Odkazy na nákresy, schéma, výrobní postupy apod.

The onion network - Ilegálne Návody

Příspěvekod libertoSVK » stř 03. črc 2013 17:28:43

Poznáte projekt Tor? Anonymný Internet kde je online čierny trh,Nájomný Vrahovia,Návody na všetko možné?
Tor ku stiahnutiu : https://www.torproject.org/
Stránka s návodmi (Dá sa na ňu pripojiť len cez Tor) : http://p2uekn2yfvlvpzbu.onion/
Prehlasujem že som neni zodpovedný za žiadne ilegálne aktivity spojené s projektom Onion.
libertoSVK
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 17. srp 2011 20:07:28

Re: The onion network - Ilegálne Návody

Příspěvekod Eireannach » stř 03. črc 2013 22:11:51

Chtelo by to doplnit pár informací pro prípadné zájemce o vyzkouseni:
- nevyhody:
1) jelikoz je to system postaveny na P2P, jeho rychlost zavisi na rychlosti pripojeni uzivatelu (takze bezne pojedete rychlosti v jednotkach kB (na text nebo semtam nejaky mensi soubor/obrazek to staci, ale nepocitejte s videem... )
2) nikdy nevite, kdo jednotlive nody (uzly) provozuje
3) velke procento je zahlceno peknym svinstvem (detska pornografie, neocisticke skupiny, jine nebezpecne individua; budte pripraveni to, ze muzete zablouditk vecem, ktere byste radeji v zivote nevideli; da se tomu vyhnout, ale nesmite bezmyslenkovite klikat na kazdy odkaz ;-))

Ted nejake ty vyhody :-) :
1) Daji se tam najit i velmi zajimave a uzitecne informace (ale musite vedet kde a jak hledat. S Googlem ale nepocitejte :-))
2) I pres vyse uvedenou nevyhodu ohledne bezpecnosti se jedna o velmi bezpecny system.
3) Dostanete se na mista a k informacim, o kerych ste netusili, je na siti najdete :-)

Na zaver - Vase bezpecnost a siti zavisi od toho, jak se na ni chovate a kam a jak lezete.
Pokud se podle toho neumite chovat, Tor a podobne vychytavky Vas nezachrani ;-)
"A fool learns from his own mistakes, a wise person learns from the mistakes of others.”
"We'll cross that bridge when we come to it."
Eireannach
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 09. kvě 2013 9:56:53
Bydliště: Kraj razovitý - Ostravsko

Re: The onion network - Ilegálne Návody

Příspěvekod libertoSVK » sob 06. črc 2013 23:30:30

Ďakujem Eireannach-ovi za rozvinutie témy :) byť tu karma máš jej u mňa aspoň tucet :)
K nevýhodám:
1.Súhlasím
2.Pravda
3.Tiež pravda niektoré odkazy môžu hneď prezradiť vašu domovskú IP adresu.(Rozhodne by som odporučil na začiatok stránky rozpísané v Hidden Wiki)

K Výhodám:
1.Rozhodne nepoužívajte cez Tor Google (Nie len že vám to nepôjde ale je to aj bezpečnostné riziko- Na vyhladávanie v Tor-e sa používa Deep Search )
2 --------------------- suhlas
3. A to je to najväčšie čaro Deep webu :D
libertoSVK
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 17. srp 2011 20:07:28

Re: The onion network - Ilegálne Návody

Příspěvekod Eireannach » ned 07. črc 2013 17:02:29

Díky za chválu ;-)
Ještě upřesním co se týče používání Google přes Tor. Ono to funguje, ale úplně stejně jako když přes Tor nejedete (akorát několikanásobně pomaleji :D ).
Háček je v tom, že Google crawlery (indexery, které procházejí běžně dostupné webové stránky (surface net)), DeepNet nezaindexují. Ono je to i z technického hlediska velice obtížné (né li skoro nemožné, jedná se o úplně jiný systém procházení obsahu) (ale to je diskuze na jiné fórum :)). Takže výsledky z DeepNetu vám nevrátí.

Co se bezpečnosti týče (k bodu 3. nevýhod), ono to není ani tak o tom, že někdo získá Vaší IP adresu - přeci jen, každý uzel v Toru ví při posílání paketu jenom o tom následujícím (původní paket se při cestě na požadovaný server na každém uzlu zabalí do další "vrstvy", a při cestě zpět se tyto rekurzivně zase odebírají). Jde spíš o možnost infikace viry, malwarem, atd. To vidím jako podstatně větší nebezpečí.

Pro zájemce o tuto problematiku doporučuji se podívat taky na I2P (pro začátek třeba http://en.wikipedia.org/wiki/I2P ), je to něco jako Tor směrování. Ale zase řešeno trochu jinak a dostanete se zase na jiná místa :)

A ještě jeden zajímavý odkaz - Tails (https://tails.boum.org/). Jedná se o live linuxovou distribuci (vypálíte na CD/DVD nebo zkopírujete na flashku), nabootoujete a můžete bezpečně brouzdat po internetu (jakémkoliv :D ). Obsahuje Tor projekt, různé bezpečnostní pluginy do prohlížeče (blokování skriptů,...),... Obsah vašeho HDD nebude pozměněn (pokud si tam sami něco nesmažete :D ).
"A fool learns from his own mistakes, a wise person learns from the mistakes of others.”
"We'll cross that bridge when we come to it."
Eireannach
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 09. kvě 2013 9:56:53
Bydliště: Kraj razovitý - Ostravsko

Re: The onion network - Ilegálne Návody

Příspěvekod martel » úte 09. črc 2013 23:02:11

K bodu 3 - získání IP adresy + problém, že nevíte, kdo provozuje jednotlivé nody.

Nebezpečí získání vaší IP adresy je v případě, že budete mít např. povolený Javascript, Javu, některé addons v Mozzile, Adobereader plugin, flash player... Prakticky to musí fungovat tak, že na vašem PC poběží v prohlížeči kód, který bude komunikovat přímo se serverem na druhé straně. Nebo ukecanej prohlížeč, který bude poctivě odesílat hlavičky HTML. Z toho důvodu se obvykle používá ještě např s Privoxy, který filtruje nevhodnou komunikaci.

Z principu TORu vyplývá, že jediný, kdo může zjistit vaši IP adresu je první router v řetězci. Problém je ale, že sice může znát vaši IP, ale neví s kým a o čem komunikujete (data jsou šifrována veřejnými klíči všech routerů v řetězci). Na druhém konci řetězce router zase přesně ví kdo je cílem komunikace, teoreticky (pokud neběží komunikace přez HTTPS) by věděl i o čem, ale nemůže vědět, kdo je na začátku řetězce.

Řetězce mají omezenou životnost a po určité době se naváže řetězec nový. Navíc pakety putují přeházené a do užitečných dat se přimíchává ještě dummy trafic, takže případná analýza by byla značně svízelná.

Větší nebezpečí představuje DNS protokol. Než začnete komunikovat, musíte si zjistit IP adresu serveru. A to znamená použití DNS dotazu. Takže DNS server, který používáte bude vědět, že z vaší IP adresy byla dotazována IP adresa cílového serveru. To ale neznamená, že jste ze serveru něco přenášeli. Mohl jste jen poslat ICMP paket (např. ping). Na druhou stranu, pokud budete mít nějaký server, se kterým budete komunikovat častěji, můžete si jeho IP zjistit a zapsat ji do souboru hosts. Vyhnete se tak jednak možnosti sledování, druhak se komunikace zrychlí, neboť se resolvování DNS jmen provádí místně.
martel
 
Příspěvky: 79
Registrován: pon 03. čer 2013 12:38:01

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Výrobní postupy