Vše, co kdy bylo napsáno o přežití! Od prehistorických maleb až po audio knihy.

Hledám: Biblia postapo survivalu

Příspěvekod SomZabil » pát 28. úno 2014 13:49:51

DObrý den,
v postapo svete som nováčik. Viem, že zaregistrovať sa a hned položit otázku je na "přesdržku", ale sám si nepomôžem...

Potreboval by som poradiť nejakú dobrú knihu, resp, příručku prežitia. Bibliu postapo. ALe mám na mysli skor niečo teoretické, nie praktické návody ako vytvoriť sadru na ruku zo žvýkačky, banánu a samice hrabáče.

Jednoducho bibliu postapo, kde sú popísané scenáre. Pre lokálne aj globálne katastrofy a scenáre. Prírodné aj človekom spôsobené. Popísané ale človekom, ktorý vie o čom hovorí, nie niekym, koho baví behať po meste s cedulou "koniec sveta sa blíži" a doma má 72 tun rozředitelné paštiky z párků a 4 692 kusů ozářené haše.
Ideálne niečo, čo sa dá aplikovať na pomery v ČR/SR. Videl som napríklad film Vlákna, prečítal si články zo sekcie Scenáře tu na stránke, ale rád by som si prečítal nejaký rozsiahly materiál.

Jednoducho základy, ktoré má poznať každý... Keď prebehne biologický útok, koľko ludí to neprežije?, koľko mám času od počutia sirény do nárazu atomovky?. Či je nutná plynová maska, alebo stačí iba šátek pri chemickom útoku?. Či v prípade zemetrasenia čakať na pomoc, ale opustit dom na vlastnú pesť?. Ako dlho po kolapse spoločnosti možno očakávať násilnosti bez lúpežnej motivácie? AKo rýchlo sú pri pohromách obchody úplne prázdne? Či má zmysel skladovať doma potraviny vo vačšom množstve, čí sa tým nestávam terčom pre lúpežníkov? Oplatí sa hromadiť nejaký statok, alebo diverzifikovať? Stratí zlato, alebo nestratí hodnotu? Sú rastliny zasiahnute spadom smrtelne nebezpečné, alebo radšej jesť tie, ako umierať hladom? ...

Jednoducho hľadám bibliu postapo, s radami pre široké aplikovanie v praxi ale hlavne vybavenú teoretickými poznatkami. Čísla, grafy, podmienky, typy,... Ktoré mi poskytnú výhodu, keby sa niečo stalo...

Najviac by mi pomohla kniha v češtine/slovenčine, ale prežijem aj angličtinu.

Ďakujem.
SomZabil
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 28. úno 2014 13:16:37

Re: Hledám: Biblia postapo survivalu

Příspěvekod Vladius » pát 28. úno 2014 13:52:08

Ve skutečnosti je to snadné. Vše potřebné najdete ZDE už teď, nebo se to tam přidá časem. :)
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Literatura

cron