Tak jako marinadu používám. Např. když suším kuřecí maso, tak buď koupím již připravené marinády na grilování/pečení kuřete, nebo stačí vzít olivový nebo jakýkoliv olej,hodíš do toho tolik koření, jak chceš mít kořeněné (prostě dle chuti) ale třeba grilovací na kuře,nebo pepř sedmi barev jak komu chutná, a smícháš s olejem,to pak naleješ na maso a necháš to v lednici pár dní odležet, pak jsem psal postup výš
Jinak sušené maso právě zatavím tou vakuovou baličkou....dá se to koupit asi kolem 3000kč strčíš pytlík,vysaje to vzduch a za rok je to jako nový...(u masa) jinak sušené maso jsem zkoušel nechat na půdě...ale tam jsem měl problém s prachem, ale na teplé půdě a dobře větrané to klidně můžeš nechat, i usušit pokud nemáš sušičku. A ovoce, např. banán nakrájím na plátky 0.5 cm,zkoušel jsem i celé mandarinky,citrony atd...a usušíš, taky to jde v troubě,na 50°C a pár hodin to tam nechat,ale lepší je ta sušička,trouba to spíš upeče...To ovoce a zelenina pokud ji nezatavíš, jde nejlépe skladovat při nízké vlhkosti a teplotě kolem 15°C - 20°C , babička to vždy dělá v létě,pak to dá do plátěného pytlíku,nebo papírového a pořádně uzavře a dá do špajzky kde je tma,protože i když to usušíš,má to snahu vlhkost zpět přijmout....no a na vánoce,nepoznáš, že je to třeba půl roku sušené ovoce.
Nejsou lidi, kteří nemají rádi zbraně, ale jen takoví, kteří ještě nebyli přepadeni a nepotřebovali ji použít.Radši zbraň mít a nepotřebovat ji,než nemít a potřebovat ji.