První pomoc, přírodní medicína, operace na otevřeném mozku a další radosti života!

všelék?

Příspěvekod Apaji a Hugo z hor » sob 08. zář 2012 21:37:13

Budu sadit šišák bajkalský. Trvalka,snáší mrazy,není náročný.

Je zmiňován v čínských spisech z let 25 - 220 po Kristu. Od té doby je součástí medicínských přípravků. Příznivě ovlivňuje hepatitidu, hypertenzi, záněty, záškrt a omezuje množení viru HIV (pubmed - Flavonoid baicalin inhibits HIV-1 at the level of viral entry - Laboratory of antiviral Drug Mechanism, National Cancer Institute-Fred Cancer Center Development Center, Maryland 21702, USA ). Posiluje imunitu a eliminuje vysoké horečky. V Americe ho například používali indiáni Čerokíjové k vyvolání menstruace. Obsažené flavonoidy mají prokazatelně protizánětlivou aktivitu. Proto se droga uplatňuje při léčbě celé řady zánětů, zejména jater. Jeho antioxidační účinky jsou také značné a několikanásobně předčí nám známé vitaminy A, C, E. Vědci zjistili, že obsažený baikalin dokonce zabraňuje proliferaci již vzniklých nádorů. Účinný je zejména proti nádorům prostaty, kůže a rakovině prsu, méně už proti nádorům tlustého střeva, kde jeho schopnost je značně závislá na typu buňky, ze které nádor vznikl.

Droga snižuje vysoký tlak a může být využita pro prevenci vzniku hypertenze. Používá se při vysokých teplotách k jejich snížení a jako diuretikum. Má též sedativní účinek a tišící účinky na dělohu. Snižuje hladinu cholesterolu a tlumí srdeční arytmie a fibrilace. Mírní bolest hlavy a nervovou podrážděnost. Odstraňuje zarudlé oči, když je v pozadí alergická reakce. Flavonoidy pomáhají při onemocnění jater. Rostlina zastavuje krvácení, působí protizánětlivě a osvědčila se jako detoxikační prostředek při průjmech a zánětech hltanu. Zklidňuje nervy, a proto také slouží k léčení úzkostných stavů, depresí a nespavosti. Zevně zchlazuje rozpálený obličej.

Antibakteriální a antivirová aktivita byla výzkumem též potvrzena a má poměrně široké antimikrobiální spektrum. In vitro má inhibiční účinek proti mnoha patogenním bakteriím, včetně Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphtheriae, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus pneumoniaeaNeisseria meningitidis a léčí bacilární úplavici. Podle jedné zprávy Staphylococcus aureus, který se stal rezistentním vůči penicilinu, zůstal citlivý na tuto bylinu. Extrakt ze Šišáku má také imunomodulační aktivitu. Pomáhá normalizovat počet T obranných lymfocytů u pacientů s rakovinou plic, kteří prošli chemoterapií. Současně zvyšuje počet imunoglobulinu A, podporuje tvorbu krve především v produkci erytrocytů a granulocytů v kostní dřeni a zvyšuje množství prekurzorů (erytroidy, granulomonocytární prekurzory). Fytolátky tak pomáhají obnovovat imunitní systém po velkém zatížení, jakým je například chemoterapie.

Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/sisak-ba ... z25uOfax59

zdroj: http://www.celostnimedicina.cz/sisak-ba ... nsis-l.htm
Apaji a Hugo z hor
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 73
Registrován: ned 05. úno 2012 16:40:35

Re: všelék?

Příspěvekod sadlos » úte 12. bře 2013 19:22:25

Přesně tak, až tu budeš pobíhat sám a bude ti zle, vydej se do číny na bylinky a budeš mít do konce života a zábavu postaráno. To já si buď raději hodim mašli a nebo případně budu doufat, že nějaký bývalý zaměstnanec pediatrie (i uklízečka bude vědět víc než já) mi poradí co mi je.
sadlos
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 29. led 2013 17:59:54

Re: všelék?

Příspěvekod Vladius » úte 12. bře 2013 21:10:00

No a nebylo by lepší, než "házet mašli", raději si již teď začít číst nějaké příručky praktického lékaře, učit se základy první pomoci atd?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: všelék?

Příspěvekod alive » stř 13. bře 2013 7:30:39

Apaji: jen doporucuju zasadit hodne...u nas kupovana semena sisaku maji dost malou klicivost...(alespon moje zkusenosti)
alive
 
Příspěvky: 48
Registrován: stř 25. led 2012 9:20:50

Re: všelék?

Příspěvekod Kostislav » úte 25. bře 2014 9:38:44

A vedlejší účinky? Nezdá se mi, že až tak všemocná rostlinka nemá negativa na tělo...
Kostislav
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 25. bře 2014 9:36:19
Bydliště: Frýdek-Místek

Re: všelék?

Příspěvekod tabiola » úte 01. dub 2014 18:15:24

já jsem měla asi tucet kapek z výtěžků Scutellaria Baicalensis protože jsem pro tu firmu Hamsoa dělala kancelářské pořadače a řeknu vám, že jsem se před tím cítila pod psa. mé výsledky jely od 10 k 5 a nemohla jsem otěhotnět. Po dožívání druhé lahvinky to bylo mnohem lepší a pak jsem je přestala brát. ani jsme se s manželem nesoustředili na otěhotnění a naráz jsem byla v druhém stavu...
Skutečně tuhle bylinku mohu doporučit.
Přílohy
Snímka01.JPG
Snímka01.JPG (19.64 KiB) Zobrazeno 5872 krát
tabiola
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 18. bře 2014 20:58:41

Re: všelék?

Příspěvekod martel » pon 02. čer 2014 12:34:20

Ano! Věř a víra tvá tě uzdraví!
martel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 03. čer 2013 12:38:01

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Medicína

cron