Na něco jsme zapomněli? Pro váš problém neexistuje kategorie? Směle ho hoďte sem!

Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Vladius » čtv 12. kvě 2011 13:41:00

Pojďme zkusit malé cvičení. Představte si, že právě nastal Velký Průser a svět se hroutí. Otestuje svoji připravenost!
Indicie VP:
Hned po přečtení této zprávy vypadne proud. V rádiu nejsou žádné pokyny k evakuaci, ale na dvě minuty někdo pustil sirénu, která pak náhle umlkla. Venku jsou šílené zácpy, všichni troubí, začíná panika.
Kde právě jste, jaké máte zásoby a co přesně uděláte? Zkuste se zamyslet a popsat to krok za krokem. Začněte třeba po minutách, pak přejděte na hodinové intervaly a skončete dejme tomu přesně za týden.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » čtv 12. kvě 2011 14:27:31

1)5-10minut Dívám se z okna co se děje venku, naladím na vysílačce frekvence policie/hasičů a scannuju je abych zjistil co se děje, vysílačková síť je redundantní, nezahltí se na rozdíl od mobilní a uzlové body jsou ve velkých městech jištěny dieselagregáty. Taktéž poslouchám vysílačky MHD abych zjistil kudy se bezpečně dostat z města protože dobře hlásí ucpané silnice. Vylézám na střechu abych se přímo kontaktoval vysílačkou s osobami na které spoléhám. Utěsním okna a dveře.
2)5 minut Pakuju krosnu KDPčkama/BDPčkama, jiným jídlem, plechovkami, municí, oblečením jak letním tak zimním, zbraněma, Pantocidy, lékárnička, filtry do masky, záložní gasmasky.
3)5 minut Natočím vodu pokud teče do všech lahví co jsou po ruce, vyhodím pojistky, vypnu plyn.
4)3 minuty Naláduju všechny zásobníky ostrými, připravím si zbraně které ponesu mimo batoh.
5)3 minuty Převlékám se do "taktického": lehká čepice, tričko, vesta s kapsama, kapsové kalhoty. Vše potřebné jako nůž, čutora s vodou, plynová maska, vysílačka, zásobníky... nastrkám do kapes aby byly po ruce.
6)5 minut K pasu pistoli, do ruky vz. 58, zapínám kolimátor, přes rameno Mosin s optikou. Přes rameno tašku s protichemickým/protispadovým oblekem. Ven vystrčím trubičku vyhodnocovacího přístroje na toxiny ve vzduchu, pokud jsou, ihned na sebe házím protichemák a masku. Pustím GM-počítač abych se přesvědčil o venkovním stavu.
7)1-2 hodiny Snažím se co nejnepozorovaněji dostat se z města, ideálně s co nejmenším kontaktem s lidmi i když by to neměla být nejkratší cesta. Za městem se setkávám s lidmi které jsem v začátcích kontaktoval vysílačkou a tvoříme malou bojovou jednotku, všichni jsou vyzbrojeni a máme i zbraně v záloze, každý své zásoby jídla, oblečení a střeliva.
8)půl den Snažíme se dostat na jih kde má kamarád ve vlastnictví vojenskou pevnost a jsme dohodnuti že ji v případě potřeby obsadíme jako posádka a budeme bránit.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » čtv 12. kvě 2011 22:43:25

Koukám že ostatní už asi umřeli :D
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod marish » pát 13. kvě 2011 11:35:24

1 minuta: lezu z boudy, jdu k rozvaděči, cestou nadávám. Nic mě zvlášť neznepokojí, sirénu nejspíš přeslechnu.
5 minut: pokud budu potřebovat telefon- zjistím že nefunguje, zkusím internet v noťasu, půjde nebo ne?
1 hodina: když budu mít na základě všech indicií divný pocit, vydám se autem na cestu dom, k rodině. Zácpy by být nemusely hned tak rozsáhlé, kvůli výpadku proudu lidi hned nevyjíždějí, většina nemá kam.
2 hodiny: během cesty se uvidí jaké budou překážky, možná se od lidí i něco dozvím...

Další postup se odvíjí od neznámých skutečností, které způsobily ten VP...
Naposledy upravil marish dne pát 13. kvě 2011 14:22:21, celkově upraveno 1
"Nejhorší smrt je z vyplašení."
marish
 
Příspěvky: 50
Registrován: pát 06. kvě 2011 17:27:44

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » pát 13. kvě 2011 12:38:38

Pokud všude vypadne proud tak nemá cenu zkoušet mobily ani internet, i když by byly hlavní servery zálohované agregáty tak jsem si skoro jist že na cestě k poskytovateli je alespoň jeden obyčejný router který bez proudu prostě nepojede.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod marish » pát 13. kvě 2011 14:15:40

Nejde o to že bych je zkoušel, ale to že nepůjdou je pro mě jedna z prvních indicií.
To že nejde proud a na chvilku spustí siréna (kdo si z branné výchovy pamatuje typy signálů sirénou?) ještě neznamená že nastal "konec světa".
"Nejhorší smrt je z vyplašení."
marish
 
Příspěvky: 50
Registrován: pát 06. kvě 2011 17:27:44

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Reiser » úte 24. kvě 2011 20:52:06

Jsem doma.
- Jakmile uslyším sirénu, zavřu všecha okna v bytě a balkonové dvěře.
- Pohledem z oken zběžně zkoumám situaci a snažím se zjistit co se děje. Pokud uvidím kolony aut a paniku bude mi jasné, že autem bych se z města nedostal dostatečně rychle, z toho důvodu to nemá vůbec smysl. Kolo je moc pomalé a motorku nemám. Tady by pomohla ta vysílačka jak píše Artifex, tu ale zatím ještě nemám. Zde bych uvedl kratší úvahu. Ať už se venku stalo cokoli, je pro mě za dané situace pravděpodobně nejbezpečnější místo právě doma v bytě. Pokud by šlo o únik plynu, bojový plyn apod následky budou pozorovatelné přes okno. Požár ani záplavy by žádnou takovou paniku u lidí nevyvolali (určitě ne tam kde bydlím já, nějaký lokální požár bych samozřejmě řešil jinak), pokud by šlo o únik radiace pořád mi přijde bezpečnější zůstat v paneláku s betonovými stěnami než se pohybovat venku. Při jaderném výbuchu bych neměl nejmenší šanci, pokud bych byl v zóně výbuchu a dostat se mimo ni v rozumném čase je za dané situace nepravděpodobné (zácpy, panika...). Tolik tedy k rozhodnutí neopouštět prozatím byt.
- Dalším krokem hned po zhodnocení situace by bylo to, že bych zašpuntoval vanu a začal jí napouštět vodou, současně bych se snažil získat co nejvíc pitné vody napuštěním do větších nádob, kýblů apod.
- Další fáze je přesunutí veškerých zásob balené pitné vody a jídla a žrádla pro psa a všeho užitečného do bytu. (v současné době jsou mimo byt v uzamykatelném boxu, komoře nebo jak to nazvat).
- Další fáze, pokus o kontakt s rodinou a blízkými (Priorita této fáze samozřejmě závisí na vyhodnocení situace. Pokud to venku nevypadá na konec světa, kdy každá vteřina rozhoduje o tom jestli a jak dlouho přežiju, pravděpodobně bych se o zkontaktování pokusil ze všeho nejdřív.)
- Následuje fáze zklidnění a plánování. Propočet na jak dlouho vystačí voda a zásoby. Ověření nezávadnosti vody. Tady mě nenapadá nic rozumnějšího, než otestování na psovi (jakkoli krůté to může být), samozřejmě za předpokladu, že voda nějak výrazně nesmrdí, nemá nenormální barvu apod. Potraviny příjdou rodělit podle toho jak rychle se mohou zkazit. Obsah mražáku přemístím do polystyrenové krabice. Většinu masa se pak pokusím usušit s pomocí zasoby soli co mám doma.
- Průběžné sledování situace a případné uzpůsobení evakuačního zavazadla dané situaci, ročnímu období apod.
- Shromáždění všech použitelných zbraní.
- Pokud by se situace jevila jako dlouhodobá následovalo by rabování sousedních bytů za účelem získání dalších zásob balené vody, jídla, léků, baterií, vařičů a plynových bomb (12 pater, 54 bytů)
- Opuštění bytu v případě nutnosti. (Plynová maska, ochranný oblek)
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod jimmyjazz » stř 15. čer 2011 12:30:43

2 Artifex: Kdybys takhle nalozenej vysel na ulici, tak pravni policajt by si na tobe zmlsnul.

k tematu:

1. Po vypadku proudu kontrola jisticu v byte a v dome. Pokud jsou v poradku, jdu se zeptat na jine patro. Pokud ma barak centralni jistice, jdou zkontrolovat ty.
2. Obvolam zname po Praze, zda pozoruji to same. Pokud ano, prejdu ihned na bod 3. Pokud ne, pred prechodem na bod tri vyckam 30-45-60 minut.
2. Po pul/trictvrte/cele hodine bez proudu zkousim zavolat na distribucni spolecnost a zjistit vice.
3. Nelze se dovolat na PRE (v mem pripade). Prechazim do pre-PA modu. Napustim veskere 0.5+ nadoby pitnou vodou, pitnou vodou rovnez napustim vanu. Zakazuji rodine splachovat WC.
4. Zapnu radio, ustanovim 'radiohlidku' ktera bude projizdet periodicky vsechna dostupna pasma a zacnu doplnovat evakuacni zavazadlo.
5. Dve hodiny od vypadku a stale zadne informace. Evakuacni zavazadlo pripraveno. Druhe evakuacni zavazdlo, ktere bude napechovane jidlem a vodou ve vyrobe.
6. 4 hodiny od vypadku, stale bez informace. Obe evakuacni zavazadla pripravena, stejne tak vystroj a vyzbroj pro urychlene opusteni bytu. Jelikoz se jiz setmelo, tak zamykam dvera na patro, do bytu a lepici paskou utesnuji okna a za pomoci alobalu a tmave deky provadim jejich zatemneni. Poradne najist a spat. Radiohlidka je nyni na smeny a zaroven se stava plnohodnotnou hlidkou urcenou pro pozorovani okoli.
7. Rano sitauce pretrvava. Rodina pripravena 'v evakuacnim' tj. i vyzbrojena. Poradne najist, overit uzavreni privodu vody, plynu, elektriny k spotrebicum, vypnout centralni privody tehoz. Na dvere nalepit oznameni o evakuaci bytu a byt radne uzamknout.
8. Presun na predem urcene shromazdiste, kde pockam predem dohodnutou dobu na sirsi rodinu a kamarady.
9. Po uplynuti dohodnute doby zanecham vzkaz o presunu na dohodnute evakuacni misto.
10. Na dohodnutem evakuacnim miste zridit (radio)hlidky, zacit s lehkymi opevnovacimi pracemi, rozepsat pridely potravin. Dle rocniho obdobi usporadat vypravy do lesa za ucelem sberu ovoce, hub popr. lovu(v horsim pripade pytlaceni), jinak jen pro sber dreva, po case tezbu v mensim rozsahu.
11. Jelikoz jsme spravne paranoidni, tak na dohodnutem evakuacnim miste je dostatek zasob na rok ci dva v izolaci. Dulezite tudiz je zachovavat moralku, zdravi a fyzickou kondici.
12. Po pul roce bez zprav zacit podnikat vypravy do okoli a zjistit, zda prezili lide v nejblizsi vesnici, pokud ne, zjistit, zda jsou v nejblizsim vetsim meste.
13. Pokud ano, pokusit se zjistit, co se stalo/deje. Vymenit penize/zlate slitky ci mince/cigarety za nedostatkove ci luxusni zbozi pokud nutno.
14. Pokud ne, vytipovat v blizkem okoli statek s dostatecne velkym kusem zeme (dle poctu osadniku od 1 do 10ha-15ha) a uskutecnit pruzkum.
15. Pokud je vytipovany statek opusten, rozebrat a odnest z evakuacniho mista vse, co ma nejakou hodnotu a co lze zuzitkovat a obydlit statek.
16. Zacit tvorit novou sobestacnou komunitu. 'Najezdy' do vetsich zemedelskych usedlosti pro osivu. Najezdy na mesta kvuli PHM, lekum, nastrojum k udrzbe a hospodareni, munici atp.

Predpokladam, ze v CR se dal, nez na 10. bod za meho zivota (tj. v horizontu 70 let) se tezko dostanem. V prubehu libovolneho bodu se samozrejme stale sleduje radio a pokud je vyhodnoceno, ze v meste je opet mozne fungovat (tj. funguje dodavka energii, vody, potravina nastolena zakladni forma poradku v ulicich), probiha navrat nejdriv na predmesti (drive zminene shromazdiste) a po case pak navrat domu (v mem pripade vinohrady).
jimmyjazz
 
Příspěvky: 79
Registrován: stř 15. čer 2011 11:30:00
Bydliště: Praha

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod jimmyjazz » stř 15. čer 2011 12:49:19

k tem masovym komunikacim: pokud je clovek pripojen pres nejakeho velkeho operatora, tak je vcelku jiste, ze aspon hodinu po celorepublikovem blackoutu by se na internet dostal. Totez mobily. Pevna telefonni sit by pravdepodobne fungovala jeste dele. A proc zrovna hodinu? Na tuto dobu jsou vetsinou dimenzovane UPSky :) Na dulezitych uzlech je to samozrejme vic popr. je dany uzel rovnou jisten dieselgeneratorem, ktery vetsinou vydrzi bezet nekolik hodin, vyjimkou neni ani nekolik dnu. Samozrejme s moznosti doplneni paliva za behu.
jimmyjazz
 
Příspěvky: 79
Registrován: stř 15. čer 2011 11:30:00
Bydliště: Praha

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Reiser » pát 01. črc 2011 19:33:30

Co přesně vás nutí k tomu abyste opustili byt, případně dům? Zadané podmínky jsou poměrně obecné, možná by mohl admin popsat další vývoj situace ať je o čem dál diskutovat.
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » pát 01. črc 2011 21:00:51

jimmyjazz: Kdybych musel vyjít v protichemáku na ulici tak policajta už žádného nepotkám, kdybych vyšel na ulici se zbraněmi tak máš pravdu že potkám, každopádně od toho je sledování situace vysílačkou, když bude extrémně velký průser tak bude chaos a zmatek a policajti budou u něj, já se budu snažit jít od něj.

Ať jsi připojený na jakéhokoli operátora internetu, většinou to padne na takové prosté záležitosti že na půdě nebo prostě u rozvodů máš malý router přes který se tahají data po baráku a ten zálohovaný není pokud si k němu nepřidáš vlastní baterii
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod jimmyjazz » pon 01. srp 2011 16:40:00

2 Artifex: ohledne policie: souhlas, nicmene nesmi se zapominat na to, ze policie bude existovat i po rozpadu. At uz setrvacnosti a naslednou transformaci do jakehosi gangu (zdravime J. Kulhanka :) ci jako soucast prezivajici vlady. Kazdopadne prvnich par dni/tydnu po VP bych rozhodne sve zbrane na odiv nevystavoval.

ISP: To, co popisujes se tyka malych ISP. Pri pripojeni pres UPC ci xDSL od velkych provideru tenhle problem neresis.
jimmyjazz
 
Příspěvky: 79
Registrován: stř 15. čer 2011 11:30:00
Bydliště: Praha

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod YardaFreeman » stř 23. lis 2011 17:26:33

1 min - Nejdřív se rozhoduji, jestli je opravdu VP. Nejdůležitější faktor je přesvědčit se, že se opravdu něco děje, nebo je to jen blbá shoda okolností. To abych nevyběhnul z baráku jako po zuby ozbrojenej psychopat a zjistil, že vypadl proud a na náměstí rozdávaj zadarmo klobásy. Řekněme tedy, že se opravdu něco stalo a já to vím. Scénář jinak zůstává stejný.

10 min - Bydlím ve čtvrtém patře v paneláku. Dokončuji balení a vyrážím po schodišti ven. Obsah inventáře:
spacák
celta
padákový lano
lovecký nůž
kombinovaný nůž s příborem
všechno jídlo co najdu, alespoň 3L vody
KPZ
pepřák
SAS - příručka o přežití
OPCH 70 přes rameno (+M10)
voj. kabát a kalhoty na sobě
mikina
tepláky
všechny ponožky a trencle co najdu
deka
kanady na sobě
vypnutý mobil
lopatka a sekáček
mapa

30 min - Můj směr je sever, opouštím město. Následuje 10 km chůze přes vsi a pole. Držím se alejí, remízků.

2 hod - Buduji bivak v podzemních železobetonových prostorech. V okolí je les, vevnitř zdroj podzemní vody (tu zatím nechávám být, prověřím případně později). Nedaleko je již nepoužívaný, ale stále hlídaný vojenský objekt.

4 hod - Vyrážím na průzkum do v.o. nedaleko. Pokouším se zjistit informace, kontaktovat zdejší osazenstvo. V situaci, že to bude opuštěný (vysoká pravděpodobnost, bejvaj tam jen dva zdejší starý hlídači), tak se tam přesunu i se svejma krámama.

Celou noc pak věnuju průzkumu areálu a shromažďování užitečnejch věcí. Hlavně radiometry a podobný pičovinky; potřebuju zjistit, co se dá pít a žrát.

2. den 15:00 - Podle podmínek venku vyrazím zpátky do města. Shánět se budu po tom, co mě bude chybět. V první řadě informace, v druhý řadě věci. Jdu opravdu na lehko, tmavé oblečení, jen pár základních blbůstek po kapsách.

18:00 - Za tmy jsem ve městě. První objekt, který navštívím, je teď už bejvalá práce. Měly by tam bejt nějaký podzemní prostory podobný vaultu.
Další návštěvou poctím náměstí, pak obch. centrum a nakonec, když mě už nic jinýho nenapadne, můj byt, kde vezmu, co jsem zapomněl.

21:00 Vracím se zpět.

3. Den odpočívám, přemýšlím o dalším postupu. V nadcházejících dnech bych chtěl navštívit další vojenský prostor, 30 km vzdálen. Zároveň při tom i zjistit informace o rodině v rodném městě, které k němu přiléhá.

Po přežití prvních několika týdnů (díky každodenním návštěvám okolních vesnic) bych chtěl odcestovat. Nejlépe na sever Evropy. Skandinávskej poloostrov. Cestou se naučím perfektně lovit, bivakovat; spát co nejméně, ale co nejpohodlněji; vyhýbat se kontaktu s lidmi co nejvíc to bude možné.
Dojdu řekněme do Norska. Tam si přivlastním srub a dožiju v překrásný přírodě.
YardaFreeman
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. lis 2011 13:36:56

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod YardaFreeman » čtv 24. lis 2011 13:28:30

2Artifex: Jasnej plán, líbí se mi jednoznačnost a přímočarost. Má to ale háček. Kdybych tehdy potkal člověka, co se neúspěšně snaží přesunout metrák výzbroje a ještě rádoby nenápadně, tak mám nutkání na něj vyskočit do zad z křoví a zaparkovat mu sekáček do krku. Neměl bys nejmenší šanci. Ale hlavně, že bys měl zapnutej kolimátor! :D
2marish: Autem? Kravskej nápad.
2radek: Jeden z nejlepších plánů zatím. Bál bych se ale rabování ostatních lidí/nájezdů nepřátelský armády/kolapsu budovy.
2jimmyjazz: Dlouho se s rodinou usazovat na větším území (statek) je strašně snadnej terč pro lidi jako já. Ale líbí se mi to.

Poďte taky do mě, potřebuju najít slabý stránky ve svým plánu.
YardaFreeman
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. lis 2011 13:36:56

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » čtv 24. lis 2011 13:57:56

Pokud bys mi skočil na záda se sekáčkem na krku, asi bys neměl šanci protože bych hned z baráku nevylezl sám, teď už to mám zařízené tak že mám na zavolání kolegu který kryje zadek a také bys se sekáčkem neuspěl protože mám neprůstřelnou vestu i s ochranou krku a kevlarovou helmu takže bys mne mohl sekáčkem klidně i majznout po hlavě ale stačilo by Tě odkopnout a jednou ranou uzemnit. Jinak metrák výstroje to není, je to jedna velká polní a se stejnou váhou včetně vesty chodím i běhat takže jsem až nečekaně pohyblivý až by ses mohl leknout :D
Jinak myslím že docela dost teoretizuješ, na začátku bude zmatek, nebudeš mít čas číhat na někoho se sekáčkem v křoví a i kdybys mne uviděl z toho čtvrtého patra paneláku tak než seběhneš do přízemí tak už jsem o blok dál kterýmkoli směrem.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod YardaFreeman » čtv 24. lis 2011 14:51:31

Dobrý dobrý, hlavně v klidu, máš recht, nechal bych tě na pokoji. Lepší si hledět svýho než to schytat třicetimetrovým kulometometem a lejzrovýma očima :D
http://nbnl.globalwhelming.com/wp-content/uploads/2011/01/im-from-the-internet-soldier-450x600.jpg
Chtěl bych objektivní názor od někoho jiného méně CoDoidního a více survivalího. Na Arsifexe již dále nereaguji.
YardaFreeman
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. lis 2011 13:36:56

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Artifex » čtv 24. lis 2011 15:55:07

Ale no tak, neber to osobně, někdo je vybavenější, někdo ne, máš pocit že Ti to vyčítám? Koukni do sekce oblečení a uvidíš že Ti nekecám.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » čtv 24. lis 2011 16:37:16

YardaFreeman
souhlasím s tebou jen toho sebou taháš moc
deka spacák a celta?? vynech deku a ušetříš váhu atd...nevíc většinu vybavení můžeš někdy "nafasovat" nebo zimprovizovat...
ideálně by se velikost vybavení neměla lišit od velikosti běžného batohu-hlavně nenápadně...
vojenskýmu oblečení bych se vyhnul-radši bych volil nenápadné barvy-vojenské oblečené poutá moc pozornosti...radši bych nenápadně splynul s panikařícími ovečkama a pak se zase stejně nenápadně odpojil...

Artifex
tahat to všecko na sobě by tě fofrem přestalo bavit zvlášť při prodírání se panikařícím obyvatelstvem (nejspíš by začali panikařit z pohledu na tebe) který by tě zřejmě dřív nebo pozděj v návalu beznaděje a závistí "ten voják toho má tolik a mi nic, on něco musí vědět je to voják atd" NAPADLY-takže bys musel svoje vzácné patrony utratit zbytečně-navíc by tě asi pak dost naštvalo když bys druhej den zjistil že s jednalo o nějakou pitomost (nebylo by to poprvé viz radiové vysílání války světu které strhlo paniku) a že se teď tvoje fotka ve slušivém oblečku potuluje po všech služebnách s poznámkou masový vrah (masku bys nejspíš za chvíli sundal-ono se v ní moc dobře neběhá)...teda v případě že bys měl dost munice a lidi by tě neroztrhali jako vánoční dárek
a policajti jsou taky lidi takže první co by řešili by byla bezpečnost jejich a jejich rodin nikoliv nějakou kojotinu...a jak by asi panikařící člověk se zbraní zareagoval??
navíc každej kdo by tě chtěl sundat si tě sundá malorážkou:) nohy nejsou u vesty chráněný a maska není neprůstřelná navíc upravit střelivo na veselejší verzi není problém:-*
pak už jen zbývá rozbalit si kindervejce v tvé podobě a čakat na překvapení a spoustu dárků:)
pochybuji že by některý z tvých "kamarádů" tahal ještě k tomu všemu i tebe...
slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » čtv 24. lis 2011 16:51:17

slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod YardaFreeman » čtv 24. lis 2011 18:56:06

slein: S dekou jsi mě hrozně rozviklal, protože máš v podstatě pravdu - hlavní je rychlost a malá zátěž. Já myslel hlavně na důležitost teplýho odpočinku. Teď je v noci mráz a není nic horšího, než se kvůli tomu nevyspat a celou noc klepat kosu a čekat na rozednění, aby se dalo něco dělat. Je to takový 50/50 - deka se totiž hodí i na spoustu dalších věcí. Teď mě teda napadá akorát že bylo čím přikrejt moji mrtvolu :D
Hele k tomu vojenskýmu kabátu... Je celej zelenej, žádný fleky, normálně v tom choděj rybáři a tak. Je teplej, a vydrží i zásah blesku :D
Spíš bych vypadal jak čundrák co spěchá na bus.
Jinak máš dobrý názory. Sesmol taky svůj plán, poděl se o nápady :)
YardaFreeman
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. lis 2011 13:36:56

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » čtv 24. lis 2011 19:21:43

spíš by podle mě bylo praktičtější vypadat jako rozhořčený dělník spěchající do práce:-D

můj plán-improvizace
časový rozvrh nemá význam-co když mě to chytne třeba v práci nebo na cestě k příbuzným na druhé straně republiky??
reakce-základní vybavení nosím sebou
nůž-3ks různý typ "pravidlo jeden zkurvyl (omlouvám se za vulgarizmus) druhej ztratil"
vodu množství se mění (podle toho jaká je část dne)
instantní kafe rúzné množství a druhy
několik energetickejch a protejnovejch tičinek
konzerva paštiky 190g +/-10g :-D
minilékarnička
veselá krabička-taková zakeřnější obdoba KPZ
lžíce
provázek :)
křesadlo, zapalovač a sirky

mobil nevypínám doufám že se mi povede kontaktovat:
1)rodinu
2)přátele

další postup:
cesta k rodině a přátelům v průběhu doplňuji vybavení :)
né nutně legalní cestou ;)

jakýkoliv plán je dobrý jen k tomu aby vám ho někdo překazil :)
buďte interaktivní a improvizujte
slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » čtv 24. lis 2011 19:39:40

YardaFreeman
kabát zásah bleskem sice přežije ale ty ne...zabije tě krokové napětí (kanady nejsou zrovna izolační obuv-šrouby v podrážce)
navíc proč se vystavovat riziku zásahu bleskem??
nepřikryli by tě-voberou tvé chladnoucí tělo i o rezervní trencle :-D
slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » pát 25. lis 2011 13:14:56

