Vše o posilování těla a duše.

Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Annele » stř 16. led 2013 23:10:43

Jelikoz v pripade (velkeho) pruseru budou sance jednotlivce nizke, bude treba vytvorit komunity.
Jak se takove komunity daji vytvorit?
Kdy by bylo vhodne je tvorit?
Myslim, ze by to bylo vhodne uz ted, abychom pri pruseru byli pripraveni, rychle se zorganizovali a mohli fungovat.
Kdo by mel v komunite byt? Jednoznacne rodina. Pokud je rodina rozvetvena a zije v jednom miste, je to idealni.
Ale co lide, kteri ziji daleko od sve rodiny? Co male rodiny? Tam je nutne vytvorit komunitu i s nepribuznymi.
Jak poznat, koho do komunity prijmout?
Nakolik by meli clenove komunity vedet, jak se kdo pripravil? Priklad: A ma velke zasoby leku, B vlastni hodne zbrani, C nema zadne. Jak zabranit tomu, aby clen komunity, ktery to vi, v nouzi nevykradl A nebo nezneuzil bezbrannosti C?
Jak daleko od sebe by meli zit clenove komunity? V pripade kuprikladu obcanske valky je i nekolik kilometru ve meste daleko.
Nakolik zapojit uz pred VP nesurvivalisty? Idealni clen komunity je soused, co s nim? Popovidat si s nim o moznosti stavu nouze? Jak? Je celkem pravdepodobne, ze si zatuka na celo, v horsi variante by mu po VP pak mohlo dojit, ze my jsme pripraveni a neco mame a s partou jinych stradajicich nam vyrabovat byt nebo nas i zabit.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Constantin » čtv 17. led 2013 0:30:22

Nejlepší způsob vytvoření komunity jsou členové podobných fór a webů jako tenhle plus rodina ale tam je problém s velikostí a s vnitřníma vztahama (moji rodiče jsou rozvedení a nemají se moc v lásce takže si nedokážu představit jejich soužití ), rodinu mám po celé ČR a nejenom, nejlepší tedy bude volba těch kteří jsou co nejblíž popřípadně se rozhodnout koho ´´přibrat´´ a koho ne, to bude záležet i na zbytku komunity jak je příjme.
Umístěná komunity se zde taky probírá, můj názor je mimo města v rozumné vzdálenosti (výlety pro zásoby atd.) taky je asi dobré mít připravené a určené místo a čas setkání odkud se komunita vydá do svého nového bydliště.
Co se týče organizace ta tu už taky více méně probíhá nebo jsou tu aspoň náznaky :) ale každý plán může selhat, záleží na VP a psychické přípravě, jak ji zvyšovat nebo trénovat tot otázka. O přípravu materiálu je jednoduší a levnější se podělit (ten přinese/zajistí to a ten tohle) zároveň se předejde situacím že bude víc´´zbytečností´´ než užitečných věcí.
Bezpečnost uvnitř a vně komunity je důležitá pro přežití všech členů a tady záleží na tom výběru komu říct že mám zásoby a komu ne, nic jiného s tím udělat asi nejde. Určení, přijmutí pravidel musí akceptovat všichni-komu se to nelíbí, může jít vlastní cestou.
O zapojování nesurvivalistů do příprav je spojeno s obtížema v podobě nepochopení, odmítání popř. výsměchu útěchou nám může být že jedno řeknou ´´měl/a jsi pravdu´´ :D ;)
Don't hurry up, death is faster!
Constantin
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 28. zář 2012 20:38:59
Bydliště: Praha

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod sahaw » pát 18. led 2013 0:33:16

Chapu, ze je to hrani se slovicky, ale je velky rozdil mezi komunitou a skupinou. Co planujete vytvorit je skupina. Bude scitat maximalne jen par desitek lidi.
Komunita vznikne po spojeni nekolik skupinek a dosahuje par stovek lidi. Misto slova komunita bych pouzil slovo osada nebo vesnice, ale to ma uz zas trochu jiny vyznam.

