Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Annele » úte 09. dub 2013 12:27:39

Vladiusi, mam na to podobny nazor, akorat pravdepodobnost nedokazu odhadnout.
Tvuj scenar mi prijde realisticky, ale nevidim to jako "pistoli u nasi hlavy". Severni Koreu z globalniho hlediska nepovazuji za natolik silnou, aby sama o sobe ovlivnila globalni deni. Ano, zniceni Jizni Koreje, atomovka, nedostatek surovin a vyrobku ve svete a drahota, ale nic, co by pro nas Evropany vyvolalo VP. Jelikoz jsem se o Sev. Koreu nikdy moc nezajimala, zajimalo by me, zda krome toho, co jsem uvedla, nam a vetsine sveta neco vazneho hrozi.
Co reakce Ruska, Ciny, spojencu jako Iran? Ten povazuji za moznou "globalni rozbusku", je mozne, ze by se vojensky postavil na stranu Sev. Korey, kdyby zautocila?
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Artifex » úte 09. dub 2013 12:41:54

A co uděláme,soudruzi s těmi kapitalisty? Pew! Pew! Pew! Pew! Pew! Pew!

Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Eruve0 » úte 09. dub 2013 12:53:42

Sice je to otázka asi na Vladiuse, ale opět si Annele dovolím reagovat svým názorem :-) případně prosím za prominutí... :D
Díváš se na Koreu jako na zaostalý stát,který nemůže vyvolat globální dění.To je první věc u které bych byl opatrnější...Je jedno na jaké tech. úrovni stát je.Pokud použije byť jen jednu atomovou zbraň je to dle mého v dnešní době otázka celého světa,především jejich sousedů jako Rusko/čína atd...vezmi v potaz,že radiace a spad se ti může dostat daleko za hranice té dané země, a nemyslím si, že by se to některému jinému státu líbilo.Když si odmyslím v tuto chvíli následky jaderného výbuchu a vezmu v potaz pouze ekonomický dopad celé situace,tak se dle mého stane toto...jižní Korea zničena,severní Korea zničena,průmysl a ekonomika na dně..USA spokojeni protože můžou rozjet svůj zbrojní průmysl,na kterém celý jejich stát leží.Kvůli mezinárodnímu napětí tu máme zdražování pohonných hmot/možný nedostatek některých surovin,drahé výrobky atd...
Každý občas v každé zemi bere určité % platu, které mu zajistí xx potravin a tech. vymožeností...Drahota != zvyšování platů. Lidé jsou schopni se uskromnit, ale na jak dlouho ? Vždy se stane, že zmizí ta střední třída lidí,kteří drží stát v běhu, poté se stane to,že ti zbudou chudí a je jedno jak jsou chudí a pak už jen velmi bohatí...tím se prohloubila propast a stačí jen jiskra k tomu,aby zavládli občanské nepokoje.Občanské nepokoje,které trvají dlouho ovlivní ekonomiku celého státu, ta poté může ovlivnit své sousedy , opět se z toho stává takový dominový efekt...nebo řetězová reakce,to je jedno...Celkové zadlužení a nespokojenost roste.Jako příklad dám dnešní Řecko,tak to začalo a ejhle, podivme se kolik dalších států/ostrovů začalo vrávorat na té pomyslné propasti.Drahota/malé platy/nedostatek surovin a jídla = ekonomický kolaps...a před 1.Sv i 2.sv šla ekonomika rapidně dolů.
Teď se dostanu k těm reakcím sousedů...Čína se mi zdá v poslední době, že dává od KLDR ruce pryč,nemyslím si, že zrovna Rusko by bylo jejich příznivcem problém možná je ten Iran, i když ten má problému svých dost.Pokud odmyslím Irán zbývají nám jen sousedi...Pokud by se Rusko cítilo ohroženo KLDR věřím,že se by se ze severu přidali k USA, v Číně se bohužel tolik nevyznám, ale nemyslím si, že by chtěla riskovat konflikt mezi USA/Rusko/Čína...ale nikdy nevíš.Hodně by záleželo na použitých zbraních v té válce si myslím.Čína to samozřejmě nepřizná ale v případě konfliktu by měla sama velký problém s utečenci z KLDR.Blízko hranic mají své průmyslové zony a myslím si,že nestojí o to aby o ně přišli.
Irán to je kapitola sama o sobě :-), proto bych ji nechal tam kde je...tady máme KLDR :-)
Nejsou lidi, kteří nemají rádi zbraně, ale jen takoví, kteří ještě nebyli přepadeni a nepotřebovali ji použít.Radši zbraň mít a nepotřebovat ji,než nemít a potřebovat ji.
Eruve0
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř 05. zář 2012 10:54:15
Bydliště: České Budějovice/Třeboň

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » úte 09. dub 2013 14:38:48

babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod carrion » úte 09. dub 2013 19:14:00

Vladius píše:Já jsem to myslel čistě technicky. Zda to je vůbec proveditelné. Protože zatím je celý svět v klidu z jediného důvodu - nic nikam nedoletí. Ale tyto malé těžce odhalitelné ponorky by mohly udělat dost ošklivých věcí, kdyby se jim podařilo tajně dostát blíž.


