz jsem kontaktovala, problem je, ze dukazy nemam. Proto si nejsem jista, zda by to pomohlo, ono je to dvousecna zbran.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Psycho » sob 05. led 2013 14:27:29

To, ze vas pocitac nemel v ruce jeste neznamena, ze je vse v poradku. Pravda, musel by byt trochu schopnejsi, ale vylouceno to neni. Zkousela jste kontaktovat mobilniho operatora? Kazdy telefonni hovor a kazda zprava je archivovana po urcitou dobu (nejsem si jisty, ale myslim ze pul roku) a to je myslim dostatecny dukazni material. Pokud ani toto policii nebo soudu stacit nebude, pak bych opravdu doporucil jak uz bylo receno vyzkouset alespon konzultaci s bezpecnostni agenturou.

Jeste me napadlo, zkuste napsat jeste na jine forum, kde se budou nachazet odbornici v oblasti informacnich technologii, ti by mohli na dalku zjistit, jak na tom vas pocitac je, pripadne dalsi.
Psycho
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 05. led 2013 14:16:10

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod morton » pon 07. led 2013 11:28:10

Proč to nejde udělat na nebezpečné vyhrožování podle § 353 tr. řádu nebo na nebezpečné pronásledování podle § 354 tr. řádu, nebo na obdobné trestné činy podle rakouského zákona? Zkoušela jste u soudu o svěření dítěte do vlastní péče, to sledování mohlo být argumentem? V případě, že by jste s ním neměla společnou péči o dítě, můžete se odstěhovat a zmizet mu?

Jinak zatím se snažte veškeré sledování z jeho strany dokumentovat a uschovávat. Průběžně toto oznamujte policii, aby jej evidovali i oni a bylo tím úředně ověřené. Většina toho by měla být vyřešena obdobně jako přestupky proti občanskému soužití. U nás platí, že ke sledování musí docházet prokazatelně přes půl roku, aby tam byla trestnost. Také můžete zkusit podat návrh k soudu, aby mu zakázali se s Vámi stýkat. Vaše právnička Vám určitě poradí, příp. zvažte, že byste celou věc oznámila také orgánům české republiky, zda by Vám byly schopny pomoc.
morton
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. dub 2012 18:45:43
Bydliště: Plzeň

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Hankye » sob 12. led 2013 13:28:44

Zdravím. Nikdo to zde nezmínil ale internet umožňuje získat opravdu velké množství informací. Určitě se vymanit ze všech sociálních sítí, maximálně omezit předávání osobních informací na internet - jde o různé registrace, uvádějte pouze nezbytná data a kde to situace dovolí, uvádějte falešná čísla, věk a vše co by vás nějakým způsobem mohlo identifikovat.
Pokud to situace umožňuje, změnit mail nejlépe od firmy kde pracujete - ty totiž nemají přístup webovým rozhraním.
Co nejvíce komplikovat hesla, kombinace malých velkých písmen číslic a znaků.

Dále pořídit vylepšení zabezpečení bytových dveří, kukátko či kameru. Pokuste se co nejvíce měnit zvyky, např. nakupovat stále na stejném místě, měnit trasy do práce a pokud využíváte hromadnou dopravu, měnit často linky.

Zaměřit se na úniky možných informací. Jak se dozvěděl že budete u soudu? Komu jste o tom řekla ? Zkuste si sestavit seznam těchto informací a pokuste se zaměřit na místa, u kterých je vidět únik informací. - zaměřte se na čas, osoby či místa.

Další velké množství informací poskytne obyčejný odpad. Pořiďte si zkartovač. Vyhodíte vše. Výpisy z účtu, připomínkový lístek z lednice atp. Kdo se v tom prohrábne, toho zjistí opravdu mnoho.

Pořiďte si SIMkartu, která využívá kreditní systém. K tomu je ideální DUAL-Sim podporující mobil, důležité věci vyřizujte z kreditní SIMkarty, na ostatní používejte druhou.

Zakoupit obranné prostředky - paralizér či pepřový sprej a naučte se je dobře ovládat. Vyhýbejte se místům bez lidí kde hrozí jakékoliv riziko napadení. Ideálně mít doprovod.

Chápu že od stolu s kávou se velmi dobře radí a že vaše situace je složitá. Jsou to náměty které snad můžou pomoci.
Hankye
 
Příspěvky: 41
Registrován: sob 26. kvě 2012 9:22:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » sob 12. led 2013 15:12:13

S internetem uz jsem to udelala, na facebooku mam ucet pod cizim jmenem, tam me snad nenajde. Hesla mam velmi bezpecna, podle jednoho odbornika pres IT jsou pry temer nehacknutelna. Ale jinak jsem na internetu hodne, kdo se v tom vyzna, muze o mne zjistit prakticky vse.
Zvyky menim. O tom, ze pujdu k soudu, nikdo nevedel, ja sama jsem se rozhodla az ten den. Nikomu jsem to nerekla, nic podezreleho jsem nezpozorovala. Totez bylo i tehdy, kdy jsem se rozhodla jit nakupovat: bylo to spontanni rozhodnuti pul hodiny predem, sla jsem trasou, kterou jsem do toho obchodu sla poprve. Predevcirem jsem v tom obchode potkala zenu, ktera se na me divne divala, podle reci (telefonovala) pochazela ze stejneho regionu jako manzel (podezrele).
Vypisy z uctu nevyhazuji, veskere papiry trham na miniaturni casti (i uctenky apod.).
Peprovy sprej a jecici alarm mam a nosim je v kapse od bundy. Cvicila jsem s nimi dost.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Hankye » sob 12. led 2013 15:25:50

S trháním je problém protože je to ještě jednodušší, než skládat puzzle. Skartovač udělá uplně stejné proužky proto je identifikace jednotlivých dílků velmi složitá.
Problém Facebooku je, že je vystopovatelný nikoliv přes vaše jméno, ale přes vaše přátele. Smazáním účtu si ušetříte ohromné problémy, které z jeho užívání vyplívají.
Velmi doporučuju přečíst si pár věcí o sociálním inženýrství, popřípadě podívat se na dokument Velký bratr se dívá (pouze orientačně, aby jste věděla kolik informací lze pomocí sociálního inženýrství získat).
Hankye
 
Příspěvky: 41
Registrován: sob 26. kvě 2012 9:22:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » sob 12. led 2013 16:33:59

Nemyslim, ze by se nekomu kvuli takovym vecem chtelo vybirat z kontejneru cary papiru 2*0,5cm.
Na Facebooku mam v pratelich jen spoluzaky z univerzity a par dalsich lidi, profil muzou najit jen nekteri, mailove adresy jeho a jeho rodiny mam blokle. FB je pro me dulezity kvuli studiu.
Na to socialni inzenyrstvi se podivam, dekuji.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Hankye » sob 12. led 2013 18:10:27

Pokud jste opravdu takto pečlivá tak je vše v pořádku.
Častěji vídám to, že člověk jednou přehne účtenku nebo jízdenku do vlaku a roztrhne ji v půli a zahodí to je prostě bez efektu.(Z toho se dá získat spousta informací taky- přinejmenším to, kdy stál člověk u pokladny - tj v kolik tam nejspíš pravidelně chodí, odkud, kam, druh slevy - student či nikoliv,má slevu na zpáteční cestu ? Místenku? Kdo má inkartu jezdí vlakem často (in 75 in 50). Jezdí první třídou nebo druhou ? Lidé si velmi často sedají na svá oblíbená místa. Podle razítka číslo vlaku kterým jezdí, na který přestupuje - z idosu vyčíst jak dlouho kde čeká.)

Chápu že o Facebook přijít nechcete, nicméně udělat si novou e-mailovou adresu a účet na facebooku je otázka čtvrthodiny.Ti vaši spolužáci ale opatření jako vy neprovedli a tak je jednoduché přes ně najít vás. Spousta lidí jsou sběratelé přátel a přiberou skoro každého. Předpokládám, že o nich ví když s vámi žil. Tři jména, vytipuje společné přátele a pak narazí i na vaši fotku.
O sociální inženýrství se zajímám již velmi dlouho a je to opravdu silný nástroj. Lze takto zjistit kolik jen informací chcete, je třeba ale mít pár podkladů. Ty se opravdu dají najít i v popelnici. Tím se zabývá tzv. Pretexting
(Třeba výpis z účtu. Tam je kde a co nakupujete, platíte kartou? Kde vybíráte, jaké máte příjmy, váš zaměstnavatel, celkový obrat. Pokud máte nějakou rutinu, dá se z takto vysbíraných střípků sestavit. Pokud Vás nesnáší, nedělá problém pomocí těchto věcí Vám zmrazit výběr kreditní kartou - předpokládám, že jméno vaší matky za svobodna znát bude. To už je ale téměř detektivní práce a pochybuju, že emotivně laděný člověk by toho byl schopen. )

Parkrát jsem tyto zkušenosti uplatňoval při hraní složitých městských larpů a vždy jsem se dobral cíle, ikdyž si ten člověk vyloženě dával pozor.
Hankye
 
Příspěvky: 41
Registrován: sob 26. kvě 2012 9:22:12

Re: Pomoc! Jsem sledovana

Příspěvekod Annele » sob 12. led 2013 18:54:32

Novou emailovou adresu mam a pocitam s tim, ze nezna jmena vsech 60 lidi u nas v rocniku, aby zjistil, ze jedno z nich je vymyslene, navic i jini maji vymyslena jmena. Fotky na fb nedavam.
Otazky pro pristup jsem si zvolila tak, aby je nevedel, tedy kuprikladu jmeno me ucitelky v prvni tride.
Je mi jasne, ze s detektivni praci by to zvladnul, ale neverila jsem tomu, ze by to byl schopen. Nyni jsem na pochybach: mam pocit, ze jiste detektivni metody pouziva. Je vysoce inteligentni a ma hodne kontaktu, dokazal i v situaci, kdy me bil, myslet na to, aby to soudni lekar nemohl prokazat, mel naplanovano s pravnikem, jak me vyhodit z bytu.... Nevim, ceho je schopen a nevim, jakou energii je ochoten do toho vlozit.
Nevis, kde si muzu neco vic precist o socialnim inzenyrstvi? To asi bude nejlepsi.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron