Hodinky, baterky, mobily, kalkulačky, fotoaparáty, videokamery a další elektronické radostí civilizovaného světa

rada ohladom bateriek

Příspěvekod gofik » pát 08. úno 2013 0:34:45

Ahoj.. študujem dizajn v bratislave a v škole sme dostali tému spojto (spojto-je téma kde sa spojija dve rôzne veci a tak vznikne jedna nová užitočná). Dostal som nápadad ohľadom taktickej rukavice v ktorej by bola zabudovaná baterka na oslepenie útočníka a samozrejme ako pomôcka v tme s ktorou sa bude dobre narábať a mala by slúžiť pre policajné zložky, osobné, obranné ale aj rekreačné účeli ako turistika a podob.batéria by bola zrejme v nejakom púzdre na predlaktí. Neviem či je tento nápad realizovatelný a preto mám na vás znalcov bateriek pár otázok.

1.) aké majú silné vojenské baterky následky v besprostrednej blýzkosti 20/30 cm a menej na oko?

2.)Aké sú normy u bateriek na vojenské a iné účeli čo sa týka výkonu a aká je podla vás hranica aby to človeka neoslepilo nadobro?

3.)problematika velkosti a užitočnosti.. potreboval by som baterku zabudovať do rukavice tak aby sa sňou dalo lahko narábať a v rukavici nezavadzala.. ja osobne sa v tom vôbec nevyznám a tak sa vás pítam či je možné podľa vašeho názoru to takto spraviť...

ďakujem za pozornosť a za prípadné odpovede som vďačný. Zo slovenska vás pozdravuje študent 1. ročníka dizajnu gofik
gofik
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 08. úno 2013 0:14:10

Re: rada ohladom bateriek

Příspěvekod Artifex » pát 08. úno 2013 1:51:06

Zkus přemýšlet jinak, obyč baterka nějak extrémně neoslepí.

Když bych měl jít nějakou cestou, zkusil bych dvě varianty:
a) Výbojka z blesku, musí to být hodně směrové a hodně zblízka (reflektor a vzdálenost na kontakt= 1m max), rychlá elektronika by do výbojky spustila z nějakých dobrých kondenzátorů pár co nejsilnějších stroboskopických záblesků tak rychle, než stačí oko zareagovat (mrknutí, stažení zornic)

b) Laser, opět nějaké rychlé strobo, ten je výkonný dle toho, jaký si člověk zvolí, směrové to může být jakkoli, to záleží na čočce, která se před něj použije, výhody to má možnost měnění ohniska= může zasáhnout klidně jednoho člověka v davu na 50m s případným vhodným zaměřovačem.

Nevýhody obou řešení:
Ani jedno nebude kompaktní
Riskuješ poškození zraku, i trvalé, není jasná hranice, kdy je "oslepení" ještě bezpečné bez jakékoli ztráty nebo zhoršení zraku a hodně záleží na okolním osvětlení, když tě někdo kupř. vyfotí bleskem za jasného dne tak nemáš takovou odpověď jako když ti někdo blýskne z půl metru externím bleskem na foťák nastaveným na plný výkon, v prvním případě skoro ani nemrhneš, ve druhém případě při stejném nastavení budeš ještě 5 minut vidět mžitky a případně slzet+ si koleduješ o zánět spojivek. Ani flashbangy se právě z těchto důvodů moc nepoužívají, tam je to ale pochopitelnější, radši 5 zastřelených teroristů a 5 rukojmích, ze kterých 3 budou do konce života špatně vidět, než 5 zastřelených teroristů, 4 mrtví rukojmí a 1 se zrakem jako rys...
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: rada ohladom bateriek

Příspěvekod Vladius » pon 18. bře 2013 20:29:58

Jak to dopadlo, gofiku?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Elektronika

cron