YardaFreeman
jen tak bokem... právě sem si pročet ještě jednou tuhle diskuzi a připomínka pro tebe:
lovit byses měl začít učit už teď, sám se to jen tak nenaučíš...
příručka je super věc ale musíš si ty věci zažít a pak už tu příručku nepotřebuješ
navíc mladá konstastovala i pro mě zajímavou myšlenku-co když jsou zvířata mrtvá nebo kontaminovaná?? a co když je skandinávie a sever evropy celkově průserem postihnut nejvíc??

a proto improvizovat, improvizovat a improvizovat
no a taky se učit a zkoušet si věci:)
mladá:čím vic toho vyzkoušíš tim líp na tom si
slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod Vladius » pát 25. lis 2011 13:35:33

Panove, jakepak prirucky, jakepak lovy?
Toto tema jsem otevrel z jedineho duvodu, abyste se zamysleli nad tim, zda jste schopni celit VP primo ted, ted hned. Ne "koupil jsem prirucku a budu lovit a kuchat podle ni, kdyz bude potreba". Ale "okamzite po precteni sbalim veci a vypadnu na predem urcene misto, zkusim lovit, zkusim nezvracet smradem z omylem prorizlych strev, pokud vubec neco chytim, zkusim spat dve-tri noci venku tak, aby si me nikdo nevsiml. Pak prijdu domu a za mesic zopakuji znova".
Tady se kope do Artifexe, ale ten jako jeden z mala podobne nacviky provadi. Pravidelne a velmi peclive. Je pripraven na vetsinu moznych hrozeb uz dnes, ne zitra podle knizky, schovany pod dekou. Mezitim co jeden bude "tlacit pastu" do nahradnich trencli, druhy bude sedet na predem dohodnutem miste, sbirat a ukolovat blizke a pripravovat se na nejhorsi.
Zkuste si uvedomit, ze to, co jste nestihli vcera/dnes, zitra vam nepomuze. Vas postup pri pripadnem pruseru musi byt naprosto automaticky! Pri nocni ceste na zachod, v polospanku, bez problemu ve tme trefite vypinac. Jste schopni v podobnem stavu (staci dva dny beze spanku) sbalit vse potrebne na dlouhy zivot na novem miste, presunout se a zacit zajistovat bezpeci?
A mimochodem, kazdy z nas ma predstavu o tom, jak prijde Velky Pruser, vetsina zbytecneho obyvatelstva tise zahyne a "Ja (dolpnte sve Jmeno) budu hrdinsky prezivat, celit nebezpeci a davat dohromady vlastni harem."
Ale nemusi to tak byt. Hrave se muze stat, ze budete jednim z tech zbytecnych a tise zmizite v nejakem krovi.
A co blizci? Vedi, kam maji jit, kolik dni tam cekat a co se pak stane? Jsou instruovani? Maji rozdelene role a ukoly? Maji bez vas vubec sanci?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Velký Průser - pojďme si zahrát!

Příspěvekod slein » pát 25. lis 2011 23:05:51

myslím že se do nikoho nekopalo...
jen by mě zajímalo jestli to všecko nosí sebou-nebo bude spíš jeho první krok domů pro vybavení?? co když se domů dostat nebude moci??
ale je fakt že věta Artifexe "Snažím se co nejnepozorovaněji dostat se z města" působí lehce komicky vezmeme li v úvaho jeho vybavení...
to že mít věci zažitý je důležitý sem už psal...viz reakce na větu YardaFreeman "po cestě se naučím perfektně lovit"

ale nejdůležitější je že přežívacích strategií existuje nepřeberné množství od stylu "umím improvizovat" po "vybavení mám"
a tím vzniká i podle mě dost zajímavá otázka-kde je vlastně ideální nastavení mezi vybavením a nenápadností?? co je jak a kdy výhodné??
odpovědí bude zpousta a správné řešení zavysí na dané situaci a člověku, právě o tom tu debatujem...

a tři dny jsou dost málo...
slein
 
Příspěvky: 13
Registrován: pon 11. črc 2011 11:34:36

Další
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Vše ostatní o PostApo