Je velice dulezite si vzdy na zacatku vyjasnit pojmy, protoze potom dochazi k zbytecnym nesravnolostim diskuzi.

Skupinka je vzdy jako mala sekta. Je tam jeden vudce a ostatni ho poslouchaji. Vznikla jen kvuli jednomu duvodu jako u sekt.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Annele » pát 18. led 2013 20:58:55

Ano, skupina je vhodnejsi vyraz. Nemusi to byt zrovna osada ci vesnice, i kdyz bude-li pruser opravdu velky, bude vytvoreni vesnice nejspis nezbytne. Myslim, ze tady nejsem jedina, kdo zije ve meste a nehodla se z nej stehovat. Nas potom zastihne pruser (nemusi to byt ani VP) ve meste, relativne samotne. Proto bych se na to rada pripravila.
Jak to myslis s tim srovnanim skupiny a sekty? Uplne to nechapu, ale nijak se mi to nelibi.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » pát 18. led 2013 21:04:52

Annele píše:Jak to myslis s tim srovnanim skupiny a sekty? Uplne to nechapu, ale nijak se mi to nelibi.


Myslím, že to myslí tak, že skupina a sekta mají rozdíl jen v míře fanatismu a hranice je měkká a poměrně široká.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod sahaw » sob 19. led 2013 11:36:40

Skupinka je slozena z rodiny a pratel. Snaha vytvorit jen z lidi, kteri se pripravuji na PA je na 99 procent nemozne. Ve skupince musi totiz existovat absolutni duvera.A hlavne pak absolutni duvera k jedne osobe, ktery bude sefem te skupinky. Vetsinou si ho skupinka sama vybere podle jeho schopnosti chovat se v krizovych situaci. Pokud dojde ke krizove situaci, tak sef dava rozkazy a ostatni se chovaji jako jeho poslusne ovecky.


Pro nezasveceneho to muze vypadat,ze tam vladne diktatorsky rezim, ale neni to pravda. Ve skupince musi existovat respekt k sefovi jinak se rozpadne.


Je doporucovano maximalne 3 lidi ve skupince, kteri ji zalozili kvuli priprave na PA. Pokud jich je vic, tak to nejde. Protoze musi existovat duvera mezi lidma ve skupince, tak je logicke proc se doporucuje jen tri lidi. Vybudovat vztah a duvery mezi temi tremi lidmi zabere stovky hodin. Nestaci se jednou tydne sejit, ale chce to, aby byli sourozenci. A proto vytvorit skupinku z lidi, kteri mysleji stejne je nemozne.

Taky duvod proc se nezakladjai skupinky z lidi, kteri mysli stejne je, ze prichazeji uz s nejakymi nazory a muze to byt velky problem pro vytvoreni skupinky. Dalsi problem je, ze muze vzniknout fanatismus, ktery je znamy ve sekte. Dejte do mistnosti 10 paranoiku, kteri se budou vzajemne hecovat a uvidite co z toho vznikne.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Annele » ned 20. led 2013 16:41:03

Ano, to je to, o co mi tu jde: duvera.
V krizovych situacich musi fungovat diktatura (aspon dle meho nazoru), ale po uplynuti krize opet demokracie a vudce musi za sve rozhodnuti nest zodpovednost. Po uplynuti krizove situace muze byt vudce odvolan a v extremnim pripade i potrestan.
Jak uz jsem ti pred chvili napsala v soukrome zprave: ja mam nejblizsi pribuzne pres 100 km daleko, tudiz nejsou vhodni. Mam jednu duveryhodnou kamaradku, 13 km daleko, jinak nikoho, komu bych nyni opravdu duverovala. Navic se nekteri kamaradi na myslenku survivalu tvarili... no, jako kdybych spadla z visne.
A myslim si, ze by bylo vhodne mit i nekoho v sousedstvi, po VP muze byt i nekolik kilemetru prilis velka vzdalenost.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » ned 20. led 2013 20:31:00

Annele píše:A myslim si, ze by bylo vhodne mit i nekoho v sousedstvi, po VP muze byt i nekolik kilemetru prilis velka vzdalenost.


Bojím se že po VP ve městě může být i 50 metrů příliš daleko.

To chce začít kecat s lidmi ez sousedství a vytvořit alespoň částečně kecací vztah. Pau už pro ně budeš né
"ta kráva co mě potká na schodech a po pozdravu kouká co nejrychleji zmizet a pokud budu bez žrádla, tak ona mě napadne první kam se může manžel dojít podívat."
ale
"Ta ženská ze druhého patra jak měla problémek s manželem a která umí..." nevím co bys mohla nabídnout. Třeba umíš vařit, takže " .. co mi poradila recept na ten dobrý guláš. Třeba by mohla umět vařit i z náhražek. co se jí zkusit zeptat?"
Samozřejmě je tenhle můj výkec na téma co si myslí sousedka asi přehnaná změna, ale kdo se nesnaží s ostatními mluvit tak bude cizí a podle toho s ním bude zacházeno. Pokud si pamatuji z jiných tvých příspěvků, tak jsi navíc v rakousku, takže tam jsi cizinka už po hlase. :-( Nevím co ti poradit.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Annele » ned 20. led 2013 21:23:24

"I 50 m muze byt prilis daleko..." Jo, to si prave myslim taky, proto je mi jasne, ze jen na pratelich a rodine ta skupina stat nemuze.
Daleko od rodiny, ziju v byte sama, do toho dve male deti. Je mi jasne, ze bez fungujici skupiny bude nas zanik pouze otazkou casu.
Se sousedy dobre vztahy - univerzalni dobra rada, snazila jsem se o to vzdy, nyni si dam zalezet jeste vic. Ale jak dal? Jak s nimi nakousnout moznost VP? U nas se rozdavaji ruzne brozurky na chovani se v nouzi, co takhle jim to treba anonymne hodit do schranky? Az budou vybirat postu, budou si myslet, ze jim to prislo s postou a nekdo si to mozna precte.
Jaka je zhruba pravedopodobnost mit v okoli survivalistu a jak jej (ji) objevit? Jak planovat fungovani skupiny pri problemech? Nemusi to byt zrovna VP, staci i mensi problemy, kdy bude potreba vypomoc sousedu. Z prispevku Stepana me napadlo, ze pestovanim vztahu se sousedy se da zhruba zjistit, co kdo umi ci ma (kuprikladu kamna nebo varic, na kterych by se behem vypadku proudu dalo za uplatu ohrit jidlo).
Jak si skupin chcete vytvorit vy?
A co muze osamele zijici matka dvou deti udelat, aby zvysila sanci preziti a prijatelneho zivota pro sebe a sve deti? Ja bych ve sve skupine chtela mit: jednu matku s detmi (abychom si je mohly vzajemne pohlidat, kdyz je potreba neco udelat), nejakeho muze (jsou dulezitejsi uz z psychologickeho hlediska pro necleny skupiny - budeme pusobit obranyschopneji).
Jaci lide jsou pro preziti po VP nevhodni? Ja bych na videla zatim na ty, kdo jsou zvykli, ze "stat se postara", kterym kdyz dojsou soc. davky o dva tydny pozdeji, musi si pujcovat penize na jidlo, lide s jasnym sklonem vyuzivat ostatni, lide, kteri uz se ukazali jako neduveryhodni. Co s takovymi lidmi v okoli? Pripravit se na to, ze budou po VP moznym nepritelem?
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » ned 20. led 2013 23:36:55

sežeň si vařič na PB - i uvaření pro ostatní může být komodita.

