Survival návody, pořady Discovery, dokumentární a dobrodružné filmy... Pohyblivé obrázky o Velkém Průseru patří sem.

Útěk ze Sibiře

Příspěvekod End » úte 15. kvě 2012 8:11:58

http://www.csfd.cz/film/231194-utek-ze-sibire/

Drama, založené na skutečné události z roku 1940, popisuje útěk mezinárodní skupinky vězňů z ruského gulagu. Uprchlíci se vymaní ze sevření nelítostné sibiřské zimy, projdou oblastí jezera Bajkal a překročí Transsibiřskou magistrálu. Před sebou však mají ještě mnohem krutější zkoušky lidské odolnosti a vůle, poušť Gobi, Himálaje a Tibet. Zachrání se až po 4 000 mílích v Indii. Film Útěk ze Sibiře je založen na pamětech Slawomira Rawicza popisujících jeho útěk ze sibiřského gulagu. Spolu s tisíci dalšími vězni podstoupil Rawicz krutý tříměsíční transport do pracovního tábora na Sibiři.

Když jsem viděl co dokázali s jedním nožem, zásobami tak na týden a velice mizerným zimním vybavením, došlo mi jakého přepychu se v případe apokalipsy dostne nám.
End
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 131
Registrován: pon 20. úno 2012 16:47:04

Re: Útěk ze Sibiře

Příspěvekod Rase » úte 15. kvě 2012 22:05:49

Nesmíme opomenout že oni šli za něčím - utíkali někam. Měli tedy jasný cíl a hnací motor, který tě dokáže i vzpružit, když upadne morálka.
Otázka je, zda by to po apokalypse nebylo všude stejné a lidé tak mohli jen bezcílně bloudit krajinou. Pak se lidé začnou nudit, propadnou beznaději a začnou se chovat dost... magorsky. Je ale fakt, že třeba i ve filmu, knize, Cesta. Tam taky šli na Jih i když tam nemuselo čekat nic dobrého.
Rase
Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 52
Registrován: sob 31. bře 2012 20:11:58

Fórum Statistiky

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Možnosti

Zpět na Video materiály

cron