Máte šídlo v zadku a nevydržíte doma ani týden? ČR je pro vás malé? Jste šťastný člověk! Popište své cesty a my budeme tiše závidět!

Pripyať a Černobyl

Příspěvekod Vladius » čtv 06. zář 2012 14:05:02

Tady budeme postupně zveřejňovat informace ohledně havárie, současného stavu, legálních a nelegálních návštěv a mnoho dalšího.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Pripyať a Černobyl

Příspěvekod Lmarek86 » pát 12. úno 2016 11:46:34

Zdravím,

plánujem s kolegama s práce ,,výlet" do zóny. Jsme zatím 3 a cestu máme namyšlenou na říjen až listopad letošního roku. Zajímalo by mě jestli tam teď někdy někdo byl, jak se věci mají. Dostal jsem nabídku za cca.7.800,- /os. na 2 dny v zóně včetně dopravy z Brna. Soudě dle toho co si účtují cestovky, tak je to podle mě dost dobrá nabídka. Zajímá mě hlavně doprava. O tom jak se tam chovat už bylo napsáno dost. Další věc je, že by jsme chtěli z celé akce natočit takový menší ,,dokument" protože českých videí nikde moc není. Každý má tuny fotek ale komentované video se nehledá moc dobře. Poslední bylo z TV Barandov asi před měsícem tuším. Techniku máme zajištěnou komplet kromě jedné celkem podstatné věci .... Geiger. Bohužel náš rozpočet nám nedovoluje koupit nebo si půjčit za prachy profi-radiometr (dozimetr) ale našel jsem toto :

http://www.amazon.com/Smart-Geiger-Radi ... +jack+plug

Zajímal by mě váš názor. Na youtube jsem našel pár videí jak to funguje. Je tam sice nějaká časová prodleva mezi přiložením sondy a vyhodnocením (pár vteřin), ale to je vzhledem k ceně celkem zanedbatelné. Jde mi o to, aby jsme měli alespoň orientační hodnoty. Nepotřebuju to na X desetinných míst přesně. A tahat se s velkým ,,starším" Geigerem se mi zdá zbytečné. Jde mi hlavně o to, jestli je to vůbec použitelné v podmínkách zóny.

Všem děkuju za reakce ideálně na lmarek86@seznam.cz
Lmarek86
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 26. zář 2015 11:31:31

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na PostApo ve světě