Někde sem myslím četl, že na to jsou jejich střely moc velký. Kvůli velikosti střel se taky nikdo nebojí, že by je byla KLDR schopná převézt někam, kde by mohla USA ohrozit. Jižní Korea je ve větší bryndě, ale měli by být schopni jejich střely sestřelit.

No abych nepsal jen doměnky, už ste viděli propagační video KLDR? S jejich dokonalým maskováním už můžou být klidně všude kolem nás :-)
http://www.reflex.cz/clanek/co-vas-zaji ... eriku.html
carrion
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 30. led 2013 22:06:46

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » úte 09. dub 2013 22:14:29

re dokonale maskovanie, dufam ze si uvedomujes ze to bola ukazka domobrany, btw SK ma 200k special forces, ktore vyuzivaju tie male ponorky a v pripade konfliktu ich pouziju na vylodenie hlboko na uzemi JK.
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod haunter » stř 10. dub 2013 8:18:03

Viděli jste Jericho? Myslím že v této době není problém rozmístit po cílovém státu bomby, nebo jej postupně nakazit ebolou či morem...
haunter
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 28. bře 2013 13:30:43
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 10. dub 2013 10:24:02

Několik zdrojů sdílí neověřenou informaci, že k vyhrocení na Korejském poloostrově dojde v noci z 10.4. na 11.4. Tudíž už za několik málo hodin - v Koree je nyní 17:23.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Guardian » čtv 11. dub 2013 8:16:34

Všiml jsem si, že do včerejšího dne cca do 15:00 našeho času zpravodajství které přinášeli média vcelku gradovalo a byl na věci vidět nějaký vývoj. Od té doby nikde není ani zprávička o tom, jak se situace vyvíjí. Z toho lze usuzovat, že nedošlo k žádné změně a tlustínek Kim ztratil fantazii a nevymyslel žádnou další výhružku. Nebo to může být také klid před bouří. V Soulu je teď 15:16 a zatím zjevně žádná změna, tak uvidíme.
Guardian
 

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 11. dub 2013 12:14:48

KLDR uvedla raketu Musudan do startovací polohy. Na základě satelitního pozorování to oznámila japonská zpravodajská služba.

Do komentářů k této zprávě jeden z fanoušků přihodil následující text. Co si o tom myslíte vy?

Cituji:

KLDR: Kobaltová bomba

"...Existuje ale ještě jiná varianta jaderných zbraní. Kobaltová bomba. Jde o všeobecně známou technologii a dá se o ní najít dost informací i na Google. Jen se o ní moc nemluví. Jde totiž o zbraň těch, kteří jsou v bezvýchodné pozici a byli zahnáni do kouta.

Kolem plutoniové nálože o nízkém výkonu je nasazen dvouvrstvý obal z uranu obohaceného na 10-15 % a v prostoru mezi vrstvami se nachází velké množství kobaltových kuliček o váze cca 150 - 200 kg. Tak vznikne zcela nová zbraň hromadného ničení. Při jejím výbuchu v atmosféře nebo blízkém kosmu se plocha o několika tisících km2 změní po dobu 5-8 let na neobyvatelné místo. Cena čistého kobaltu v granulích činí na mezinárodním trhu 26 USD za kilogram."

http://neviditelnypes.lidovky.cz/kldr-k ... ranici_wag
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » pát 12. dub 2013 0:42:30

This is the DEFCON Warning System. Alert status for 2:45 P.M., Thursday, April 11th, 2013. Condition Yellow: DEFCON 3. Condition Yellow: DEFCON 3. Condition Yellow: DEFCON 3.

There are currently no imminent nuclear threats against the United States at this time, however the situation is considered fluid and can change rapidly.

The Pentagon reports that North Korea probably has nuclear weapons that can be mounted on ballistic missiles. This is a very significant admission by the United States and a dangerous change to the Korean situation. Currently, North Korea has moved its mid-range Musudan missile to east coast and has prepared it for launch. Additionally, North Korea has dedicated more facilities at its Yongbyon complex to nuclear weapons work. In response to rising tensions, China has mobilized its military and is massing near the border with North Korea. South Korea has vowed a swift response to any attack by the North. While any response would be couched within political and diplomatic realities, this represents yet another step toward possible miscalculation in the Korean theatre.

Many believe that North Korea will launch their test missile on or about April 15. Japan has instructed its armed forces to shoot down any North Korean missile that heads toward its territory.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » pát 12. dub 2013 0:46:07

Asi by si mal zmenit gifko na uvodnej stranke na DEFCON 3
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » pát 12. dub 2013 0:48:07

Ono se mění automaticky, je to napojené přímo na DEFCON systém. A mě to ukazuje Trojku, proto jsem také začal zjišťovat detaily.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » pát 12. dub 2013 1:01:12

no vyzera to tak ze este bude sranda, aj ked aj toto moze byt len spravodajska hra aby mali dovod anexovat SK
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Artifex » pát 12. dub 2013 10:31:05

Pokud se nezobrazuje 3ka, pak ctrl+F5
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Eruve0 » sob 13. dub 2013 23:14:10

Poslední dny mi přijde nějaký klid.. že by pověstný "klid před bouří" ?
Nejsou lidi, kteří nemají rádi zbraně, ale jen takoví, kteří ještě nebyli přepadeni a nepotřebovali ji použít.Radši zbraň mít a nepotřebovat ji,než nemít a potřebovat ji.
Eruve0
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř 05. zář 2012 10:54:15
Bydliště: České Budějovice/Třeboň

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » ned 14. dub 2013 12:02:55

Zítra jsou v KLDR velké oslavy a údajně mohou něco odpálit v rámci toho.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Drrago » ned 14. dub 2013 16:07:59

Zdravím všechny ve spolek, co se týče KLDR , mám takový nejasný pocit že amíci stojí na hliněných nohách, sice mají výzbroj a vše potřebné k zastrašení, ale co se stane až KLDR rozstřílí nějakou tu jadernou elektrárnu a nedej bože např. použije v mnoha článcích zmiňované kobaltové bomby , o kterých nikdo neví jestli je vlastní......
Drrago
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. dub 2013 15:56:16

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Eruve0 » ned 14. dub 2013 18:04:10

V KLDR máme aktuální čas Pondělí 15.Dubna 1:03 ráno...tak uvidíme jaké rachejtle Kim dnes odpálí na jejich oslavě.
Nejsou lidi, kteří nemají rádi zbraně, ale jen takoví, kteří ještě nebyli přepadeni a nepotřebovali ji použít.Radši zbraň mít a nepotřebovat ji,než nemít a potřebovat ji.
Eruve0
 
Příspěvky: 57
Registrován: stř 05. zář 2012 10:54:15
Bydliště: České Budějovice/Třeboň

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Tafi » ned 14. dub 2013 19:08:16

Já si hlavně myslím, že korejcům by se nepovedlo raketu odpálit aniž by si toho USA všimli, tudíž je vysoká pravděpodobnost že ta "bomba ani nedopadne na pevninu... bavíme li se tedy o útok na USA či JPN... do J. Koree by to bylo asi horší
Tafi
 
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 04. dub 2013 2:32:36

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Drrago » ned 14. dub 2013 19:52:34

K tomu aby korejci něco podnikli a udělali paseku nemusí mít rakety stačí dělostřelectvo , nevím kde se nachází nejbližší jad.elektrárna ale každopádně ve městech atd. to může být pěkná paseka a dělostř.granát určitě sestřelit nejde.
Drrago
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. dub 2013 15:56:16

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » ned 14. dub 2013 21:31:39

Uuuuuuuiiiiii! Čerstvá (včerejší) dávka propagandy! :D Úvod naznačuje, že jim při útoku budou pomáhat Vesmírní lidé s Aštarem Šeranem včele!


North Korea Nuclear Attack on USA

phpBB [video]
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Artifex » ned 14. dub 2013 22:09:02

Drrago píše:K tomu aby korejci něco podnikli a udělali paseku nemusí mít rakety stačí dělostřelectvo , nevím kde se nachází nejbližší jad.elektrárna ale každopádně ve městech atd. to může být pěkná paseka a dělostř.granát určitě sestřelit nejde.


Jasně, dělostřelectvem dohodí poměrně velké nálože až do Seoulu, to je největší průser, kvůli kterému tam nikdo nechce jen tak vletět.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron