Co jíst a co nejíst? Jak nalézt vodu a připravit jídlo? Jak chytit a stáhnout zvěř? Pojďme to rozebrat do detailů.

Vegánstvo a zdravá výživa počas VP

Příspěvekod Tajler » sob 07. kvě 2016 14:16:31

Nazdar vespolek. Zopár známych včetne mojej priateľky sú čiastočný alebo komplet vegáni a tak odmietajú jesť všetky mliečne výrobky a maso. Čo by mi normálne nejako žily netrhalo, sám v poslednej dobe z morálnych dôvodov ( a lobingu priateľky :D ) minimálne to mlieko obmedzujem. No vzhľadom k tomu, že čím viac sledujem správy, tým viac mám pocit že VP typu vojnový konflikt sa blíži a ja pochybujem že v tej dobe bude tofu a podobné srandy dostupné. :D Zaujímalo by ma teda, či niekto pozná nejaké recepty a má skúsenosti s jedlami ktoré neobsahujú mlieko a maso a ktoré sú vyrobené z lokálne bežne dostupných potravín.
A hlavne či sú ľahké a rýchle na prípravu, a či tie potraviny dodajú človeku potrebné živiny.
Tajler
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob 07. kvě 2016 13:34:44

Re: Vegánstvo a zdravá výživa počas VP

Příspěvekod terawat » sob 07. kvě 2016 19:42:44

Zdar, moc doporučuju přečíst: "Revolúcia jednej slamky", skvělá kniha.
terawat
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 28. čer 2015 5:57:38

Re: Vegánstvo a zdravá výživa počas VP

Příspěvekod Tajler » úte 10. kvě 2016 11:57:19

Vďaka za doporučenuie skúsim niekedy zohnať, minimálne čo som čítal obsah zaujalo.
Dokázal by som si predstaviť že v budúcnosti či už vplyvom prípadného VP alebo len tým že ľudstvo dostane rozum, kedy bude momentálna "éra prebytku" nahradená "érou dostatku" bude kladený dôraz práve na vegánstvo resp aspoň obmedzenie mlieka minimálne kvôli ekonomickým a eko faktorom a spolu s mäsom sa stanú skôr sezónnou komoditou rovnako ako v histórii. Už len preto, že veľkochov dobytka je materiálovo a finančne viac záťažový ako pestovanie plodín rôzneho druhu.
Zaujímalo by ma však aké má vegan možnosti pokiaľ počas VP musí byť v pohybe. Pretože jediné čo ma v tomto prípade napadá sú varené cestoviny,lesné bobule a možno nejaké tofu nátierky ktorých dlhodobému energetickému prínosu moc neverím.
Tajler
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob 07. kvě 2016 13:34:44

Re: Vegánstvo a zdravá výživa počas VP

Příspěvekod Nobody » úte 17. kvě 2016 12:50:04

Já jsem vegan 6 dní v týdnu. Když si dám maso tak jen 100% domácí u kterého vím čím bylo krmeno, jak žilo, jak zemřelo. Na filozofické kecy okolo veganství kašlu to mi je ukradený ale studiem jsem zjistil jak lidské tělo funguje a jak mu maso a hlavně mléko moc neprospívá. Nebo jinak. Tělu nevadí ale v hodně omezené míře. Když si to vemete mléko dnes máte ve všem a to tělu škodí. Teď k tématu - vegan v příapdě VP. Jednoznačně nemá problém pokud má zásoby lustěnin a ořechů. To je základ na kterým se bez problémů dá plnohodnotně žít. Ty ořechy jsou důležité kvůli minerálním látkám a vzácným olejům. Pak je důležitý listová zelenina nebo mák - kvůli vápníku a udržení kostí v perfektní kondici.

Co se týče luštěnin ....čočka, hrách, fazole....třeba čočka bulgura má neuvěřitelné výživové hodnoty, opravdu hodně bílkovin. Na tofu se spoléhat nemůžeš to prostě nebudu ale v čechách máme dost potravin aby vegant v postapu mohl žít bezstarostný život. Všeobecně naše tělo není uzpůsobené k tomu aby jsme byli masožravci jen aby jsme byli občas schopni sníst maso pro to aby jsme přežili, když je opravdu nejhůře.
Nobody
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 08. kvě 2012 16:13:43

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Možnosti

Zpět na Potrava a voda

cron