Pojďme je poslouchat spolu! Zprávy z tisku, novinky, události a vše podobné.

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod stepan-hawk » úte 02. dub 2013 20:07:38

Není to postnuté o den později? :D
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.
stepan-hawk
 
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 08. lis 2012 20:29:01
Bydliště: královská část prahy

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 03. dub 2013 10:04:51

KLDR blokuje Kesong, společný podnik severu a jihu.

Pchjongjang/Washington - Severní Korea udělala další krok, který ještě vyostří napjatou situaci na Korejském poloostrově. Tentokrát přešla od slov k činům.

Severokorejské úřady ve středu nevydaly povolení ke vstupu stovkám jihokorejských zaměstnanců společného průmyslového podniku Kesong, který se nachází na území KLDR. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na jihokorejské ministerstvo pro sjednocení.

Jihokorejci, kteří v zóně jsou, se podle Pchjongjangu budou smět vrátit domů. Pokusil se tak zmírnit obavy, že by jihokorejští zaměstnanci v Kesongu mohli být drženi jako rukojmí.

Korejský jih je ale zjevně připraven i na tuto variantu. Ministr obrany Kim Kwan-čin už varoval, že zvažuje všechny dostupné možnosti, jak zajistit bezpečnost občanů Jižní Koreje na území KLDR. A to včetně vojenské akce.

"Připravili jsme nouzový plán, který zahrnuje i možnou vojenskou akci v případě vážné situace," řekl ministr podle agentury AFP.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am ... ?id=775827
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 03. dub 2013 11:17:37

Severokorejská tisková agentura KCNA uvedla, že Kim Čong-un je připraven vydat závěrečné nařízení, které ukončí „dlouhotrvající historii konfliktu s USA“.

„Agresoři a provokatéři budou v závěrečné bitvě (za znovusjednocení Koreje), která začne brzo, čelit hanebnému krachu a velký korejský národ přivítá zářný den národního sjednocení," stojí v prohlášení.

Severokorejské úřady nevydaly ve středu povolení ke vstupu stovkám jihokorejských zaměstnanců společného průmyslového podniku v otevřené zóně v Kesongu, který se nachází na území KLDR. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na jihokorejské ministerstvo pro sjednocení.

Severní Korea se rozhodla zónu zavřít kvůli posměškům jihokorejského tisku, že Pchjongjang, který hrozí válkou, nechává zónu otevřenou.

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... jihem.html
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » stř 03. dub 2013 11:57:46

Berte tuto uvahu ako cisto teoreticky mentalny experiment:
Ak by nastala vojna na korejskom poloostrove a nepresiahla by toto uzemie, aj v takomto pripade by sme to citelne prezivali. Dovod je velmi jednoduchy. Juzna korea vyvaza polovodice, wifi spotrebice, auta, pocitace, ocel, lode (napr. velke tankery na prevazanie ropy), chemicke produkty
(nejake priklady: Daewoo, Samsung, LG...)
Takze aj keby ziadna ina krajina neparticipovala v potencialnej vojne urcite by sme to pocitili. Ako zivy priklad by som uviedol Japonske tsunami ktore ovplivnili Japonsku ekonomiku vo velkej miere a to bola zasiahnuta oblast s relativne nizkou produkciou.
Budem rad ak pridate ine priklady na ktore som zabudol, resp. rozvediete tento scenar dalej
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod haunter » stř 03. dub 2013 13:10:00

Já se spíš bojím toho že Kimovi rupne v bedně a řekne si že tu atomovku teda hodí... První by letěla na americké základny, další na japonsko, další na evropu??
No a KLDR je teda s Íránem, ten je se Sýrií, Čína se pořád nějak stranit nechce ale řekl bych že by taky byla s KLDR... s tím že Čína by ani bojovat proti USA nemusela, bo je zčásti vlastní...
no nevím, každopádně by to byl VP pro celý svět...

A ještě k tomu asi nikdo z nás neví jaké jsou mezi nima reálné politické vztahy, holt, radši z další výplaty kupuju oblek, masku, radiometr, vysílačku...
haunter
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 28. bře 2013 13:30:43
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Annele » stř 03. dub 2013 16:45:32

Severni Korea sama o sobe neni z globalniho hlediska nebezpecna, ani likvidaci Jizni Korey bychom nijak moc nepocitili (ve smyslu: nebyl by to zadny vetsi pruser). Vyrobky by zdrazily, nektere by nebyly. Jedna atomovky pristanuvsi nede v USA by pro nas Cechy take zadny extremni problem nebyla.
Opravdovy pruser by byl tehdy, pokud by se Sev. Koreje dali na pomoc jeji spojenci. Potom by celkem pravdepodobne vypukla treti svetova valka.
Mimochodem, nezda se vam, ze se k ni pomalu smeruje? Intenzivnni medialni masaz proti Iranu, pocitani s valkou, totez s jeho spojencem, Sev. Koreou. Jejich spojenec je Cina, ktere se vubec nelibi, ze se USA staraji o vsechny ostatni staty, jen ne o to, jak splacet svoje dluhy.
Annele
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned 14. říj 2012 15:24:27

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod babybliss » stř 03. dub 2013 18:18:19

Osbone si myslim, ze keby aj doslo k atomovej vojne, nebude to typ Hirosima Nagasaki. Skor sa priklanam k nazoru ze odpalenie jadrovej hlavice bude vo vrchnej vrstve atmosfery, tym pado nebude problem s radiaciou ako takou ale vacsina elektroniky pojde do kolien. Tym padom, SK bude mat lepsiu poziciu ci uz z pohladu presily na fronte ako aj pristup k hlavnemu zdroju ktory potrebuju a to je jedlo.
babybliss
 
Příspěvky: 240
Registrován: úte 24. dub 2012 15:31:34
Bydliště: Belfast

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod haunter » stř 03. dub 2013 19:47:19

No já se díval zrovna včera na Threads (http://www.csfd.cz/film/4700-vlakna/) a kdyby to takhle vypadalo tak to by byl fakt humus... ale nechápal jsem že někteří totálně nevěděli ani základní ochranu během a po útoku :-D
haunter
 
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 28. bře 2013 13:30:43
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 03. dub 2013 23:05:53

N. Korea says it has final approval for nuclear attack on US.

North Korean army says it has final approval for nuclear attack on the US, the official KCNA news agency says. This comes shortly after the Pentagon said the US military prepares to deploy an advanced missile-defense system to Guam.

"The merciless operation of (our) revolutionary armed forces in this regard has been finally examined and ratified," AFP cited the statement published by the local news agency.

North Korea's supreme military command has issued a statement saying it formally notifies the White House and the Pentagon that their threats would be "smashed by... cutting-edge smaller, lighter and diversified nuclear strike means".

This comes after Pentagon said the US military prepares to deploy an advanced missile-defense system to Guam to defend American military bases in the Pacific as a "precaution" following North Korea threats.

The DoD has announced that top defense officials approved the deployment of a Terminal High Altitude Area Defense System, or THAAD, which includes a truck-mounted launcher, interceptor missiles, a AN/TPY-2 tracking radar and an integrated fire control system, Reuters reports.

"The United States remains vigilant in the face of North Korean provocations and stands ready to defend US territory, our allies, and our national interests," a Pentagon spokeswoman said.

It has been stressed that the future deployment of the system is for protecting American interests in the region and will not reach South Korea’s territory.

http://rt.com/news/us-missile-guam-korea-290/
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 03. dub 2013 23:19:40

Dostali jsme povolení k jadernému útoku na USA, tvrdí armáda KLDR.

Severokorejská armáda oznámila, že dostala "zelenou" k případnému jadernému útoku proti Spojeným státům. Informovaly o tom ve čtvrtek agentury AFP a Reuters. KLDR tak stupňuje napětí na Korejském poloostrově.

Washington byl oficiálně informován, že eskalující americká nepřátelská politika a "lehkovážné" hrozby budou odraženy prostředky "menšího, lehčího a diverzifikovaného jaderného úderu", cituje severokorejská agentura KSNA z prohlášení generálního štábu severokorejské armády. "Nemilosrdná operace" severokorejských sil "byla definitivně zvážena a schválena", uvádí se v komuniké.

Napětí v oblasti je nejvyšší od roku 2010, kdy Severní Korea ostřelovala jeden jihokorejský ostrov, na němž zabila čtyři osoby.

Pchjongjang po březnové jaderné zkoušce už pohrozil totální válkou i jaderným a raketovým útokem a vypověděl všechny dohody o neútočení s Jižní Koreou i příměří z roku 1953.

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... -kldr.html
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » stř 03. dub 2013 23:57:23

Zkopíruji z FB komentář mého dobrého známého, spisovatele, cestovatele a analytika F. Kalendy:

František Kalenda:
"I kdybychom připustili potenciál severokorejských balistických raket založených na technologii z Druhé světové války zasáhnout skutečně území USA (což většina analytiků zpochybňuje), není téměř myslitelné, aby se jednalo o cokoli jiného než o základnu na ostrově Guam; tento ostrov má pro představu necelých 200 000 obyvatel. Jistě by se jednalo o jistou ránu americké prestiži, ale reakce by byla naprosto zničující. Jenom pro představu - v Jižní Korei je cca 26 000 amerických vojáků, díky současným vojenským manévrům s jihokorejskou armádou je připravena značná část amerického pacifického námořnictva plus již nasazené stealth bombardéry B2, jež mohou nést jaderné zbraně. Jakýkoli útok na území USA nebo jeho spojenců by vyvolal bleskovou reakci a okamžité zhroucení režimu. Největší nebezpečí tedy hrozí pouze Soulu, který je dost blízko hranic na to, aby se na něj mohla zaměřit veškerá severokorejská válečná mašinérie. Mimochodem, Čína se v žádném případě nezapojí do teoretické jaderné války vyprovokované jakýmkoli režimem, to jde proti veškeré její politice za celou dobu existence komunistického režimu.
A jestli někde nyní hrozí skutečně velký konflikt, je to jen o kousek dál - o sporné vodní plochy mezi Čínou, Filipínami, Japonskem a Vietnamem, kde mimochodem všichni stojí proti Číně. Ale nedá se očekávat jakákoli hrozba jaderného střetu (Filipíny i Japonsko jsou pod fyzickou americkou ochranou, na Filipínách se momentálně znovu otevírá americká námořní základna...)"

Vladius:
"Vítej na PostApu, Franto, konečně ses odhodlal k diskuzi . Nezdá se ti, že to nukleární šermování je až příliš nápadné a může odvádět pozornost od připravovaných útoků/atentátů bio/chemickou zbraní?"


František Kalenda:
"Je to určitě pravděpodobnější varianta, teroristické aktivity severokorejského režimu nejsou žádná novinka, i když nejčastěji byly namířeny proti uprchlíkům z jejich vlasti. Ale osobně bych to viděl spíš na signál dovnitř režimu - zaprvé k fanatizaci naprosto zbídačeného obyvatelstva k ještě vyššímu pracovnímu nasazení (četl jsem skvělý rozhovor s expertem na Koreu, který popisoval, jak pracuje válečná propaganda ve prospěch konkrétních stavebních projektů) a zadruhé se pokouší náš drahý nový vůdce dokázat, že není takový holobrádek"
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Martianus » čtv 04. dub 2013 0:16:58

Vladius: Mě třeba ještě zajímá, proč vlastně dochází k takovému zbytečnému a až zoufalému vyhrocení? Nic takového si nedovolil ani tlouštíkův tatínek, který byl značný manipulátor.

Odpověď: Osobně myslím, že to souvisí s budováním reputace nového lídra, Kim Čong-una. Těmito kroky navazuje hlavně na svého dědečka, Kim Ir-sena, a jeho aureolu mocného válečníka a vojevůdce. Potřebuje své osobě dodat legitimitu a necítí dostatečnou podporu; zároveň je vůbec otázka jeho postavení v rámci armády, spekuluje se o tom, že soupeří o moc s některými mocnými generály ještě z dob jeho zesnulého otce. Kromě toho koreanisté tvrdí (neumím korejsky, nemohu potvrdit), že režim zároveň vysílá ještě druhý obraz vůdce dovnitř, obraz milujícího otce a laskavého muže. Na Západ jen vystrkuje svaly, snad i kvůli lepší vyjednávací pozici v budoucnosti, kde se navíc může vlastnímu obyvatelstvu prezentovat jako vítěz nad Amerikou, jakmile získá jakékoli ústupky.
Martianus
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 04. dub 2013 0:08:47

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Artifex » čtv 04. dub 2013 0:20:54

Nebo to je ještě jinak: Un vidí, že jeho lid trpí, tak takhle nenápadně prosí okolí, aby utrpení ukončili...
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Obrázek
Artifex
Uživatelský avatar
Hlavní moderátor
 
Příspěvky: 863
Registrován: stř 04. kvě 2011 11:50:25
Bydliště: Brno

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 0:22:07

No ale když vezmeš, jak to neustále stupňuje a eskaluje, kam to zavede? Co teď vlastně drží KLDR od zmáčknutí tlačítka, zamoření severní Korei a útoku nějakou chemickou sračkou na zbytek kapitalistického světa? A jaké jiné řešení to může mít? Mladý tlouštík přečká měsíc trvající cvičení mávajíc nukleárním klackem a pak se stáhne a omluví se?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Martianus » čtv 04. dub 2013 0:32:12

Hádám, že severokorejské pohlaváry (a tlouštíka obzvlášť) drží hlavně dost solidní živobytí. Vládnoucí elita žije naprosto západním způsobem života a těžko si představit, že by se jí chtělo to vzdávat. Takže v zásadě záleží na tom, jak se drahému vůdci podaří upevnit moc; zatím se zdá, že o ni musí dost zoufale bojovat. Zároveň mám pocit, že už s výhrůžkami těžko může zajít o moc dál a ani ty prostě nevycházejí, USA nehodlá nabízet žádné odměny (všimněte si vypuštění balónku ze strany Severní Koreje, když prohlásila, že se nehodlá vzdát jaderných zbraní ani za miliardy dolarů - je jasné, že by ráda slyšela nabídku) a v Jižní Koreji je vláda naprosto nepřístupná jakémukoli pokračování nechvalně proslulé "Sunshine Policy" z let minulých. Myslím, že se nakonec spokojí s poměrně malými ústupky, aby si zachoval tvář - pokud zůstane vůdcem.

Reálné nebezpečí může hrozit jen právě při teroristických aktech nebo kdyby některý zfanatizovaný armádní generál chtěl vzít situaci do vlastních rukou. O tom však pochybuji právě kvůli jejich životním standardům.
Martianus
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 04. dub 2013 0:08:47

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 0:37:08

Martianus píše: Myslím, že se nakonec spokojí s poměrně malými ústupky, aby si zachoval tvář - pokud zůstane vůdcem.


Jsou předpoklady k tomu, aby skončil/byl sesazen během tohoto měsíčního cvičení? Třeba pravě proto, že přehnal s výhrůžkami?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod robkill » čtv 04. dub 2013 0:40:27

zda se ze sev. korea dela jen "krky"
a pokud ne, tak hodne stesti okolnim statum, pokud by sev. korea opravdu neco vyvedla s atom. bombou americani by byli 2# den v pchjongjangu.

a cely severokorejsky stat by byl mirne receno v rici, a jedlotlivi obcane jeste vice
Obrázek
Obrázek
robkill
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 12
Registrován: ned 04. bře 2012 12:58:19

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Martianus » čtv 04. dub 2013 0:42:46

Vladius píše:Jsou předpoklady k tomu, aby skončil/byl sesazen během tohoto měsíčního cvičení? Třeba pravě proto, že přehnal s výhrůžkami?


Nemyslím. To je příliš dlouhá, strategická hra, do které nevidíme, ale i vojenské velení země si určitě uvědomuje, že pro desítky let propagandou zmatené Severokorejce je přímý potomek "božského" Kim Ir-sena příliš velkým symbolem. Dost možná se však postupně stane jenom symbolem. A my to samozřejmě ani vůbec nemusíme zaznamenat, informace zevnitř severokorejského vedení jsou pro všechny analytiky něco jako vánoční dárky. A nepřichází o moc častěji.
Martianus
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 04. dub 2013 0:08:47

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 0:46:30

Zrovna teď jejích agentura vydává jednu zprávu za druhou a po blokaci společného výrobního komplexu a vyřknutí všech možných hrozeb zbývá jen přechod od slov k činům. Co myslíš, že přijde během následujících dejme tomu 7 dnů? Víc vyhrožovat přece nemohou. Teď buďto půjdou vabank, nebo odhodí karty na stůl a stáhnou se.
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Martianus » čtv 04. dub 2013 0:54:09

Hádám, že budou čekat na vstřícný krok ze strany USA nebo prostředníků. Na jakoukoli nabídku, aby neztratili tvář (pro Korejce strašlivá věc), a mohli se prezentovat doma jako vítězové. Jestli nepřijde, čekám pár dalších výhrůžek (už upřímně ani moc nevím, co ještě můžou mít v zásobě) a pak mlčení.
Martianus
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 04. dub 2013 0:08:47

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 0:58:03

OK, a co když první váhavý krůček udělá USA? :) Nemyslíš si, že by to v takové vyhrocené situaci bylo možné?
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Martianus » čtv 04. dub 2013 1:37:52

V takovém případě by muselo dojít k tak silné provokaci, aby USA měly důvod. Ale o svržení režimu v Severní Koreji (bohužel) nestojí příliš žádná ze zúčastněných stran, včetně jihu poloostrova; nikdo nemůže očekávat, jak by se situace vyvíjela v takovém případě a co ještě o nejuzavřenějším režimu nevíme. Je ale jisté, že vyhladovělá populace hromadně proudící na jih by mohla způsobit absolutní chaos.
Martianus
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 04. dub 2013 0:08:47

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Akenai » čtv 04. dub 2013 8:45:23

rozpad Severní Koreje nechce nikdo, ani Čína, Rusko. Podívejte se co to udělalo s ekonomikou Západního Německa když se sjednotili s Východním. A to vlastně Východní Německo nebzlo až tak pozadu. Ale Korea, to je jiný level. Hlavně, by to bylo blbé i Čínu a Rusko. Jejich hranice nejsou až tak dobře chráněné, a byla by velká emigrace. Kort, Čína v té oblasti má jádro svého těžkého průmyslu, takže opravdu nechce aby se ten region nějak distabilizoval. Za další, Severní Korea je takový buffer zone který drží americké vojáky alespon dál od hranic. Pro Rusko to bude taky blbé, protože tato oblast je vitální kvůli přístupu do pacifiku, který často zamrzá. HLavně, integrace severokorejské populace je velký problém, protože přes TŘI generace jsou totálně brainwashed, a vzděláním a technologií zpět o 60 let. Takže pro ně kreditní karta, mobil, mikrovlnka jsou věci jak z marsu.
Akenai
 
Příspěvky: 71
Registrován: stř 14. lis 2012 23:37:46

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 10:16:29

Přátele, je to potvrzené. Severokorejská armáda skutečně dostala zelenou k jadernému útoku na USA :(.
Přílohy
severokorejska_armada_dostala_zelenou.jpg
severokorejska_armada_dostala_zelenou.jpg (89.42 KiB) Zobrazeno 13606 krát
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Re: Severní Korea hrozí USA

Příspěvekod Vladius » čtv 04. dub 2013 10:24:17

USA přesunují na Guam raketový systém, napětí na Korejském poloostrově roste.

Americká armáda dala na tichomořský ostrov Guam přesunout protiraketový štít kvůli hrozbám Severní Koreje, že na USA zaútočí. Napětí na Korejském poloostrově nadále roste. Severekorejci pohrozili jaderným útokem a přesunuli na východní pobřeží země raketu, zřejmě dosud nevyzkoušenou střelu Musudan s doletem 3000 kilometrů.

„Jihokorejské a americké výzvědné služby zaznamenaly náznaky, že sever přemístil objekty, které vypadají jako raketa středního doletu,“ uvedla jihokorejská agentura Jonhap s odkazem na zdroje z vládní administrativy. Stalo se tak poté, co severokorejská armáda uvedla, že může zahájit jaderný útok na Spojené státy.

Generální štáb severokorejské armády ve středu informoval Washington, že Spojené státy budou „rozbity prostředky menšího, lehčího a diverzifikovaného jaderného útoku“. „Nelítostná operace revolučních branných sil byla v tomto ohledu v konečné fázi prozkoumána a schválena,“ stálo v prohlášení.

Pentagon v reakci oznámil přesunutí mobilního systému THAAD s radarem AN/TPY-2 a antiraketami na Guam.

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... roste.html
http://PostApo.cz/ - Jednou se to stane! Připrav se, čti PostApo.cz!
Vladius
Uživatelský avatar
Administrátor
 
Příspěvky: 884
Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

PředchozíDalší
Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Možnosti

Zpět na Rolničky Apokalypsy

cron