Vše co vám vadí nebo schází na našem portálu

Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Vladius » sob 31. bře 2012 17:29:28

Diskuze k tomto článku: http://postapo.cz/soucasne-deni/akce-we ... ostapo-cz/

Jde o to, že mám s webem hromadu plánů, ale život se vyvíjí trochu jinak, než jsem plánoval a budu tak muset silně omezit své mimopracovní aktivity.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod End » sob 31. bře 2012 18:55:02

Dej sem ty reklamy. Me to vadit nebude. Naucil jsem se to za ta leta ignorovat a jestli budes potrebovat budu ti na ne i klikat. Vlk se nazere a koza zustane cela.
End
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 131
Registrován: pon 20. úno 2012 16:47:04

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Reiser » sob 31. bře 2012 18:59:31

End píše:Dej sem ty reklamy. Me to vadit nebude. Naucil jsem se to za ta leta ignorovat a jestli budes potrebovat budu ti na ne i klikat. Vlk se nazere a koza zustane cela.


Je fakt, že reklamy se dají poměrně slušně blokovat. Otázka ale je jestli se to vůbec z reklam zaplatí..
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Tenktery » sob 31. bře 2012 21:53:55

Já bych zkusil ty reklamy, pokud budou mít zaměření např. od outdooru až po náhradní díly na tank, tak věřím, že se to snad uchytí. A taky bych počkal, jestli ten VP, nějaká velká přírodní katastrofa, mimozemšťani nebo cokoliv jiného vypukne co nevidět, tak stejně padne i internet a web upadne v zapomnění a pokud se do nějaké blízké budoucnosti nic nenastane, tak můžeš věc přehodnotit a zvolit jinou taktiku.
Tenktery
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 26. led 2012 0:31:40

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod dracekvo » sob 31. bře 2012 22:27:59

Já bych měl zájem o reklamu. Jde o armyshop. Až budeš je sem budeš dávat a vědět nějaké ceny, co a jak, tak dej vědět.
Můžeme se dohodnout na dvou formách spolupráce. Buď klasicky měsíční platby, nebo affiliate. Tj, když koupí někdo, kdo přišel přes tento baner(klidně může přijít nic nekoupit a nakoupit až později, systém si pamatuje 30 dní, že přišel přes tento banner a započte i takový opožděný nákup), tk pro tebe to bude znamenat 5 až 7 procent z jeho útraty.

Ale eshop ještě není hotov, tk není třeba chvávat.

Případně později, až se to rozjede bych mohl poskytnout k testování nějaké ležáky ze skladu ;-)
dracekvo
 
Příspěvky: 137
Registrován: pon 18. črc 2011 20:24:08

Osobně si myslím,

Příspěvekod Gloch » ned 01. dub 2012 10:56:38

že nějaké reklamy nikoho nerozhází, 90 % stránek je má a člověk se naučí to nevnímat. A pokud to bude k tématu, tak to i pomůže, třeba s nákupy. :-D. A zkombinovat to s příspěvky - nepravidelnými - na pravidelné asi mnoho lidí nebude mít, ale občas převodem poslat nějakou kačku - proč ne. Ovšem pak to zase bude chtít zveřejňovat i vyučtování, aby lidé neměli pocit, že se na jejich úkor někdo "obohacuje"
Gloch
 
Příspěvky: 332
Registrován: čtv 29. pro 2011 22:53:23

Re: Osobně si myslím,

Příspěvekod Reiser » ned 01. dub 2012 13:16:36

Gloch píše:Ovšem pak to zase bude chtít zveřejňovat i vyučtování, aby lidé neměli pocit, že se na jejich úkor někdo "obohacuje"


To už mi příjde dost extrém. Provoz něco stojí (hosting, doména, čas), články se samy nenapíšou ani nezformátují (i kdyby je napsal někdo jiný). Faktem je, že tenhle web je přínosem ať už z pohledu obsahu nebo komunity, která tu vznikla. Takže pokud provoz vyžaduje peníze je mi úplně jedno jestli je majitel daruje místnímu kostelu nebo si s nima na zimu vycpe polštář. Nikde není řečeno, že postapo.cz je transparentní nezisková organizace, která má povinnost zveřejňovat nakládání s darovanými financemi, zdůvodňovat rozhodnutí a změny provedené na webu apod. Vůbec se mi nelíbí český přístup k věci, "chci kvalitní informace, pravidelně a zadarmo". Udělali jsme si z toho standard a je to důvod proč většina kvalitních webů časem zanikne. Když si jdete do obchodu koupit knížku, protože očekáváte, že se v ní dočtete užitečné informace taky se chodíte ptát co si autor koupí za svůj autorský honorář nebo jak utratí vydavatel peníze, které na prodané knížce vydělal?
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod dracekvo » ned 01. dub 2012 13:30:46

Tk já si třeba platím vstup na specnaz.cz a rada dalších lidí také. Tkže pokud tu budou kvalitní informace a pravidelně budou psané články, neviděl bych problém, ale na to je asi ještě tamní komunita dost malá.
dracekvo
 
Příspěvky: 137
Registrován: pon 18. črc 2011 20:24:08

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod matlafous » ned 01. dub 2012 13:31:27

To Reiser: Myslím, že jsi prolnul dvě věci.

Samozřejmě máš pravdu, že: český přístup k věci, "chci kvalitní informace, pravidelně a zadarmo" je přesně to zlo, které nadějným projektům hodně ubližuje a dokáže je poslat ke dnu. V tom jsme za jedno.

Ale Gloch psal o něčem jiném, konkrétně o: občas převodem poslat nějakou kačku - proč ne. Ovšem pak to zase bude chtít zveřejňovat i vyučtování, aby lidé neměli pocit, že se na jejich úkor někdo "obohacuje" ... je logické a vhodné, že s dary je transparentně nakládáno.

Pokud daruji 100 Kč na provoz tohoto webu, tak nechci aby ty peníze šly na podporu nějaké politické strany. Pokud by se jednalo o pravidelný měsíční poplatek, kterým bych si koupil možnost prohlížet exkluzivní obsah, pak by mi samozřejmě muselo být úplně jedno, jak jsou takové peníze použity.
Klackama a kamením.
matlafous
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 01. bře 2012 16:14:03

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Reiser » ned 01. dub 2012 13:55:18

Moje pointa asi někde trochu jinde. Každý člověk který něco zadarmo provozuje pro ostatní si jednou může říct dost, protože do toho vráží svoje peníze a svůj čas. Očividně provozovatele webhostingu nebude zajímat že postapo.cz je nadějný projekt co po nikom nic nechce a všechno dělá zadarmo, ale řekne si o svůj měsíční / roční poplatek za služby.
Dar na provoz možná z povahy věci je něco co by mělo být transparentní. Na druhou stranu jaká je pak motivace pro vlastníka webu pokračovat v tom co dělá? Já kdybych měl zajistit provoz, všechno zaplatit, starat se o to a ještě pak někde zveřejňovat "co komu a za kolik" tak bych se na to mohl z vysoka.. Je úplně jedno jestli je zpoplatněný článek a nebo návštěvníci webu přispějí darem. V tom horším případě mi to sotva pokryje provoz webu, v tom lepším případě si klidně koupim nový auto když budu tak dobrej a budu mít tak kvalitní obsah, ale co je komu po tom? "Prodávám" přístup ke kvalitním informacím a je to čistě "můj" business. Stejně tak si můžu vybrat, že to zabalím když mi to jen bere čas, stojí mě to peníze a problémy navíc.

Tady nejde o žádný obohacování se na něčí úkor. Když ti zedník postaví zeď a chce za to zaplatit, obohacuje se na tvůj úkor protože on tu zeď postavit umí a ty ne..?
Reiser
 
Příspěvky: 114
Registrován: sob 29. led 2011 18:02:18

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod RichardCZ » ned 01. dub 2012 14:51:56

Pánové, problém je někde jinde. Takový rozpad funguje dobře i bez reklamy. Vytvořila se tam skupina adminů, kteří ho administrují, zaplatit hosting k doméně není žádný problém.Také si několik takových domén platím. Dokonce tam jsou i nějací sponzoři webu. Není to něčí kšeft a tak to funguje. Na provoz se peníze vždycky najdou.

I tento projekt se od samého začátku tvářil jako komunitní a nekomerční. Pokud ovšem majitel tohoto webu, pan Vladimír Lazarev rozhodnul, že na něm bude vydělávat, nejprve navnadil spoustu lidí a teď přišel s účtenkou, tak mi to připadá jako podvod a emocionální vydírání. Spousta lidí sem dala svůj obsah také zadarmo. I já.. Také jsem se cítil podvedený, když mi zkušenější uživatelé tohoto fóra vysvětlili, jak to tu chodí. Pokračoval bych,kdybych nezjistil, že cílem je kšeft a že majitel je rovnější mezi rovnými a nedovolí lidem kolem sebe, aby mu s obsahem pomohli tak, aby se z toho stal skutečný komunitní projekt. Pro komunitní projekt budu pracovat zadarmo a rád přispěji, na něčí kšeft se ale vykašlu.

