Jak jsou odolné vaše děti? Jak jsou na tom s fyzičkou? Co vše dělat pro rozvoj dětí ještě před VP? Jaké znáte dobrodružné a fyzicky náročné hry?

Děti venku

Příspěvekod Misazap » pát 19. dub 2013 9:45:36

Mám dvě malé děti (4,5 roku a 2 roky) a co můžu zatím říct, že je velmi vhodné, aby děti byly co nejvíc času venku v přírodě. Úplně supr v tomhle směru byla lesní školka, bohužel ta naše nám nevyhovovala a jinou tu nemáme, tak jsme to vzdali, ale malej nebyl nikdy zdravější .. navíc je tu trochu problém při přechodu do normální školy. Každopádně je vhodné dětem zajistit pobyt venku v přírodě co nejčastěji to jde.
Pro pobyt v přírodě je potřeba mít vhodné vybavení, z vlastní zkušenosti jsou vhodné věci jako funkční prádlo a pak nepromokavé, kde se mi osvědčily výrobky od Tchiba .. no a boty jsou moc fajn od fy SuperFit, jsou lehoučké a drží.
Je úžasné, jak se děti naučí v přírodě samy zabavit, jen je vhodné když na to nejsou samy (tedy je dětí více) a samozřejmě je trochu usměrňuje dospělý, který na ně dohlíží, sem tam ukáže nějakou zajímavost, zahraje hru, zazpívá písničku ..
Co děti milují je pořizování jídla .. vaření čaje, sbírání jedlých plodů, stavění příbytků či výroba jednoduchých hracích prvků.
Misazap
 
Příspěvky: 44
Registrován: ned 24. úno 2013 23:23:59

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Fyzická a psychická průprava dětí