O všem, co vás napadne!

Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Jenda » čtv 21. úno 2013 19:43:29

Co takhle žít bez něj... Bez sociálního kontaktu přes Internet.. Lidi Jsou líní.. Blbnou.. Nechají si namluvit spoustu věcí... Toto Fórum je něco jako rozrůstající se encyklopedie plná Zajímavých věcí.. Ale Facebook?.. Twitter?.. Ač příspěvky občas pobaví.. Nic vám nedají.. Já se rozhodl vykašlat se na to.. nežít podle dnešních pravidel které Teenageři (Moje věková skupina Dejme tomu) Ustanovily.. Je to hnus.. Lidé se moc uchylují k ubohostem.. V létě Svojí holce nedonesou Kytku z louky.. ale ''POSTNOU'' jí na zeď ''Link'' na ''Birthday Card'' z toho polovina neví co ty slova znamenají... Takže řekněte.. Sem blázen nebo Mířím Správným směrem.. já bych řekl že jdu dobře... Díky Za názory..
Jenda
 
Příspěvky: 20
Registrován: pon 10. pro 2012 20:04:31
Bydliště: Sedlčany,Okres Příbram, central Bohemia

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Ulrik » čtv 21. úno 2013 20:16:09

Jenda píše:Co takhle žít bez něj... Bez sociálního kontaktu přes Internet.. Lidi Jsou líní.. Blbnou.. Nechají si namluvit spoustu věcí... Toto Fórum je něco jako rozrůstající se encyklopedie plná Zajímavých věcí.. Ale Facebook?.. Twitter?.. Ač příspěvky občas pobaví.. Nic vám nedají.. Já se rozhodl vykašlat se na to.. nežít podle dnešních pravidel které Teenageři (Moje věková skupina Dejme tomu) Ustanovily.. Je to hnus.. Lidé se moc uchylují k ubohostem.. V létě Svojí holce nedonesou Kytku z louky.. ale ''POSTNOU'' jí na zeď ''Link'' na ''Birthday Card'' z toho polovina neví co ty slova znamenají... Takže řekněte.. Sem blázen nebo Mířím Správným směrem.. já bych řekl že jdu dobře... Díky Za názory..




Názor: facebook je nástroj. Nástroj může být užitečný, ale také zbytečný.

Názor: Teenageři ustanovili nějaký pravidla?

Názor: lidé se uchylují k ubohostem stejně jako dříve, žádná změna, pouze lidská přirozenost.

Názor: Nechci si tady hrát na gramman nazi, ale opravdu by ses mohl zaměřit na to, napsat post nějak..uhm..normálně :)

Názor: Názor je názor :)
Ulrik
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 12. úno 2012 11:08:33

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Jenda » čtv 21. úno 2013 20:34:19

1. Názor: Souhlasím
2. Názor: Ano.. jen se to k některým Nedoneslo..
3. Názor: Dejme tomu že ano...
3. Názor: To bych rád v rozvedenější Formě..
4. Názor: Jistě
Jenda
 
Příspěvky: 20
Registrován: pon 10. pro 2012 20:04:31
Bydliště: Sedlčany,Okres Příbram, central Bohemia

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Luscinia » čtv 21. úno 2013 20:35:11

FB je jako všechno ostatní - můžeš tam najít spoustu úžasných informací (stránky), nebo spoustu hovadin.
Je na tobě, co si tam vybereš.
"Demokracie je, když 2 vlci a jehně hlasují o tom, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře vyzbrojené jehně může výsledek hlasování zpochybnit."
Luscinia
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 63
Registrován: úte 26. čer 2012 10:41:10
Bydliště: Budějce

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Ulrik » čtv 21. úno 2013 22:09:51

Jenda píše:1. Názor: Souhlasím
2. Názor: Ano.. jen se to k některým Nedoneslo..
3. Názor: Dejme tomu že ano...
3. Názor: To bych rád v rozvedenější Formě..
4. Názor: Jistě



2. Nikdo Tě nenutí ona "pravidla" teenagerů dodržovat. Když jsem se mezi teenagery počítal, zvysoka jsem na na to, co ty považuješ za pravidla, kašlal. Nic takového jako pravidla neexistuje, pouze lehce pokřivený model chování, který se u většiny lidí během pár let změní. Pokud máš problém s ostatními teenagery ve Tvém okolé (což z tvého postu tak trochu vyplývá), nenech se tím odradit, je spousta jiných lidí, kteří nehledí na to, jestli se chováš jako oni.
4. a) Několik tečet za každým vyjádření. b) Neuraž se, ale zvyk psát náhodná slova s velkým písmenem je nejen matoucí, ale i nepříjemný pro čtenáře. c) Pár gramatických chyb, ale to zmiňuju jen proto, že jsem napsal A) a B) a bylo mi blbé mít jen dvě poznámky :-D

Musím podotknout, že se nesnažím o flame, pouze konstruktivní debatu :)
Ulrik
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned 12. úno 2012 11:08:33

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Reiser » čtv 21. úno 2013 23:00:11

Asi nejde jen o FB, je jedno co pouzivas. Snazim se o dve zakladni veci..nikde o sobe neuvadet zbytecne moc informaci a vyhledavat fora, pripadne socialni site (skupiny v nich apod), kde najdu maximum uzitecnych informaci a minimum zbytecnosti, protoze clovek je v dnesni dobe zahlceny informacemi.. ale sranda k tomu patri taky jinak bych se treba nikdy nedozvedel, ze Katka zapomela na okurku. :))
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Zantur » pát 22. úno 2013 0:45:10

Jenda: Nemusíš být jako ostatní... nikdo Ti to nekáže ;-) Když si vezmu sebe... měl jsem perfektní dětství plné svobody.. dělal jsem si co jsem chtěl a téměř nikdo mi nevytyčoval žádné hranice... Ano.. dělal jsem bordel... samozřejmě :-) to k dětství a pubertě hold prostě patří a kdo tvrdí, že nikdy nic neudělal, ten dělá bordel doteď :-D No.. abych popsal, co jsem měl nejraději... jízda na kole, spaní pod širákem s přáteli a les... spousta mojich spolužáků a vrstevníků (+-2 roky) si chodili vesele pít do hospody a bavili se jinak, než já a skupinka, do které jsem patřil.. :-) A pak jsem se musel přestěhovat.. důvody jsou irelevantní.. důležité je, že jsem potkal nové lidi, nové prostředí a všechno známé a zažité je nějakých 20 km daleko. Co se týče lidí, díval jsem se kolem sebe a zjistil, že způsob, jakým se lidé baví tady se neshoduje s tím, co považuju já za zábavu. A tak i po 5 letech denodenního kontaktu s nima zdravím jen sousedku, která bydlí půl km naproti nám, řidiče autobusu, pošťačku a prodavačky v obchodě. A co se týče vrstevníků... nemám potřebu se s nima nějak stýkat, nebo bavit, protože si s nima nemám prostě co říct :-) Když se chci bavit, tak sednu na kolo a jedu... 20 km tam, k některým až 45 km... celý den se s nima bavím a buď přespím u někoho, nebo pokaď počasí dovolí, tak pod širákem, nebo sednu na kolo a jedu tu samou cestu dom.. Jsem pak sice úplně hotový (čti vyčerpaný), ale zato mám uvnitř dobrý pocit,že jsem se bavil s opravdovými přáteli... časem to taky pochopíš... Když se dneska zamyslím nad tím, jaký jsem kdysi byl a co jsem dělal... nejraději bych se někam schoval a vymazal si paměť... ale to už hold k tomu období patří, kdysi jsem to tak nebral, že by to mi to někdy později mohlo být líto, nebo mě to prostě štvalo jen z principu...
a co se týče facebooku, nebo podobných "aplikací, zařízení, ...", je to dobrá věc, když to umíš použít. Já jsem rád za to, že mám fb a že si na něm můžu přečíst, kdo se jak má a ze stránek "co se mi líbí" se občas dozvím pár zajímavých věcí, jako např. PostApo..... nesmíš být ovce a klikat na všechno, co ti kdo podstrčí... já si nastavil fb tak, aby mi nechodily pozvánky z her, "to se mi líbí" stránek mám asi jen 10 a to mi k životu stačí... co potřebuju, si zařídím, nebo domluvím a zbytek se snažím dělat naživo :-) resp. mi nic jiného nezbývá ;-)
co už...
Zantur
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 05. črc 2012 15:08:31
Bydliště: Vsetínsko

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Jenda » ned 24. úno 2013 1:51:45

Děkuji, nicméně.... Můj pokus dostat se ze spárů Ksichtknížky... Byl úspěšný jen napůl. Moje rodina je na FB celá.. od Matky po Babičku. A oni prostě chtějí komunikovat. Moje přítelkyně byla schopna Přejít na Skype, čímž vlastně omezila moje Loginy na FB. ale i tak.. prostě lidé chtějí komunikovat.. a nedokážou si představit že ještě nedávno Mobil nebyl... a co ti kteří se narodily po r.2006 Ty budou asi žít v jiné době. No já s tím nic nenadělám a nechám to být. Nejde mi na světě o nikoho jiného než o mojí Milou a rodinu, a pak přátele... Hlavně zabezpečit je.. že ano..
Jenda
 
Příspěvky: 20
Registrován: pon 10. pro 2012 20:04:31
Bydliště: Sedlčany,Okres Příbram, central Bohemia

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Zantur » ned 24. úno 2013 3:16:29

Teď záleží na tom, jestli máš rodinu pohromadě, nebo roztroušenou po celé ČR, tak, jako já :-). V tom případě má FB pár výhod, ale jestli sdílíte jeden byt, příp. dům a máte všichni FB a komunikujete prostřednictvím něj... no nevím.. to mi přijde trošku ujeté :-)
co už...
Zantur
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 05. črc 2012 15:08:31
Bydliště: Vsetínsko

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod Jenda » ned 24. úno 2013 11:03:15

No rodinu mám v domě. ovšem já odjíždím na intr a proto chtějí komunikovat...
Jenda
 
Příspěvky: 20
Registrován: pon 10. pro 2012 20:04:31
Bydliště: Sedlčany,Okres Příbram, central Bohemia

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod jack-3d » stř 27. úno 2013 23:32:00

Život bez fejska si teda jako fákt nedovedu představit, jako ale vůbec...

Asi už jsem na tyhle kraviny moc starej, nebo mám jen málo času. Každopádně když chci kamarády, nemám problém si je najít. Když po mě chtějí něco rodiče, zavolají, nebo napíšou. Fejsbůkáři by si asi nedovedli představit život před 25ti lety bez netu a mobilů. Rozhodně museli mít lidi tenkrát větší klid a soukromí.
jack-3d
 
Příspěvky: 53
Registrován: sob 14. led 2012 18:40:34
Bydliště: Brno

Re: Život Bez Facebooku..

Příspěvekod ladijego » pon 01. dub 2013 22:04:13

Podle mě je fb docela užitečná věc. Teda já ho používám jen na chat a na to je dobrý. A co se týče trendů co tam jsou ( duck face atd..) to de mimo mě :-)
Dead zombie is good zombie
ladijego
 
Příspěvky: 30
Registrován: sob 19. led 2013 12:02:47
Bydliště: Jindřichův Hradec

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron