Rakytník řešetlákový

Příspěvekod Hanka » pát 06. črc 2012 11:55:41

Pánové, jestli mohu něco přidat, doporučila bych pěstovat u nás méně známý rakytník. Není náročný na půdu a ošetření a jeho plody obsahují mnoho vitamínů. My používáme olej a šťávu na žaludeční problémy a gel na kožní problémy a popáleniny. Ale vím, že má spoustu dalšího využití.

Na stránkách http://rakytnik.com/doc/rakytnik-kniha.pdf je volně ke stažení kniha o rakytníku. Je tam i spousta receptů. Keř se dá bez problémů koupit. Je to rostlina dvoudomá, proto je potřeba vysadit samčí i samičí keře.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rakytn%C3% ... 1kov%C3%BD
http://rakytnik.com/rakytnik.html
http://www.rakytnik.eu/o-rakytniku
http://ekozahrady.com/rakytnik.htm
Hanka
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 10. pro 2011 0:14:02
Bydliště: Praha

Re: Rakytník řešetlákový

Příspěvekod __sXe__ » ned 09. srp 2015 16:20:50

Brigádujem na poľnohospodárskom družstve, na ktorom sa pestuje tento druh rakytníku a musím Vám povedať, že je to fakt jedna z tých rastlín, ktoré obsahujú mnoho, mnoho vitamínov.

Nechcem robiť reklamu, len sem uvádzam link, kde sú napísané veci, ktoré sa z nich dajú vyrobiť ( dokonca aj alkohol ) - http://www.pd-tvrdosovce.sk/site/rakytn ... tliakovity

Myslím si že ak by nastal nejaký VP, tak by nebolo naškodu nie len nakúpiť pár výrobkov, ale aj v prípade možnosti pestovať túto rastlinu. Možno nie každému padne vôňa alebo chuť, ale je veľmi zdravý.
__sXe__
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 06. srp 2015 15:02:17

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Farmaření

cron