Fallout, Left 4 Dead, Resident Evil a mnoho dalších her se dá zařadit do PostApo kategorie. Diskutujte o nich tady.

Re: Nukleární Doupě

Příspěvekod DrifterCZE » čtv 21. úno 2013 16:12:06

Moc sem z toho nevyčetl, ale asi to bude dost podobné. Tady se pokročilé povolání taky tvoří spojením dvou základních. Třeba medik, který se zajímá o zvířata a střelec, který zase o lov, tak znich vzejde lovec mutantů, který má bonusy k mutantům a jiné věci. Naopak Medik + Zvěd, který žije v přírodě, dá dohromady povolání, které ještě nemám popsané. Ale zajímá se o terraformaci, využití daů matky země a pod... Naopak zvěd/technik zase využití přírodních energetických zdrojů a vloupačky. Dost záleží, jak budou hráči hrát základní povolání. Ono Techkněz (Med+Tech), který sice umí vyrobit Cyborgský implantáty vypadá hustě, ale pokud nebude umět operovat (Med), tak je nebezpečnější skupině, než nepřátelům :D
DrifterCZE
 
Příspěvky: 14
Registrován: úte 05. úno 2013 17:18:53

Re: Nukleární Doupě

Příspěvekod Zantur » čtv 21. úno 2013 16:31:20

:-D jo no... já to bral zas spíš z dnešní normální doby... ale je fakt, že tady toho moc nenadělám ani ti moc nepomůžu, páč znám základní principy DrD 2 jen velice, velice povrchně, řekněme že jsem o tom někde někdy četl a moc si toho nepamatuju :-) Ale! od září, nebo kdy se začíná na VŠ bych měl být denně v Praze, takže se někdy určitě stavím do TimeCafé a tam bys mě to mohl vysvětlit :-) A pokaď se tam sejde víc lidí, tak to můžem zrovna i ozkoušet ;-)
co už...
Zantur
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 05. črc 2012 15:08:31
Bydliště: Vsetínsko

Re: Nukleární Doupě

Příspěvekod stepan-hawk » pát 22. úno 2013 7:51:56

DrifterCZE píše:Ono nic nebude podle mích představ, protože hráči si neustále vymejšlej píčoviny :-D


životnost představy pána hry má při střetu s představou hráčů životnost cca 2 hodiny až 10 vteřin.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Nukleární Doupě

Příspěvekod DrifterCZE » pát 22. úno 2013 22:24:07

Tak, místo postav se pokusím osvětlit pravidla hry.
Ze začátku si každý vytvoří rasu, statistiky a úrovně povolání.

Rasy

Liší se extrémnějc, než v základních pravidlech. Ku příkladu supermutant (to velký, zelený, nenažraný, agresivnější a ničivější než Hulk) spotřebuje 3X více jídla a vody, nevejde se do auta, nedokáže ovládat neupravené lidské zbraně (nevejde se mu prst ke spoušti), nemůže se naučit některá povolání (vtipné si představit supermutanta chirurga, nebo opraváře elektroniky), ale zase má tužší kůži (vyčerpání těla při zásahu menší), jeho síla je v základu 2X větší a Má odolnost proti radiaci a jedům. Také jeho tělo rychle regeneruje. Pak tam bude i Ghůl, člověk, psyonik (pouze pro některé scénáře) a cyborg. Také každá rasa má Vrozené schopnosti, které si může vzít.

Statistiky

Tělo, Duše a Vliv. To vše musíte udržovat v rovnováze k povoláním. Je to docela věda, ale složitosti v tom nehledejte. V případě, že něco děláte, nebo útočíte, tak spotřebováváte tyto vlastnosti. Také zranění a "neúspěšné hody" mají za následek vyčerpání těchto hodnot. Hráč by měl vytvořit takovou postavu, která má maximum té vlastnosti, kterou nejvíce využívá. Ale nesmí ochudit ostatní, protože sou potřeba k obraně. Já měl kouzelníka, který měl 4 Těla (Pouze na obranu a úskoky), 6 Duše (na kouzlíčka) a 5 Vlivu (No, uměl sem i kouzla na Vliv). V případě vyčerpání těchto vlastností se postava "jizví". Obdrří zlomeniny, třas rukou, koktání a pod.

Povolání

Hráč dostává do začátku tři úrovně. Může si tedy vzít jedno povolání na třetí úrovni, Dvě povolání, jedno na první, druhé na druhé úrovni, nebo jedno na třetí. Také si vezme ze zvolených povolání a své rasy tři Zvláštní schopnosti a Vrozené schopnosti (tři dohomady). Já začínal hrát se dvěma povoláníma, ale moc bych to nedoporučil. Přecejen sem měl dvě válečnické a pořád sem měl špatné hody. V případě jednoho povolání má hráč výhodu v bonusech. Mnohem snadnějc přehazuje hodnoty nepřítele, nevyčerpává se a je silnější. Tři povolání ych bral jen se Zvláštníma schopnostma, které se nevyhodnocují jako zkouška (hází se dvěma kostkama a přičítá se bonus za povolání, pak se vyhodnocuje, jestli se podařilo přehodit číslo 9), ale ty, které mají udanou cenu a vždy se povedou. Také by měl hráč přemýšlet, jaký styl hry ho baví.

Levelování

Vždy, když bude mít hráč 12 Zkušenostních bodů, může se jít trénovat. V tomto případě se stane:

Zvýšení povolání - Zvýší povolání o jedna )max do úrovně 5) a vybere si z něj jednu Zvláštní schopnost.

Zvýšení vlastností - Zvýší si Tělo, Duši, nebo Vliv o jedna a vybere si jakoukoliv Zvláštní schopnost, nebo Vrozenou schopnost.

Nové povolání - Hráč si vezme nové povolání a jeho Zvláštní schopnost. V případě, že má již dvě základní, jejichž součet povolání je 6 (2 úrovně Mlátičky a 4 Střelce), může si vzít pokročilé povolání a jeho Zvláštní schopnost.

Rychlost sbírání zkušeností se různí. Normálně se dostávají 4 body za účast ve hře. PJ (já) může udat, že nějaký hráč dostane bod za hraní postavy, taktiku, pomoc skupině, nebo samotnému PJ. Maximum sme měli daný na 7, já dostával většinou 6. 4 za hru, 1 za zakreslování mapy, 1 za taktiku, nebo poražení nebezpečného nepřítele. To znamená, že každý druhý týden sem měl novou úroveň.

Manévry - Je jich několik, snad na nějaký nezapomenu. V každém kole máte pouze jeden. Můžete využít útočné, nebo vyčkat a použít obanný. Je na vás, jak budete hrát. Při každám manévru se vyčerpává jedna vlastnost.

Přesně - Nevěříte si? Využíjte tento manévr a hoďte třema kostkama. Pak vyberte dvě lepší.
Velmi přesně - Chcete nasrat PJ? Nechte ho hodit si obranu a když to zmákne, hoďte ještě jednu kostku a postupujte jako u manévru Přesně. Výhoda je, že neplýtváte manévry, pokud to není nutné.

Mocně - Používá se po hodu. Zvyšuje vyčerpání o 1
Velmi mocně - To samé, ale vyčerpání je +2

Lstivě - Používá se až tehdy, kdy se nepřítel rozhodne nevyčerpávat. Zvýší mu na trvalo ohrožení o 1.
Velmi lstivě - To samé, ale ohrožení se zvýší o 3 a mě tím naserete :-D

Rozsáhle - Postava je schopna svou činností obsáhnout větší plochu, nebo více nepřátel. Příkladem je útok automatickou zbraní, nebo výbušninou.

Rychle - Na začátku kola hráč může využít tento manévr a při vyhodnocování, kdo začne se postupuje jako při manévru Přesně.
Velmi rychle - To samé, jako Rychle a vyhodnocuje se jako Velmi přesně

Obrana - Používá se při nepřátelském kole kdy je vaše postava cílem útoku. Máte pak možnost vyhlásit protiakci a zvrátit výsledek střetu.

Výzkum

V případě, že se nacházíte na základně (tábor, laputa, město, nebo kolona poklidně jede dál) a nepotřebujete regeneovat, léčit se, trénovat, nebo něco vyrábět, můžete posílit výzkum. V tom případě si hráč hází kostkou a tato hodnota + bonus za povolání se přičítají. Bez výzkumu se nedá nic vyrobit!!!

Výroba, stavba a opravy

Né každý může tuto činnost dělat, ale dokáže skupině usnadnit přežití jak v pustině, tak v boji. Pravidla stejná, jako u výzkumu.
DrifterCZE
 
Příspěvky: 14
Registrován: úte 05. úno 2013 17:18:53

Re: Nukleární Doupě

Příspěvekod DrifterCZE » sob 30. bře 2013 17:38:28

Tak, rozjíždím první věk dračáku. Menuje se exodus a jeho cílem je připravit hráče na druhý, tvrdý věk :) Má někdo z pražských zájem? Napište PM a ozvu se :)
DrifterCZE
 
Příspěvky: 14
Registrován: úte 05. úno 2013 17:18:53

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Hry

cron