Jste v tísni? Jde do tuhého? Potřebujete rady pro přežití? Popište své trápení zde! Jinak tu budeme kreslit černé scénáře, vymýšlet problémy a způsoby řešení a vůbec všelijak chytračit.

Uložené peníze?

Příspěvekod matesss1 » úte 24. kvě 2016 21:32:25

Zdravím,
Vyplatí se pro případ různých katastrofických scénářů mít doma uložené peníze v hotovosti? Pokud ano, vyplatí se mít v rezervě i pár cizích měn? Pokud ano, jakých?
Děkuji za odpověď
matesss1
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 19. čer 2015 11:51:46

Re: Uložené peníze?

Příspěvekod Nobody » stř 25. kvě 2016 8:54:08

Dle mého ne. Když to nebude nic náhlého tak budeš vědět minimálně měsíc předem že se něco podělá tak budeš mít čas si vybrat a nakoupit. Když to bude něco na rychlo peníze jsou k ničemu nebo mají malou hodnotu. V tu chvíli mají cenu věci jako baterie, náboje, zbraně, jídlo, léky, plyn případně když opravdu něco podobného penězům tak zlato možná stříbro. Taky záleží na situacích jaký hrozí průser a jestli budeš zůstávat místě kde ten problém je nebo se snažit od tamtud dostat pryč. Zatím nejuniverzálnější měna jsou dolary ale jak říkám nevíš co se stane za průser a ty peníze nemusí mít žádnou hodnotu.
Nobody
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 08. kvě 2012 16:13:43

Re: Uložené peníze?

Příspěvekod Tajler » čtv 26. kvě 2016 0:17:27

Osobne by som skôr ako do peňazí investoval do lacných a skladných predmetov každodenného využitia, ako sú hygienické potreby, konzervy, sviečky, sirky atď. Dnes ich má každý bo sú lacné, no môžeme vpohode predpokladať že po VP ich bude zrazu nedostatok a stanú sa cenným výmenným artiklem.
Hotovosť navyše je fajn, ale ako povedal Nobody predo mnou, po VP môžu a nemusia mať hodnotu. No taká obyčajná zubná pasta bo kus mydla sa hodí vždy.
Tajler
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob 07. kvě 2016 13:34:44

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rady pro přežití

cron