Chceš li si udělt představu co kdo má tak až budeš mít se sousedy normální vztahy, tak zkus si dojít půjčit něco z kuchyňského vybavení nebo surovin - sůl, cukr, pepř, pánvičku .... Ale dovnitř jdi jen když tě pozvou jinak vypadáš jako úchyl nebo vlezlík - jedno horší než druhý.
Vyprávěj co hodláš uvařit a že je smůla, že obvykle doma surovin máš hodně. Zeptej se na oblíbené jídlo. Kdo ti odpoví fast food - je více méně nepoužitelný.

Trénuj si přízvuk čím méně bude poznat tvá jinost - tím lépe.

Zjisti kdo z tvého baráku má děti zhruba stejného věku. (podrobnější rada závisí na tom jak staré máš děti. např 3leté - seznamuj se na pískovišti. 6leté - ať si hrajou na dvoře, 10 - leté co nějaký sport a seznámit se s rdiči jiného dítěte)

Zkus navázat vztahy s jinými cizinci v okolí.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod sahaw » pon 21. led 2013 9:24:58

Uvedomuji si, ze zni krasne vytvorit skupinku z prepperu a survivalistu, ale osobne nemam takovy pocit, ze je to dobry. V CR jsem tedy takovou skupinku nevidel. Mozna to je tim, ze o sobe nechteji mluvit a jsou skryty.
Kdyz mluvim o skupince, tak mluvim o cisle cca 30 dospelych lidi.

Setkavam se nejen v CR, ale i po svete s lidmi, kteri maji skupinku, kde je maximanlne 5 prepperu a ostatni jsou jejich pribuzni a kamaradi.Nekteri se casem stali prepperi, tak se ve skupince pomer prepperu/neprepperu zmenil.

S temi co jsem se setkal nebo dopisoval, tak mluvili o tom, ze zaklad je duvera. To je jediny nejdulezitejsi faktor, ktery existuje. Proto zakladaji skupinku z rodiny a pratel. Casto vznikli prave, ze prepper se seznamil s jinym prepperem a stali se dobri kamosi a zatouzili si udelat skupinku. A tak sli a spratelili sve kamose a sve pribuzne. A udelali skupinku.

I ja jsem podlehl presveceni, ze je nejdulezitejsi duvera a proto se nesnazim umele vytvorit skupinku z prepperu, ale jen z pribuznych a kamosu. Moje skupinka neni dokonala, ale mam PA shromazdiste, zasoby a skupinku, tak jsem pripraven. Ted uz mi zbyva jen zdokonalovat nektere veci, aby se blizila k dokonalosti.

Taky jsem podlehl presveceni, ze neni potreba umet zadnou schopnost. Dulezite jsou zasoby. Oni daji cas cloveku, ktery nic neumi nebo skupince, aby si je naucila. Ucit se za pochodu neni idealni, ale je lepsi mit skupinku nez nemit nic. Ono zas moc veci, ktere clovek k preziti nepotrebuje. Velka cas skupinky je slozena z lidi, kteri vyrostli na vesnici, tak jsou pripraveni na vesnicky zivot. Zakladni veci jako jidlo, teplo a voda je vyresena. Ostatni je luxus.

Nehrotim vytvareni sve skupinky. Ani jsem se nepredrel. Vytvorila se skoro sama. Jedina nevyhoda, ze jsem musel nakoupit zasoby. Nastesti to nebylo drahe, protoze psenice tolik nestoji. Nemusel tedy lidi ze skupinky nutit, aby na neco davali penize. Nemusel jsem prudit atd. Pokud dojde PA, tak proste vedi, kde je bezpecno a kde je jidlo a prijdou. Tak se nemusim o nic starat. Tem lidem duveruji a rozhodl jsem se sverit jim zivot.

Obcas chvilku mluvim o sobestacnosti, zdrave strave atd, ale zas ho nehrotim. Oni aniz by to vedeli neco prevezmou a pomalu vytvarim idealni skupinku. Proste jim netajim a nepretvaruji. Vedi jak ziji a jak premyslim. Jen dodrzuji, ze do nich nehucim den co den. Takove lidi totiz nikdo nema rad. Nemam je rad ja, tak proc bych nekomu to delal.

Pokud nekdo zil dobry zivot a je dobry clovek, tak nema problem vytvorit skupinku, protoze se obklokuje lidmi, kteri jsou na stejne vlnove delce jako on. Az pri vytvareni skupinky zjisti, ze mozna nezil a nechoval se tak dobre jak by mel, protoze s pribuznymi a kamosi nema takove pouto, aby ho tolerovali s prepperstvim. Taky se mi to stalo, ze jsem si myslel, ze mam hodne kamosu, ale pak jsem zjistil, ze mam jen necely tucet kamosu, kteri mne toleruji jaky jsem.

Psat jak se seznamit a jak prolomit ledy, aby nekdo mohl byt neci kamos je podle mne zbytecne. Proste mate si neco ric s tim clovekem nebo ne. Pak to jde samo.

Je jedno kdo bude ve skupince. Pokud mu duverujete, tak to muze byt i clovek,ktery zije cely zivot na socialnich davkach nebo i byvaly trestanec. Pokud nekomu duverujete, tak nezalezi cim je.

Asi nejdulezitejsi je ric,ze by clovek mel zit normalni zivot jako ostatni a jen prepperstvi brat jako male hobby, ktere cloveka neznici. Nepropadnout mu. Obcas se nekomu stane, ze tomu propadne a pak izoluje od ostatnich.


Vsechno je jen muj nazor a to co jsem zkopiroval od ostatnich. Je dulezite jit a prostudovat i jine varianty, aby clovek si mohl vybrat reseni, ktere se mu hodi.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod babybliss » úte 22. led 2013 16:55:23

Asi nejdulezitejsi je ric,ze by clovek mel zit normalni zivot jako ostatni a jen prepperstvi brat jako male hobby, ktere cloveka neznici. Nepropadnout mu. Obcas se nekomu stane, ze tomu propadne a pak izoluje od ostatnich.

Svata pravda
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod sahaw » úte 22. led 2013 16:58:04

babybliss: souhlas.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » úte 22. led 2013 17:06:24

Jojo. všeho s mírou. (Jak říkal ten krejčí když mlátil ženu metrem. :) )
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Annele » stř 23. led 2013 12:45:28

Ja mam take rada fast food, ale temer vzdy si varim sama a zasoby mam, takze nemyslim, ze by to bylo spolehlive kriterium.
Trenovani prizvuku a prozpusobeni se je samozrejma vec i mimo VP.
Myslim, ze co se tyce deti, byva nekdy i vhodnejsi nekdo, kdo ma deti o trochu starsi nebo o trochu mladsi: da se dobre smenovat obleceni a vybaveni.
Duvera je samozrejme nejdulezitejsi.
Myslim, ze nejsou dulezite jen zasoby, ale i know how. Zasoby jednoho dne dojdou, know how zustava a umozni pokracovat zivot.
Ja myslim, ze trestanec je nekdo, kdo duveryhodny neni. Jedna vec je byt odsouzen za neprimerenou obranu ci neco podobneho, tam bych problem nevidela, ale clovek, ktery kradl, podvadel ci ma sklony k nasili neni nekdo, komu bych duverovala. Clovek, ktery ma tendence parazitovat na ostatnich, je zatezi pro kazdou spolecnost. Ja jsem zodpovedna za dve male deti, klidne pomohu cloveku v nouzi, ale ne tim zpusobem, ze budu nekoho trvale krmit.
Ja se o tuto tematiku zajimam nekolik let, drive pouze ze zvedavosti, ale pote, co jsem na vlastnich pribuznych a pratelich videla, jak relativne malo staci k tomu, aby se clovek zijici v blahobytu dostal do situace, kdy neresi, CO bude veceret, nybrz ZDA bude veceret, jsem zmenila nazor a myslim si, ze je pomerne pravdepodobne, ze nejaky ten VP zazijeme (v nejlepsim pripade hlubsi hospodarska krize, kterou povazuji za Pruser) a ze prijde v radu let.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod sahaw » stř 23. led 2013 17:13:30