Holt se mu nepovedl podnikatelský záměr. Preppeři a survivalisté jsou lidé silně individualističtí, dokáží se o sebe postarat a do svého koníčka investují nemalé prostředky. Tisícovka ročně za doménu a hosting je pro ně pár drobných. Dost z nich sem dává, a to ZADARMO, své know-how. To není zrovna málo. Naopak, je to k NEZAPLACENÍ.

To proto sem chodí jiní lidé, číst obsah, který sem byl dodán ZADARMO a NEZIŠTNĚ.

Od momentu, kdy jsem zjistil, že se jedná o kšeft, tak sem z principu nechodím. Kdybych nezaregistroval fňukání po penězích na Facebooku, nelezl bych sem zpátky ani náhodou.

Vladimír má možnost:
1) SE NA TO VYBODNOUT. Rozpad a další weby PostApo uživatele brzy asimilují a jejich potřebu sdílet své zkušenosti s ostatními zadarmo uspokojí.
2) PŘIZVAT PÁR LIDÍ DO SVÉHO TEAMU a nechat to vše tak jak je.
3) PRODAT DOMÉNU NĚJAKÉMU ARMYSHOPU
4) Nějaký ten banner by tu rozhodně nevadil..

Pokud web uzavře a zpoplatní, lidé sem brzy přestanou chodit. Preppeři a survivalisté nejsou stádo. Potřebné informace si vždy seženou a budou je sdílet. Jinde a jinak. Bude to škoda, ale to je holt život a evoluce, kterou vy, materialisté máte tolik rádi :-D

Richard
RichardCZ
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 09. lis 2011 19:40:38
Bydliště: Praha

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Vladius » ned 01. dub 2012 15:14:51

Richarde, bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo tak smutné. Hromada vášnivých obvinění, ale smysl bohužel žádný.
Projekt jede rok a půl. Kolik za tu dobu stál provoz? Pár korun, to není vůbec žádná částka. Ale co ceny do soutěží? Kolik času se do toho nacpalo? O jaké kšefty se tu jedná? Odhalte tajemství :)
Jak se vydělává na tomto webu? Nijak, celý projekt dotujeme z vlastních kapes, přesně jak píšete, investujeme do koníčků nemalé prostředky.
Problém je však v nedostatku času. Když ten čas do toho nebudeme dávat my (a jak je vidět dle aktualizací, toho času je čím dál méně), bude to muset udělat někdo jiný. Buďto zdarma, nebo za poplatek. A přesně o ten poplatek mi teď jde. Pokud se měsíčně vybere X korun, bude to znamenat Y článků. 2X = 2Y. 3X = 2Y + 1Z (cena do soutěže, nebo věc na testy).
Není to tedy: "A teď nám proplaťte vše, co jsme utratili", nýbrž "Chcete lepší web a čtivé články? Složte se na ně, nebo se dohodněte, kdo o čem bude pravidelně psát."
Nejde o peníze, jde o nové informace, viz bod 2 v mém článku. Pokud se najde dost lidí, kteří pravidelně a zcela zdarma budou posílat své články, budeme mít o problém méně. Pak se najde pouze redaktor, který je bude upravovat a zveřejňovat.
Bohužel to nejste ochotný ve své vzteklé zaslepenosti přijmout. Škoda, byl jste zajímavý diskutér.

EDIT:
Prosím Vás o jednu věc. Nebojujte tady s větrnými mlýny. Nepište sem, nediskutujte ani neobviňujte nás, co vedou tento web. Je to zbytečné. Chápu, že pro vás je to výzva a zpestření, ale není to diskuze na novinkách. Otravuje to nejen mě, ale i mé kolegy. Chcete založit konkurenční web, dobrá, přejí Vám v tom hodně štěstí. Pokud se do jeho rozvoje vrhnete s takovou vervou, s jakou nyní šíříte svůj vztek, bude to velmi úspěšný projekt.
PostApo.cz nebude zavřeno ani zrušeno. Proč také. Vytvořili jsme velkou platformu a ještě vetší komunitu na ní, ať to lidé využívají i nadále. Jen do toho nemůžeme dávat tolik, jako dřív. Jednoduše nás pohlcuje práce. Třeba se za půl roku rozhodneme platit a motivovat redaktorský team ze svého, nevím. Teď na to bohužel není čas. Nicméně PostApo.cz tu zůstává a bude dál, byť třeba nepravidelně, přinášet pozitivní zprávy z postapokalyptického světa.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Vladius » ned 01. dub 2012 17:02:03

Richarde, vzhledem ke stížnostem ostatních uživatelů ohledně vašeho spamu, který jím posíláte do soukromých zprav, jsem nucen tomu zamezit a udělit Vám ban. Čekal jsem od Vás více důstojnosti. Spamem autory k sobě na web nezískáte.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Překladatel » ned 01. dub 2012 21:36:57

Shodou okolností právě řeším stejný problém, ze slíbeného článku příští týden je měsíc pryč a nic hotového. Jsem pro reklamní bannery, určitě to nikomu nebude vadit, když tu najde pár reklam na armyshopy apod. Jinak máme jaro, snad se mi podaří sesmolit nějaký článek. Jsem ochotný přispívat (překlady, vlastní objevy, zkušenosti apod.) ale nevidím reálně, že bych psal články řekněme jednou týdně.
Překladatel
 
Příspěvky: 12
Registrován: sob 25. úno 2012 16:55:53

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod Lucius » ned 01. dub 2012 22:26:37

Sice jsem tu nováčkem (cca 2 měsíce než jsem se zaregistroval), ale stihl jsem si prolézt většinu článků i téměř polovinu vláken zde na fóru, tak snad nebude vadit, když se i já vyjádřím :) Jak tady již mnozí psali, bannery jsme se většinou naučili zdárně ignorovat. Navíc nemusí být nutně vždy na škodu (viz. Gloch a tématičnost reklam)...A nakombinovat to s dobrovolnými příspěvky...sám bych měsíčně nějakou tu korunku poslal
Lucius
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 29. bře 2012 23:17:52
Bydliště: Děčín

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod sahaw » stř 11. dub 2012 18:25:43

Myslim,ze staci jen ty reklamni banery(treba ten AdSense),protoze je to nejlehci zpusob. Platit za recenze by slo,i kdyz je snadne se zeptat na forum jake maji lidi s tou veci zkusenost.Platit za clanek,ktery je casto okopirovan od nekoho jineho se mi zda divne(tezko nekdo vymysli uplne neco nove,kdyz uz vsechnno bylo uz vymysleno). O tom musi majitel rozhodnout jestli je tu dost ctenaru,kteri budou ochotny platit.

Mozna by nebylo spatne i prodat web,protoze je nekdy lepsi predat oteze nekomu,kdo ma chut,penize a cas vice ho rozvijet nez ho nechat pomalu upadnout do ztracena.
Esu tinginys.
sahaw
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 816
Registrován: ned 04. pro 2011 19:33:00
Bydliště: Praha/Kolin

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod stepan-hawk » ned 25. lis 2012 15:18:04

nebylo by dobré do subfóra soběstačnost dát i podkategorii technika?
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod BastianCatori » ned 02. bře 2014 11:17:10

Rozhodně bych byl pro variantu "Komunita si tvoří obsah sama" ....
Museli by se dodržovat samozřejmě nějaká pravidla (spisovná čeština, slovenština popř. angličtina), vkládání obrázků s nějakým minimálním rozlišením nebo velikostí....
Prostě všeobecná pravidla, která se najdou na všech webech..
Ti, kteří by přispívali nejčastěji by tvořili tzv. něco jako redakci.. Měli by třeba více privilegií, či nějak podobně...
Ale je to pouze můj názor na věc..
"K přežití v divočině Vás nepřipraví knihy .. Ale zkušenosti.."
"Dokud dýchám, žiju, a dokud žiju, budu bojovat, abych mohl dýchat..."
BastianCatori
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 02. bře 2014 11:00:20

Re: Co dál s PostApo.cz?

Příspěvekod minipeper » pát 13. kvě 2016 16:05:15

Tie bannery by mi nevadili pokial by boli k téme. Rád by som aj prispieval ale finančné prostriedky 11ročného chalana sú dosť obmedzené.
minipeper
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 13. kvě 2016 14:53:16

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na Připomínky pro team PostApo.cz

cron