Ano, ano tyto štíty znám,bohužel však i přibližnou cenu

proto mi tento štít připadal zajímavý,Tak ti člověče nevím hledal jsem dál něco málo k tomuto štítu a našel jsem u výrobce toto:
Ač štíty ESP nejsou rozhodně cíleny pro balistickou ochranu, při testech se paradoxně prokázalo, že dokonce jsou částečně odolné i proti takové hrozbě. Při jedné z četných zkoušek čelní plocha štítu dokonce dokázala zachytit i následky výstřelu z brokovnice. Střílelo se opakovaně ze vzdálenosti cca 10 metrů, a to municí s olověnými broky o velikosti 3 mm. Všechny střely byly jak je vidno ze snímku zachyceny hned první vrstvou. To dává v reálu šanci ochrany i před lehčími střepinami. Nikomu to však přesto rozhodně nedoporučujeme zkoušet „na živo…“
Osobní automobil a poté i dodávka Ford Transit několikrát přejel po štítu – a to příčně i podélně. Tento výrobek od ESP překvapivě nedoznal mimo několika drobných oděrek pražádné újmy. Tak neuvěřitelné výsledky a přesvědčivou ukázku kvality neočekávali ani samotní tvůrci tohoto neobvyklého produktu.
nevím ale ze svého prvního dojmu bych, mu trošku možná i věřil, ale kdo ví...co se nevyzkouší, tak nejde říct... ale 2.5k rozstřílet,není sranda

Nejsou lidi, kteří nemají rádi zbraně, ale jen takoví, kteří ještě nebyli přepadeni a nepotřebovali ji použít.Radši zbraň mít a nepotřebovat ji,než nemít a potřebovat ji.