O všem, co vás napadne!

Obcanky s cipem

Příspěvekod sahaw » pon 23. led 2012 8:06:24

Poridi si nekdo obcanku s cipem? Znelo to pekne. Uz jsem si predstavoval,ze budu mit udaje na o pojistovne a treba zdravotni zaznamy. Pak,ze treba to bude bankovni karta. Budeme si muset pockat.:)

http://zpravy.idnes.cz/cipy-v-obcankach ... _domaci_hv
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Artifex » pon 23. led 2012 10:01:24

Však ono to tak může fungovat tak jak píšeš, při sobě ty údaje nemusíš mít, bude to jen identifikátor který strčíš do terminálu a dané údaje se načtou z centrální databáze, v podstatě na čipu je jen uložený osobní identifikační kód, případně plovoucí kód který bude fungovat s osobním PINem uloženým v hlavě. Teď už záleží jen na tom jaké úřady budou tu databázi spravovat a co v ní všechno bude. To podle mně nespěje k ničemu dobrému, zakládám si na tom že ve zdravotní kartě nemám nic kromě pár dětských kašlíčků, čistý trestní rejstřík, nevyskytuji se na trvalém bydlišti, v podstatě nezajímavá a pár kliky v PC nevystopovatelná osoba. Jakýkoli údaj navíc rychle o mně vyhledatelný se mi nelíbí, teď v únoru mi končí OP a až budu žádat o nový tak si definitivně vezmu ten bez čipu a bez zbytečného správního poplatku za výrobu.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Reiser » úte 24. led 2012 2:04:34

Do cipu bych zatim nesel..podle me nema smysl platit za neco, co ted stejne nema zadne vyuziti snad krome el. podpisu. Nevim jak je to s platnosti, ale rekl bych, ze nez se to rozjede budu obcanku minimalne jeste jednou menit.. Jinak mi to prijde super napad, az na ty nasledky pokud takovouhle kartu ztratite nebo vam ji ukradnou. Rozhodne si pockam az se dozvim vic o zabezpečení dat na karte apod.

http://zpravy.idnes.cz/cipy-v-obcankach ... _domaci_hv
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod sahaw » úte 24. led 2012 9:35:02

Mam strach,ze nekdo zneuzije moje osobni data a tak mi zpusobi velkou financni skodu. Libilo se mi,kdyby do cipu dalo dat,ze nechci zadne pujcky. Klidne bych si priplatil. Pak treba,ze bych kartu vlozil do bankomatu a mohl zjistit jestli na mne neni vypsana exekuce. To je dalsi vec ze ktere mam strach.Kvuli par korunam muzu mit i 20tisicovy dluh. Proste omezit moznosti vyuziti osobnich dat.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Artifex » úte 24. led 2012 12:22:17

Právě jsem se vrátil z hradu, ehm, magistrátu... a bezčipová už se vyrábí.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Tommy-K » úte 24. led 2012 13:17:57

Já jsem rád, že mě akorát vloni v dubnu končila a mám klid do roku 2021. Jenže až předěláme,snad během letoška,náš dům a já se odstěhuju tak když si přepíšu trvalé bydliště dostanu novou, já čip nechci tak mě těší že to půjde i bez něj. Přepsat bydliště si musím,protože na této adrese bydlí i moji rodiče a nechci aby na ně někdo přišel kdyby něco, dneska nikoho nezajímá,že tam nebydlíte, stačí že jste zapsaní.
Tommy-K
 
Příspěvky: 242
Registrován: stř 20. črc 2011 15:47:23
Bydliště: Kutnohorsko-Kolínsko

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Artifex » čtv 26. dub 2012 11:50:02

No,jelikož také měním trvalé bydliště, občanka se u mne neohřeje a do měsíce zařizuju další, opět bez čipu. Hurá, běhání po úřadech, já jsem tak "nadšený"...
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod alwarez » čtv 11. říj 2012 12:08:18

Co tohle je zase za nesmysl kazdy chip vyzaruje nejake vlny stejne jako mobilni telefon a ten da vam postupne rakovinu a tak muj telefon je na stole a kdyz nahodou volam, snazim se hovor jen udrzovat so nejkratsi .....

a obcanky co to je za pakarnu ,kazdy policajt ma mne v pocitaci jen si mne staci vygooglovat a jestli to neumi ,pako ,tak at mne k tomu pusti ,jako chip maji psi a ja jednomu rikal ze psa asi za 7 let zabije rakovina, aby okamzite nechal vsechny chipy psum vyjmout .....
alwarez
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 11. říj 2012 9:38:47

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod babybliss » čtv 11. říj 2012 12:21:02

alwarez píše:Co tohle je zase za nesmysl kazdy chip vyzaruje nejake vlny stejne jako mobilni telefon

chip ako taky nevyzaruje nic ak nie je radioaktivny. chip je len kus silikonu (kremiku) s tranzistormi. iba ak dodas energiu tak moze dojst k vyzarovaniu :), btw s taky mnozstvom mobilnych telefonov v obehu ak by si mal pravdu, by prezivali uz len indiani v brazilskom pralese :)
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Artifex » čtv 11. říj 2012 12:55:12

Když někdo neví jak funguje RFID, ať si klidně myslí, že z toho dostane rakovinu...
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod alwarez » čtv 11. říj 2012 13:11:18

Posloucham mnoho lidi lidi, co jsou o mnoho chytrejsi, nez ja !
alwarez
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 11. říj 2012 9:38:47

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Artifex » čtv 11. říj 2012 13:19:07

No, takže poslouchej: RFID je vlastně jen křemíkový čip a cívka naladěná na určitou frekvenci... Žádný proud, napětí, nic. A čtečka funguje na tom principu, že je na ní naprosto stejná cívka, akorát aktivní, létá v ní střídavé napětí o frekvenci té malé cívečky v čipu a čip začne vysílat řetězec informací, který zase jiná anténa chytí, proto jsou bezdotykové. No, a jakmile zase vzdálíš čip od čtečky, cívka nemá žádnou vybuzenou energii a je zase naprosto pasivním zařízením, ve kterém není žádná energie, kterou by mohla vyzářit. Občas je před čipem ještě kondenzátor, který nějak udržuje stabilní napájení pro čip a tvoří RLC obvod... a z principu funkce RLC obvod osciluje pouze při přivedení napětí a pak jen krátkou chvíli samostatně, právě díky odporu R, který kmity tlumí, aby nadále celý ten systém kmital a tedy vyzařoval by musel být vyrobený ze supravodičů a to jaksi nehrozí, takže do pár vteřin po oddálení od čtečky to nic nevyzařuje.
Obrázek
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 862
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Tenktery » ned 15. zář 2013 16:06:57

Změnilo se něco za ten rok od posledního příspěvku - nějaké nové názory jestli si vyřídit OP s chipem nebo bez? Budu si ho teď dělat, tak mne zajímají nové poznatky. Díky.
Tenktery
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 26. led 2012 0:31:40

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod Bobb11 » pon 24. úno 2014 20:25:16

Ne. Nemá to žádné plusy a zbytečně se platí víc. Takže asi tak :d
Zastřešení bazénů - zastřešení levně
Bobb11
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 24. úno 2014 20:17:40

Re: Obcanky s cipem

Příspěvekod PetraSyslikova » čtv 27. lis 2014 12:04:10

Pozor, oni vriantu s čipem dávají automaticky a nezeptají se
Tak přesně tohle se mi nevyplatilo.
PetraSyslikova
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 27. lis 2014 11:57:21

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na VOLNÝ POKEC

cron