Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Raketa už je na startu, Západ nervózně sleduje dění v KLDR

Příspěvekod Vladius » stř 11. dub 2012 0:46:50

Napětí na Korejském poloostrově roste. Nejenže se KLDR chystá odpálit do vesmíru raketu s údajným satelitem, ale podle tajných služeb zároveň v podzemí připravuje zkušební jaderný výbuch. Jižní Korea, Japonsko i Spojené státy jsou proto v pohotovosti.

Přes odpor mezinárodního společenství trvá KLDR na tom, že mezi čtvrtkem a nedělí vystřelí na oběžnou dráhu vlastní družici. Záleží vlastně jen na tom, kdy budou nad Korejským poloostrovem panovat příhodné podmínky.

To, co Pchjongjang nazývá mírovým výzkumem vesmíru, ale zbytek světa považuje za test rakety dlouhého doletu, jež bude schopna nést jadernou hlavici.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/as ... duje-kldr/
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Raketa už je na startu, Západ nervózně sleduje dění v KLDR

Příspěvekod matlafous » stř 11. dub 2012 17:19:03

By mě celkem zajímal názor místního osazenstva na tu záležitost. USA má atoma i vesmíra v kapse, proč se vrtaj do někoho, kdo o to usiluje? Vynechejme devastující účinky té kombinace a zkuste se zamyslet. Jakým právem jeden stát diktuje schopnosti druhého státu :) ?
Klackama a kamením.
matlafous
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 102
Registrován: čtv 01. bře 2012 16:14:03

Re: Raketa už je na startu, Západ nervózně sleduje dění v KLDR

Příspěvekod apach » stř 11. dub 2012 21:18:56

matlafous píše:By mě celkem zajímal názor místního osazenstva na tu záležitost. USA má atoma i vesmíra v kapse, proč se vrtaj do někoho, kdo o to usiluje? Vynechejme devastující účinky té kombinace a zkuste se zamyslet. Jakým právem jeden stát diktuje schopnosti druhého státu :) ?


Dle mého názoru jde pouze o to, držet celý svět v permanentním napětí. Ono totiž, kdyby nebyl veřejný nepřítel, ještě by mohlo nastat to, že by se lidé začali zajímat více o své okolí, což mezi politiky nebude moc žádaná věc. Navíc jde i o to, že jakmile je hrozba, musí se modernizovat armáda, což je rovněž velký průmysl. Nepřítel je prostě potřeba a jen naivka si může myslet, že Korea nebo Irán z dlouhodobého hlediska představují pro USA větší hrozbu...
apach
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 21. bře 2012 14:47:30

Re: Raketa už je na startu, Západ nervózně sleduje dění v KLDR

Příspěvekod Lucius » stř 11. dub 2012 22:07:15

V tomto případě hraje obrovskou roli polemika o "ohroženosti" zájmů jedné "mocnosti" jinou "mocností"... jinými slovy (bez uvozovek): na můj trávník nebude kálet nikdo jiný než já...mým trávníkem rozuměj veškerý prostor, na který já dohlédnu...
prostě kdo dřív přijde, ten dřív mele...
Druhou rovinou této věci je, který ze zmíněných států (USA x KLDR) je ideologicky v současné situaci schopen a ochoten vrhnout atomovku na svého "nepřítele"...tzn. kdo nás (západní svět) svou neuváženou akcí je schopen ohrozit dříve...
Lucius
 
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 29. bře 2012 23:17:52
Bydliště: Děčín

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron