Vše, co dělá randál a zabíjí živé tvorečky. Palné zbraně, kuše, luky, bolaso, tomahavky a jiné hračky.

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Haj-Ji » ned 16. čer 2013 4:03:56

Haj-Ji
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát 07. čer 2013 2:12:22
Bydliště: Ostrava

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Cryo » ned 16. čer 2013 16:13:32

Rekl bych ze brzo dostanem ban :D ale za me jsou to nelegalni zbrane :D je jednoduceh je vyrobit snadna konverze na jakoukoliv razi, a co si clovek udela to vetsinou zvladne i opravit :) nevyhoda je ze proste maji mensi kadenci a dostrel, o presnosti vubec nemluvim, nicmene se da uzit i druha taktika kdy je nelegalne vytvorena zbran uzita k zisku kvalitni konvencni zbrane :) K tomuto tematu se da stoprocentne zaradit i prebuijeni munice coz je nutnost a sberac nabojnic si na jakoukoliv zbran muze pridelat i absolutni nouma :) co se vybusnin tyce asi kazdy zvladne vyrobu strelneho prachu, ci plasticke trhaviny :D chce to jen znalosti :) ale ty tu nejspis nesezente :) zkuste strycka Googla tam je toho plno doporucil bych vycvikove manualy pro diverzni akce :) tak a ted uz fakt cekam jen ten ban :P....
Cryo
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 13. čer 2013 17:03:30

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Artifex » ned 16. čer 2013 17:34:32

Jenže, chytráku, ono není třeba hned řešit nelegální zbraně, nežli takové flusátko na malorážky jako je na fotce nahoře, pak si radši vezmu dvouranný perkusní derringer, který lze sehnat zatím legálně, je také maličký a na rozdíl od toho flusátka přesný, nehrozí ti, že ti vybouchne v rukách a hlavně energie je o řád jinde, z toho kapesního čehosi poletí střela tak 40J, z dobře nabitého derringera poletí 350J, klidně i 400 se swiss prachem.

Jinak máš pravdu, dostaneš BANán, prozatím varovný za tuhle provokaci na 2 týdny (další už bude trvalý, opička nebude házet banány ale jak mají ve zvyku, opičky umí házet i trus), takže to ber jako poslední varování. Tentokráte naše opička hází BANány kvůli porušení pravidel 5 a 12, tolik překlepů, hrubek, vynechaných čárek a ještě bez diakritiky, tohle louskat podruhé nebudu, občasný překlep udělá každý ale toto je něco! Takže po dobu těch 14 dnů doporučuji několikrát přelouskat pravidla českého pravopisu a zákon o zbraních a střelivu, abys neřekl, že nejsem nelida a musíš si ho hledat, tu máš odkaz: http://zbranekvalitne.cz/legislativa . Klidně vymýšlej kličky v zákoně, nevymýšlej ale očividně nelegální věci.

Obrázek
Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod stepan-hawk » ned 16. čer 2013 23:57:55

spousta lidí si přemýšlí jak vyrobit střelný prach a nebo jinou výbušninu, ale po nějakém průseru pro to nebudete mít nejspíše suroviny. Ale spousta lidí si říká: umím vyrobit výbušninu z pytlíku mouky, pytlíku hnojiva a trochy kyseliny (příklad - já vím, že to není ono), Jenže v PA době budte tyhle věci těžko shánět. Myslím že ani taková mouka nebude jednoduchá. Takže zamýšlet se spíše nad tím jak opatřit suroviny. Bez nich vám bude znalost výroby prachu k ho... dně málo věcem.

I když spousta lidí si tohle zjednoduší na otázku - komu je asi seberu.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod martel » ned 30. čer 2013 23:29:28

Měl bych dotaz, asi specielně na Artiflexe:

Jak je to s nákupen nábojů do historických zbraní? Například: mám Gewehr 88 "STEYR" 1890, ráže 8x57 . Vzhledem k tomu, že byla vyrobena do roku 1890, jde o zbraň kategorie D.

Podle § 15
(1) Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet též právnická osoba.

(2) Ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b) lze střílet jen na střelnici, s výjimkou divadelních představení, rekonstrukcí historických bitev a jiných kulturních akcí, při nichž se ze zbraní nevystřelují střely; tato zbraň musí být označena platnou zkušební značkou podle zvláštního právního předpisu.3)

Takže čapnu občanku (věk>18) a zbraň a vyrazím do obchodu a budu chtít S&B 8x57 JR 2941 SP? V krámu vidí, že vlastním zbraň kategorie D a požaduji do ní střelivo (dle zákona ho můžu vlastnit), takže sáhnou do regálu a předaj mi proti platbě balíček nábojů?
martel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 03. čer 2013 12:38:01

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Eireannach » pon 01. črc 2013 13:51:21

Jo, tak nějak by to mělo být ;)
Tady http://forum.gunshop.cz/st-elba-z-gewehr-88-t15423.html se to řešilo (odpovídal tam i Artifex).
"A fool learns from his own mistakes, a wise person learns from the mistakes of others.”
"We'll cross that bridge when we come to it."
Eireannach
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 09. kvě 2013 9:56:53
Bydliště: Kraj razovitý - Ostravsko

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Artifex » pon 01. črc 2013 15:03:31

Taktak
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Floki » stř 24. črc 2013 0:40:59

Myslím že není takový problém, aby se z legálních staly zbraně nelegální. Stát může teoreticky zbraně zabavit. Ale prakticky? Při větším průseru? Zkusme trochu počítat - držitelů zbraní je cca 300tis., i kdyby se jen každý třetí rozhodl že bude "občansky neposlušný" a zbraně ztratí, případně je o ně "okraden" nemá státní aparát kapacity aby každý konkrétní případ vyšetřil, prohledal, eventuelně kriminalizoval. Nemluvě o tom že aplikace onoho článku o mimořádné situaci by asi probíhala v době, kdy by měl stát spoustu jiných starostí. Ano, můžeme si myslet že systém je mocný a každého neposlušného potrestá, já jsem v tom však pragmatický optimista. Státu se nevyplatí uvrhnout do ťurmy až 300tis. ekonomicky aktivních občanů a voličů. A nevěřím že by v případě velkého zabavování/odevzdávání došlo k jinému scénáři než jsem uvedl. Vy co máte zbraně jako hobby, co jste si je za těžce vydělané peníze zakoupili, vymazlili a zvykli si na ně si je jen tak necháte vzít? Jenom proto že nějaká loutka s razítkem o tom rozhodla? Myslím že bych nebyl sám kdo by se rozhodl pro variantu "ne" . Ale je jasné že pokud EU bude ještě 10 let fungovat, velkého tlaku na odebrání zbraní z rukou svobodných občanů se jistě dočkáme. Takže je dobré mít v hlavě plán B pro případ kdy to vypukne :)
Floki
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 24. črc 2013 0:22:48

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Annele » stř 24. črc 2013 19:48:19

Ruzne staty to uz nekolikrat udelaly, proto si myslim, ze by to mohli udelat znovu. Stacilo by se inspirovat hitlerovskym Nemeckem: proste zprisnit kriteria pro ziskani/obnoveni ZP a do deseti let nema temer nikdo svou zbran legalne. A pokud tobe nebo dokonce i tve rodine bude za nelegalni vlastnictvi zbrane hrozit drakonicky trest, poradne si to rozmyslis.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Floki » čtv 25. črc 2013 22:19:18

Teoretická možnost drakonického trestu nepřevýší nad benefity vlastnění zbraně v takto vzniklé totalitní společnosti.
Floki
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 24. črc 2013 0:22:48

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Guardian » pát 26. črc 2013 9:30:29

Jen bych se jen zvědavě zeptal kdo ty drakonické tresty bude vykonávat?? Že by 38 tisíc současnou situací demotivovaných policistů, nebo těch pár celníků či vojáků? Máš představu jaká je třeba nálada v bezpečnostních sborech včetně skutečného (ne prezentovaného) odhodlání příslušníků položit života za naši řekněme vládnoucí elitu?
V momentě, kdy se v tomto státě dostane celá společnost do nějakého hodně nerovnovážného stavu, bude si každý hlídat svoje vlastní záda a hlavně nastane chaos. Navíc již dnes nelegálních zbraní je mezi lidem mnohem víc než těch legálních. Tak že přátelé držitelé ZP!! Nemějme strach a buďme optimisté :-)
Guardian
 

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Floki » sob 27. črc 2013 15:26:09

Přesně tak. Možná se najde pár polointeligentů, kteří budou na befel mlátit vlastní lidi, ale většina členů ozbrojených sborů taková věřím není. Nemluvě o tom že už z praktického hlediska - vláda, která ozbrojené složky používá proti vlastním lidem, dlouho vládnout nebude - takže by byl daný policista/voják sám proti sobě kdyby se chtěl potopit spolu s ní.
Floki
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 24. črc 2013 0:22:48

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Haj-Ji » ned 28. črc 2013 10:57:26

Z minulosti se prosím poučte...
Vždy se najde dost lidí kteří za sebemenší výhodu zaprodají vlastní matku komukoliv. Udavačů, bonzáků, násilníků je všude dost, dejte jim jen možnost vyniknout a budou se plazit v řadě aby mohli napomáhat. Spadněte ze své větve idealismu, je velice málo morálních lidí a velice málo tak zásadových. Je snadné machrovat bez ohrožení, ale myslím že každý otec který stojí za to, obětuje pro své dítě i život. Bohužel, to je snadno zneužitelné pro nátlak. A zneužitý člověk může být daleko nebezpečnější než nadšenec. Je možné že se pletu, moc rád bych se pletl...
Haj-Ji
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát 07. čer 2013 2:12:22
Bydliště: Ostrava

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Floki » ned 28. črc 2013 14:03:27

Já si nic neidealizuju, jen počítám s tím co vidím u sebe a u kolegů - co se jim honí hlavou a jak různě jdou rozkazy (ne)splnit a interpretovat. Nic není černobílé, samozřejmě že v ozbrojených sborech neslouží legie palladinů a morálních autorit, ale též nejsou všichni bezpáteřní polointeligenti kteří by na pokyn kapitána titanicu do poslední chvíle drželi lidi v podpalubí. Byli by sami proti sobě, proti svým rodinám, přátelům a budoucnosti. Možná bude rozdíl mezi policisty a vojáky - přesto že jsou obě skupiny služebníci státu, tak se dle mého názoru (ne)morálka/(ne)odvaha průměrného zástupce té či oné skupiny dost liší.
Floki
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 24. črc 2013 0:22:48

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Haj-Ji » ned 28. črc 2013 14:09:26

Bylo to myšleno tak, že ty morální jde snadno nahradit sebrankou patolízalů a podobných individuí. Proč předělávat člověka když jde snadno nahradit někým, kdo nemá předsudky a morálku :-)
Z pohledu diktatora, je morální člověk zlo, které je třeba zavřít. Naopak násilníky je třeba naverbovat a dát jim pravomoci a volnou ruku v teroru. Budou milovat svou práci a pochlebovat ruce které jim daly tuto možnost.

(dodatek: i ti morální mohou být donuceni ke spolupráci, třeba tím že ohrozíme bezpečnost jejich rodin...)

Pokud jste to pochopil jinak, omlouvám se za špatnou formulaci z mé strany :-) Vím velice dobře jak je omezena pravomoc PČR a podobných a naopak, o kolik víc chrání náš zákon hajzlíky, proti normálním lidem. Holt na zákony je i policie krátká...
Haj-Ji
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát 07. čer 2013 2:12:22
Bydliště: Ostrava

Re: legální vs. nelegální zbraně

Příspěvekod Kyer » ned 10. lis 2013 16:38:25

Zdravím páni
Keď už sme boli u tých perkusných zbraní, legalite a ilegalite:
Samozrejme je možné sa celkom "potichu a neregistrovane" vyzbrojiť na zlú dobu perkuskami (od derringerov GG cez Howdah až po dvojky Kodiak či iné max. dvojvýstrelové delohračky) čo takto zvýšiť kapacitu výstrelov napríklad perkusným revolverom ale figliarsky bez toho, aby o tom kto vedel? (Teda opäť tajná zbraň odložená na hrošie časy) Teda čisto teoreticky: V Poľsku či Maďarsku sú ešte stále len na občiansky, otázka ostáva či sa zápis "v múdrej" knihe u predajcov nemôže nejakým nedopatrením dosať do našej republiky alebo to nemôže predajca oznámiť či nahlásiť, resp. či neexistuje nejaká sieťovaná počítačová databáza. Otázka prevozu pri dnešných otvorených hraniciach by bola asi možno adrenalínová záležitosť (pre slušného a svedomie majúceho človeka), ale v zásade ak neprejdem cez hranice ako cowboy s dvoma fúkačkami na opasku a klobúkom na hlave, tak som bežný pocestný s batohom plným krowiek :P
Kyer
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 10. lis 2013 15:34:24

Předchozí
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Možnosti

Zpět na Zbraně a pastí

cron