Vše, co se nevešlo jinam.

Scénáře VP - pravděpodobnost

Příspěvekod Eireannach » stř 22. kvě 2013 14:48:41

Zdravím,
"prolistoval" sem si tohle forum, ale nikde sem nenašel vhodný topic, tak s dovolením založím nový.
Chtěl bych do pranice hodit dvě otázky:

1) Na který scénář VP se připravujete vy osobně? (Chápu, že nejlepší je být připraven na vše, ale přeci jen, někdo považuje za pravděpodobnější finanční kolaps, a někdo zase pád meteoritu na jeho zahrádku. Takže co to bude podle Vás?)

2) Jaká je podle Vás pravděpodobnost jednotlivých (těch Vašich) scénářů?

Osobně považuji za nejrealističtější právě ten ekonomický kolaps (a následný úpadek společnosti, anarchii, etc.), popřípadě jako druhá možnost nějaký zmutovaný virus chřipky (jiné nemoci), který né nutně vybije 90% populace, ale dostatečné % k tomu, aby se narušila výroba, zásobování, služby,... (a následně opět onen kolaps spolčnosti jako takové). První považuji za vcelku reálný (dávám mu 80% v příštích 10 letech). Druhý považuji za trochu méně reálný, řekněme 70% v příštích 15 letech).
"A fool learns from his own mistakes, a wise person learns from the mistakes of others.”
"We'll cross that bridge when we come to it."
Eireannach
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 09. kvě 2013 9:56:53
Bydliště: Kraj razovitý - Ostravsko

Re: Scénáře VP - pravděpodobnost

Příspěvekod Tugar747 » stř 22. kvě 2013 15:20:23

No já se to snažím brát podle schopnosti se připravit. Od přírodních katastrof (asi nejreálnější) až po tu anarchii (příprava sporadická).

Za nejreálnější povazuju z přirodních asi vichčice, ale s tím se toho moc nenadělá, jsme nakopci tak povodně jdou mimo. Na zimu extrémní sníh/mráz takže přerušní služeb takže v podstatě blackout. Zásoby jídla, čištění vody a asi pár propanových flašek na vaření.
No kdyby bouchla chemička tak je to cca 15km, tak už se to snad trochu naředí a holt by se chodilo ven s plynovou maskou a doma by se chvíli moc nevětralo.
No a na kolaps společnosti holt zvažuju zbraň a chatu někde mimo se zahradou, ale obzvlášť ta chata je ještě za dlouho a žiju na slušným místě kde to není s násilnou kriminalitou nijak horký, tak zbraň taky zrovna nemá prioritu. Jinak si říkám že spousta toho připravování je spíš pro srandu, nejsme ve státech nebo v rusku kde jsou buď milionové aglomerace, jejich v podstatě předeměstí a pak stovky kilometrů ničeho kde je na kilometr víc medvědů než lidí a nikdo si toho kolapsu ani nevšimne.

Jak docela trefně řekl tuším Jeff z jednoho YT kanálu (Iraqiveteran8888). Zombie apokalypsa je vlastně jenom zábavná hra, ale pokud jste připravení na zombie apokalypsu tak jste připraveni na joukouliv SHTF situaci. :)
Lepší .357 za pasem než 158 na drátě.
Tugar747
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 78
Registrován: úte 02. dub 2013 13:23:57
Bydliště: Praha

Re: Scénáře VP - pravděpodobnost

Příspěvekod Kubec » stř 22. kvě 2013 18:15:33

Riadeny financny kolaps vyusteny do 3.sv. Nie anarchia, ale totalita.
80% do 10 rokov, do konca storocia 100%
Kubec
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 61
Registrován: čtv 21. bře 2013 2:37:25

Re: Scénáře VP - pravděpodobnost

Příspěvekod Cestak » pon 13. črc 2015 22:48:46

Zajímalo by mě jestli máte nějaké seznam scénářů které se mohou odehrát? Stále se tu řeší finanční, ekonomický, virusy apd., ale co třeba taková autonehoda, narušení dodávek vody...? Máte tedy nějaký kompletní seznam scénářů, které mohou nastat?
Cestak
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 25. čer 2015 23:38:41

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Ostatní scénáře lokálního VP

cron