Annele píše:Zasoby jednoho dne dojdou, know how zustava a umozni pokracovat zivot.
J

Co si predstavujes pod know how?
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » stř 23. led 2013 17:35:40

Myslím, že má na mysli to o čem na preppers mluvíme jako o technologii. :-)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Bonobo » stř 23. led 2013 17:54:05

Souhlasím s Annele v tom, že lépe už nebude. Osobně nepovažuji za reálný celosvětový VP typu jaderné katastrofy (jaderné bombardování) a nárazu čehokoliv z vesmíru, respektive pokud k těmto dvěma dojde, tak příprava na ně je asi totožná s tím, když já, který nesázím se budu chystat na to, jak naložím s první cenou ve sportce...:-)
Za pravděpodobné a skoro jisté považuji to, že většině populace v tzv. západních zemích silně poklesne životní úroveň. U mnoha možná až tak, že budou muset řešit základní otázky přežití.
Pro většinu lidí je "apokalypsou" když je vyhodí z práce. Proto za naprosto základní považuji diverzifikaci příjmů. Svou komunitu ( rodinu ) pro přežití si každý buduje už od dětství, ne každému se to povede. Jak už bylo výše psáno, jak se dnes chováte vy, tak se k vám v budoucnu budou chovat ostatní... Osobně jsem toho názoru, že je nutné se ve vztazích držet toho podstatného a přehlížet mnohé nedostatky svých bližních - mohou to být nedostatky jen z vašeho pohledu. Také je dobrá "krátká paměť" - schopnost odpouštět. Ani nevíte jak se vám uleví, když se přestanete soustředit na pomstu - "trest" a volnou energii vložíte do něčeho užitečného. Jsem přesvědčený, že nikdo jiný, než vaše rodina vám nepomůže v krizi přežít.
Ještě na okraj: Někde jsem zachytil zprávičku, že Marek Eben si založil s několika lidmi "zemědělské družstvo". Prý poblíž Karlových Varů...
Na závěr se zeptám: Koho budete volit? Losnu nebo Mažňáka??? Osobně to vidím na Bahňáka...:-) Na tomhle je hezky vidět, jaká blbost stačí aby se lidi začali nenávidět...
Bonobo
 
Příspěvky: 13
Registrován: sob 19. led 2013 12:39:51

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » stř 23. led 2013 19:18:19

politika se tu řešit nemá na tohle téíéma se zkus pohádat na jiném fóru. :-)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod Bonobo » stř 23. led 2013 19:24:56

stepan-hawk píše:politika se tu řešit nemá na tohle téíéma se zkus pohádat na jiném fóru. :-)

Ty neznáš Rychlé Šípy??? Stínadla se bouří, Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar. Snažím se tím říct, mimo jiné, že politika je taky častou příčinou toho, že si lidé jdou po krku, místo toho aby spolupracovali.
Bonobo
 
Příspěvky: 13
Registrován: sob 19. led 2013 12:39:51

Re: Vytvoreni komunity pro pripad (V)P

Příspěvekod stepan-hawk » stř 23. led 2013 22:31:01

To chápu a znám. mám minimálně dva kamrády se kterými nemohu povídat o politice jinak je téměř jisté pohádání. :-D

A já pochopil co jsi se snažil naznačit. Ale obávám se že u politiky platí tzv ho.no syndrom - čím více se v tom rejpete tím více to smrdí.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Fyzická a psychická průprava